Stiri

Netflix raspunde concurentei din ce in ce mai mari: pregateste bonusuri uriase! Investitii record in The Crown si in Marea Britanie

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Netflix a dezvăluit că va cheltui nu mai putin de 500 de milioane de dolari (400 de milioane de lire sterline) pentru a face peste 50 de emisiuni TV și filme în Marea Britanie în acest an. Anuntul vine ca o confirmare a faptului ca reteaua de streaming se pregătește să sape tot mai adânc în buzunare pentru a lupta cu noii rivali, inclusiv Disney și Apple.

Este pentru prima data in istorie cand Netflix si-a detaliat in mod public cheltuielile pentru realizarea si lecentierea unor show-uri realizate in Marea Britanie. Dupa cum stim, Netflix realizeaza cateva seriale de exceptie, iar unele dintre cele mai apreciate vor fi filmate in aceasta zona. Printre ele, The Crown, Black Mirror si Sex Education.

Reed Hastings, directorul executiv al celor de la Netflix a marturisit in cadrul conferintei Royal Television Society ca „Marea Britanie are cel mai mare buget de productie dupa Statele Unite ale Americii”. Tot Hastings a sugerat ca reteaua va cauta solutiile „cele mai potrivite” pentru a lupta impotriva concurentei, Apple, Amazon si Disney, prin ofertele pe care urmeaza sa le faca in perioada uratoare.

El a evitat sa confirme discutiile dintre Netflix si Phoebe Waller Bridge, atuni cand a fost intrebat de catre prezentatorul Newsnight, Kirsty Wark, dar a recunoscut ca reteaua de streaming „vaneaza cele mai importante talente de pe piata”.

Netflix vrea sa plateasca bonusuri pentru serialele si filmele sale de succes. Serialul The Crown primeste o atentie suplimentara

Se zvoneste din ce in ce mai des ca Netflix il va contracta pe Charle Brooker (autorul Black Mirror si Bandersnatch) pentru o intelegere exclusiva, in vreme de Peter Morgan, omul din spatele The Crown va urma la negocieri.

Netflix - The Crown

Compania, care se așteaptă să cheltuiască aproximativ 15 miliarde de dolari la nivel mondial pentru realizarea și acordarea licențelor de emisiuni TV și filme în acest an, își va crește bugetul și producțiile în continuare, pentru a lupta cu provocarea lansării unui val de noi rivali bine finanțați.

În luna octombrie, va prelua Shepperton Studios, care are drepturile asupra unor filme importante, de la Alien la Mary Poppins, ca parte a unei tranzacții de 10 ani pentru a garanta spațiul de care are nevoie pentru a-și extrage numărul tot mai mare de producții fără întârziere.

Disney, care urmează să lanseze serviciul său de streaming global, Disney Plus, a încheiat recent un acord similar cu Pinewood Studios, părintele Shepperton, adica studiourile care detin dretpurile asupra filmelor, James Bond și Star Wars. Se poate considera ca Disney a dat deja o mare lovitura pe piata, daca tinem cont de publicul numeros pe care il au cele doua serii de mare popularitate.

Concurenta creste pe aceasta piata, in contextul in care Netflix si Amazon, retele cu 240 de milioane de abonati resimt deja acest lucru. Poate si din acest motiv se naste interesul deosebit al Netflix pentru Marea Britanie, tara de unde Netflix aduce 20 de milioane de abonati, cei mai multi din Europa.

Asa cum stim deja, Apple TV Plus  se va lansa pe 1 noiembrie, iar show-urile retelei se anunta spectaculoase, mai ales ca ele inclus nume grele de pe piata, inclusiv Jennifer Aniston în primul ei serial TV de la Friends incoace, dar si Reese Witherspoon sau Steve Carell.

Două săptămâni mai târziu, Disney + se va lansa cu un nou conținut de senzatie, care va include si filme precum Star Wars, dar și seriale originale de peste 100 de milioane de dolari, asa cum sunt The Mandalorian, Universul Marvel, Froezen si asa mai departe. HBO Max de la WarnerMedia și serviciul de streaming Peacock al NBCUniversal vor fi lansate și ele anul viitor.

Hastings a prezis că noua competiție va crește și mai mult costul programelor. The Crown este considerată a fi cea mai scumpă dramă din Marea Britanie la un cost raportat de 100 de milioane de lire sterline, dar Hastings a spus că pentru a concura cu bugetele din ce in ce mai impresionante ale noilor intrați „vom ridica oferta de a ține un conținut excelent … iar într-o zi The Crown se va demonstra a fi o investitie minora”.

Se vehiculeaza ca pentru a cauta sa-si motivele resursele interne si angajatii importanti, Netflix ar urma sa ofere producatorilor si actorilor importanti din serialele si filmele originale produse de retea bonusuri importante de performanta in functie de audiente si vizualizari. Un amanunt care pare tot mai credibil daca tinem cont de teama care se infiripa in jurul retelei, dupa ce concurenta a crescut din ce in ce mai mult. Dar, Netflix pare sa aiba raspunsul potrivit.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Netflix
Product Name
Netflix-The Crown