Reviews, Stiri

Nokia 1 lansat oficial » devine primul telefon cu Android Oreo 8.1 Go Edition

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Va anuntam la inceputul saptamanii trecute ca Nokia 1 primea certificarea din partea FCC (Federal Communications Commission) semn ca lansarea sa oficiala era tot mai probabil sa se produca la Mobile World Congress, Barcelona. Acest lucru s-a intamplat, iar Nokia 1 devine primul smartphone care ruleaza din fabrica Android Oreo 8.1 Go Edition. Ce inseamna asta? Aflam in cele ce urmeaza.

Android Oreo 8.1 Go Edition pe noul Nokia 1

Android Oreo 8.1 Go Edition este un sistem de operare Oreo, dar mai putin solicitant decat versiunea originala. Acest OS este dedicat telefoanelor cu memorie mult mai mic.

Nokia 1

Intre avantajele sale se numara si faptul ca noul Nokia 1, primul telefon care va rula acest sistem de operare, va avea acces la aplicatii importante precum Google Assistant Go, Google Maps Go, Gmail Go, Photos Go, Google Go, Gboard, Files Go si multe altele.

Totodata, noul Android Oreo 8.1 Go Edition va ocupa cu 50% mai putin spatiu in memoria Nokia 1, decat ar fi ocupat un sistem de operare precum Nougat sau Oreo.

Nokia 1 are astfel avantajul de a raspunde prompt solicitarilor utilizatorilor si de a se descurca foarte usor, chiar si cu aplicatii precum WhatsApp, Facebook, Instagram si asa mai departe.

Nokia 1 specificatii tehnice si primele impresii

Ce ne ofera noul telefon de buget al HMD Global? Ei bine, vom avea un ecran IPS de 4.5 inch cu rezolutie FWVGA (854 x 480 pixeli) si un procesor MediaTek (model MT6737M), quad-core, de 1.1 Ghz.

Nokia 1 (1)

Memoria RAM a terminalului este mica (1 GB LPPDDR 3RAM), in timp ce capacitatea de stocare a datelor atinge 8 Gb (eMMC). Telefonul permite atasarea unui card microSD de pana la 128 Gb pentru extinderea capacitatii native de stocare a datelor.

Asa cum spuneam, Nokia 1 ruleaza Android 8.1 Oreo (Go Edition), iar in materie de dotari foto se remarca prin camera principala de 5 megapixeli echipata cu blit LED. Camera frontala are doar 2 megapixeli.

Nokia 1 review (2)

Autonomia telefonului va fi asigurata de un acumulator de 2.150 de miliamperi (pana la 360 de ore autonomie in stand-by si pana la 9 ore in convorbiri), in timp ce printre alte caracteristici interesante ale terminalului amintim:

  • – WiFi 802.11 b/g/n
  • – Bluetooth 4.2
  • – GPS/AGPS si localizare celulara
  • – FM Radio
  • – Dual SIM
  • – 131 de grame greutate
  • – 9.5 milimetri grosime
  • – 133.6 milimetri inaltime
  • – 67.78 milimetri latime

Noul Nokia 1 va putea fi achizitionat pe culori precum rosu (cald) si albastru (inchis). Pretul sau de achizitie in Romania nu ar trebui sa depaseasca 400 de lei. Telefonul costa 70 de euro pe alte piete.

Nokia 1 review

Suma, chiar daca in spate e brandul Nokia, pare destul de maricica, asta daca tinem cont de faptul ca specificatiile sunt modeste.

E drept, telefonul de buget al finlandezilor e salvat de Android Oreo 8.1 Go Edition, care va fi o noutate, dar si un castig pentru utilizator.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 1
Price
Euro 70