Stiri

Netflix, profit impresionant in al patrulea trimestru al anului trecut. Cati abonati are acum reteaua

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Pandemia nu a afectat chiar toate marile companii. Spre exemplu, Netflix, care si-a anuntat cifrele pentru ultimul trimestru al anului trecut, se poate lauda cu realizari importante. Cea mai importanta platforma de streaming din lume a fost probabil unul dintre cele mai importante refugii ale oamenilor care au fost nevoiti sa stea acasa in perioada dura din 2020. Dar nici in al patrulea trimestru al anului trecut, cifrele platformei de streaming numarul 1 in lume nu arata absolut deloc rau.

Netflix si cifrele sale pentru al patrulea trimestru al anului trecut. Ce numar de abonati are acum platforma

Netflix a facut public raportul trimestrial pentru ultima parte din 2020. Iar cifrele sunt intr-adevar impresionante pentru platforma de streaming.

Practic, veniturile platformei  in acest al patrulea trimestru sunt de 6.644 miliarde de dolari, ceea ce ridica incasarile pe 2020 la 25 de miliarde de dolari! Da, ati citit bine, aceasta este suma incasata de Netflix in an pandemic. In al patrulea trimestru din 2020, Netflix a inregistrat o crestere neta de 8.5 milioane de abonamente platita, ceea ce face ca dupa 2020, reteaua de video streaming sa adune peste 200 de milioane de abonati din toata lumea.

Profitul operațional al retelei pentru al patrulea trimestru a crescut cu 76%, până la 4,6 miliarde de dolari. Specialistii prognozează un venit de 7,1 miliarde de dolari pentru primul trimestru al noului an și, pentru tot anul, Netflix vizează o marjă operațională de 20%, pe baza unei perspective favorabile a veniturilor.

Platforma online si-a evidențiat succesul prin ofertele originale de conținut, unele seriale notabile fiind considerate The Crown Sezonul 4, Tiger King, Queen’s Gambit și Bridgerton. Unele dintre cele mai populare filme originale Netflix sunt Over the Moon, We Can Be Heroes, Holidate și The Christmas Chronicles: Part Two. Pentru noul an, Netflix intenționează să lanseze cel puțin un nou film original pentru fiecare săptămână.

Netflix a adăugat, de asemenea, noi funcții la aplicația sa care imbunatatesc experiența utilizatorului. De asemenea, reteaua intenționează să lanseze o nouă funcție în care utilizatorii vor putea urmări instantaneu un titlu ales pentru ei, în loc să fie nevoiți să navigheze și să aleagă din biblioteca lor, o functie solicitata de altfel pe retelele online de foarte multi dintre utilizatori. Semn ca reteaua reactioneaza iata si la ceea ce solicita membrii sai. Ramane de vazut cand se va putea implementa aceasta noua functionalitate si cand va fi ea anuntata oficial.

Citeste si: