Stiri

Nokia 1 primeste certificarea FCC

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Viitorul model Nokia 1, care la inceput parea o enigma, incepe sa prinda din ce in ce mai tare contur. Terminalul low-budget pregatit de finlandezi pare pregatit de lansare la Mobile World Congress 2018. Conform presei internationale, Nokia 1 a primit si certificarea FCC, adica certificarea din partea Federal Communications Commission care permite celor de la HMD Global sa comercializeze produsul si pe teritoriul Statelor Unite.

Nokia 1 – certificarea FCC

Modelul cu numarul Nokia TA-1071, despre care se spune ca este Nokia 1, a primit „unda verde” pentru Statele Unite. Certificarea primita din partea Federal Communications Commission (FCC) il face disponibil dupa lansarea oficiala si pe teritoriul Statelor Unite.

Conform listarii FCC, modelul Nokia TA-1071 (Nokia 1) va avea 134 de milimetri inaltime si 50 de milimetri latime. Telefonul low-bugdet beneficiaza de tehnologie bluetooth 4.0, dar si de conectivitate 4G LTE, iar conform FCC aflam si ca tehnologia WiFi permite frecvente de 2.4Ghz.

Randarile anterioare au scos la suprafata un model de telefon foarte compact. Camera frontala este plasata undeva in partea stanga , in timp ce camera sa principala are un LED destul de generos pe spate si logo-ul Nokia alaturi.

Nokia 1 (1)

In materie de specificatii tehnice, de la Nokia 1 ne asteptam la detalii mai putin atractive, dar care se vor incadra in bugetul vizat de companie. Se pare ca Nokia 1 va costa undeva pana in 400 de lei pe piata din Romania, unde va ajunge lunile viitoare.

Terminalul va avea un ecran HD (rezolutie 1280 x 720 pixeli) si o memorie RAM de 1 GB. Capacitatea nativa de stocare a datelor este de numai 8 GB, dar fara indoiala, ea va putea fi extinsa prin carduri de memorie. Procesorul din spatele performantei Nokia 1 se pare ca va fi pana la urma un model Qualcomm, cel mai probabil, un Snapdragon 212.

Nokia 1

Multe alte surse confirma faptul ca Nokia 1 ar putea fi integrat in programul Android Go, adica va rula un sistem de operare nou, dar ceva mai putin solicitant si dedicat telefoanelor cu memorie de 1 GB RAM sau mai putin.Prin Android Oreo Go Edition Nokia 1 ar putea beneficia de aplicatii precum Google Assistant Go, Google Maps Go, Gmail Go, Photos Go, Google Go, Gboard, Files Go si multe altele. Chiar si Magazinul Play va afisa separate aplicatiile lite disponibile. Conform publicatiilor din Statele Unite, Android Oreo Go Edition va ocupa cu 50% mai putin spatiu in memoria telefoanelor pe care le va echipa.

Summary
Nokia 1 primeste certificarea FCC
Article Name
Nokia 1 primeste certificarea FCC
Description
Nokia 1 a obtinut si certificarea de care avea nevoie pentru a putea fi comercializat in SUA. Toate detaliile le avem aici