Stiri

Ne pregatim de recunoastere faciala pe Facebook

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Cei de la Apple au fost subiectul unor dezbateri intense dupa lansarea iPhone X si problemele mai mult sau mai putin grave legate de recunoasterea faciala. Trendul merge insa mai departe, iar Mark Zuckerberg pare gata sa il urmeze. In acest context, ne pregatim ca in curand sa beneficiem de recunoastere faciala pe Facebook, anunta presa occidentala.

Recunoastere faciala pe Facebook … in curand!

Facebook se pregateste sa adauge in viitor o noua metoda de sign in. Organizatia condusa de Mark Zuckerberg a recunoscut ca testeaza deja cateva procedee de acest tip, astfel ca in foarte scurt timp am putea beneficia de recunoastere faciala pe Facebook. Aceasta optiune va servi pentru verificarea unui cont, dar numai pe acele dispozitive pe care utilizatorii le-au folosit deja pentru a se conecta la reteaua sociala.

In prezent, compania testeaza aceasta caracteristica speciala pe un numar mic si ales de utilizatori. Daca ea se va demonstra a fi fiabila, fara posibilitatea de a fi pacalita de hackeri, s-ar putea ca in urmatoarele luni sa beneficiem intr-adevar de recunoastere faciala pe Facebook. Un screenshot al acestei noi caracteristici a fost postat de catre Matt Navarra de la The Next Web.

Cum va functiona caracteristica de recunoastere faciala pe Facebook?

Pe scurt, utilizatorii vor trebui sa-si tina telefonul in fata, apoi aplicatia Facebook va scana fata si o va compara cu imaginile si clipurile video ale acestuia care sunt deja prezente pe site. Daca se va gasi o formula de contabilitate, atunci contul va fi deblocat.

recunoastere faciala pe Facebook

Evident, asa cum mentionam si mai sus, Facebook cauta sa fie cat mai sigura ca aceasta caracteristica de scanare faciala este una de incredere si ca ea nu va putea fi pacalita de catre hackeri. Compania nu este insa noua pe acest teritoriu, deoarece foloseste de ani de zile deja aceasta optiune atunci cand face sugestii pentru etichetare (tagging). Atunci cand o fotografie este incarcata pe Facebook, aceasta este scanata automat pentru a detecta fetele pe care le recunoaste din profilurile prietenilor si ofera apoi sugestii de etichetare.

Va reamintim ca Zuckerberg et comp au achizitionat o companie numita FacioMetrics care se ocupa exact cu astfel de software-uri pentru recunoastere faciala. Initiativa achizitionarii FacioMetrics a venit ca urmare a incercarii Gigantului Social Media de a rivaliza cu cei de la Snapchat. Acum, compania s-ar putea folosi de noua sa subsidiara pentru implementarea acestor tehnici de recunoastere faciala pe Facebook.

Sursa: gizmochina

Summary
Ne pregatim de recunoastere faciala pe Facebook
Article Name
Ne pregatim de recunoastere faciala pe Facebook
Description
Conform presei occidentale, ne pregatim de recunoastere faciala pe Facebook tinand cont de testele pe care le efectueaza gigantul Social Media