Reviews

Nokia 1 Plus pret in Romania, specificatii tehnice, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Cei de la HMD Global au iesit pe piata si cu noul device entry level, Nokia 1 Plus. Telefonul va ajunge in curand si in Romania la pretul recomandat de 450 de lei. Vorbim despre un device de buget, care se adreseaza oricarui buzunar. Nokia 1 Plus nu este un telefon care sa impresioneze prin aspect sau performanta, dar are cateva atuuri despre care merita discutat.

Am ales s-o facem, in cele ce urmeaza, in cadrul acestui articol. Pentru inceput, sa aruncam o privire peste specificatiile tehnice cheie ale noul terminal de buget Nokia 1 Plus.

Nokia 1 Plus specificatii tehnice

Ecran de 5.45″ cu rezolutie 960 x 480 pixeli, aspect 18:9, tehnologie IPS LCD
Dimensiuni de 145 x 70.4 x 8.6 mm
Sistem de operare Android 9.0 Pie (Go Edition)
Procesor: MediaTek, MT6739WW (28 nm), 1.5 Ghz
Placa video: Power VR GE 8100
Memorie: 1GB RAM, 8 sau 16GB ROM, microSD pana la 128GB
Camera foto principala de 8 megapixeli cu LED Flash
Camera foto frontala de 5 megapixeli
Baterie de 2.500 mAh Li-Ion


Pareri despre Nokia 1 Plus

Inainte de toate, merita mentionat faptul ca telefonul va fi disponibil pe culori precum negru, rosu si albastru. Nokia 1 Plus este un device de buget, care nu are un aspect modern. Ecranul sau are margini vizibile, atat in zonele laterale, cat mai ales in partea de sus si in partea sa de jos. Aspectul este oarecum unul modern intr-adevar, insa constructia pare invechita. Se vede faptul ca HMD Global a facut suficiente compromisiuri pentru a pastra pretul acestui telefon in segmentul de buget.

In schimb, Nokia 1 Plus este usor de manevrat! Carcasa sa este una din plastic (unibody), dimensiunile sale sunt compacte, iar finisajele par sa fie destul de ok. Nu credem ca Nokia 1 Plus va rezista la socuri, astfel ca iti recomandam sa arunci o privire peste sectiunea huse Nokia in cazul in care te hotarasti sa investesti o suma fie ea si modica intr-o husa de telefon care sa-ti protejeze noul handset.

Un detaliu care place la noul entry-level de la Nokia este faptul ca telefonul beneficiaza de conexiune 4G LTE si VOLTE, iar Wi-Fi-ul este dual band. Procesorul sau nu este unul foarte puternic. Avem un mode oarecum necunoscut de la MediaTek (MT6739WW) un chipset fabricat pe un proces tehnologic de 28 de nanometri, cu patru nuclee Cortex A53 la bord si cu viteza maxima de 1.5Ghz. Evident, este un procesor fara prea mari pretentii, cuplat cu o placa video decenta si o memorie RAM de 1GB. Capacitatea nativa de stocare a datelor ajunge la 8GB sau la 16GB in functie de versiunea pentru care vei opta.

In ceea ce priveste ecranul, diagonala sa este una destul de mica. Avem 5.45″ in diagonala si o rezolutie destul de modesta. Formatul ecranului este 18:9, iar tehnologia din spatele sau este IPS LCD pe rezolutie FWVGA +. Nu vei avea o calitate optima la acest ecran, e clar, dar cred ca daca te hotarasti sa investesti o asemenea suma intr-un telefon nici nu te poti gandi la ceva perfect. Imi place la Nokia 1 Plus ca bateria de 2.500 de miliamperi se anunta promitatoare si garanteaza o autonomie buna.

Nokia 1 Plus

Nokia 1 Plus

Device-ul nu are evident incarcare rapida si nici port USB Tip C, astfel ca alimentarea se face prin portul microUSB 2.0. Noul Nokia 1 Plus beneficiaza de un sistem de operare curat, Android 9 incadrat in programul Android Go. Asta inseamna ca procesorul si memoria de 1GB RAM s-ar putea sa fie chiar suficienti, iar tu te vei putea bucura de o calitate destul de decenta. Dotarile foto? Nu-ti face iluzii. Cu 8 megapixeli pe spate si 5 megapixeli pe fata, Nokia 1 Plus va putea performa la un nivel entry level. Nimic mai mult.

Este posibil ca in Romania sa gasesti acest terminal la abonament (astfel ca pretul sau aproape ca nu va fi simtit), dar la fel de posibil este sa aiba borna 450 de lei doar la inceput, apoi sa scada sub 400 de lei, asa cum s-a intamplat si in cazul Nokia 1 anul trecut. In acest context, pentru un telefon entry level, Nokia 1 Plus devine interesant.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 1 Plus
Price
RON 450