Stiri

Motorola Nio, noul proiect de tip flagship al producatorului. Are procesor Snapdragon 865 la bord si camera de 64MP

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Unul dintre cele mai asteptate telefoane de la Motorola este modelul Motorola Nio, pe care compania il va lansa in curand pe piata. In mediul online, deja au inceput sa apara primele zvonuri legate de configuratia acestui interesant smartphone. Iti oferim si noi cateva dintre aceste zvonuri de presa in cele ce urmeaza.

Motorola Nio va avea procesor Snapdragon 865 la bord

Se pare ca acest zvon este unul credibil si se va transforma in realitate. Proiectul Nio de la Motorola se invarte in jurul noului procesor Snapdragon 865 de la Qualcomm.

Un procesor puternic, chiar foarte puternic pentru telefoanele Android, care confirma intentia celor de la Motorola de a scoate pe piata un handset premium sub aceasta denumire. Potrivit lui Adan Conway si a celor de la TechnikNews, noul smartphone al companiei Motorola va primi intradevar acest tip ce procesor.

Un octa-core care merge pana la 2.84 Ghz si care este „completat” de acceleratorul grafic Adreno 650. Trebuie precizat ca modelul Qualcomm Snapdragon 865 este succesorul oficial al modelelor Snapdragon 855 si Snapdragon 855 Plus, chipset-uri care au fost introduse anul trecut sau inceputul acestui an. Procesorul se foloseste de noul nucle CPU Kryo 585 care aduce o imbunatatire de pana la 25% la nivel de performanta pe acest procesor, iar noua placa video Qualcomm Adreno 650 GPU are o viteza cu pana la 25% mai buna la nivel de performanta comparativ cu generatiile anterioare.

Conway merge chiar mai departe si sustine ca Motorola Nio va fi echipat cu o memorie RAM de 8GB si cu 128GB dedicati stocarii de date. Totodata, sursa citata precizeaza ca este foarte posibil sa avem si o versiune de 12GB RAM plus 256GB pentru stocarea de date, in ceea ce s-ar parea ca va fi cea mai scumpa versiune a lui Motorola Nio

„Nio” este doar un nume de cod in acest moment

Nu se stie exact daca noul proiect al celor de la Motorola se va concretiza intr-un smartphone care se va chema „Motorola Nio”. In acest moment, numarul de model XT2125 de la Motorola poarta denumirea de „Nio” ceea ce reprezinta un nume de cod, dupa cum relateaza cei de la The Verge.

Motorola Nio cu dotari foto puternice

Un alt argument pe care Motorola il pregateste in favoarea sa si a acestui model de telefon pe care il vom denumi si noi in continuare, „Nio”, este partea foto a device-ului. Se pare ca Motorola Nio se va baza pe un senzor principal de 64 de megapixeli, senzor de tip OmniVision OV64B cu lentile largi. Al doilea senzor de pe modulul principal va avea 16 megapixli si va fi tot OmniVision, in tim ce al treilea senzor va fi, dupa toate probabilitatile, unul de adancime, cu rezolutie de 2 megapixeli.

In schimb, pentru zona frontala, adica pentru selfie-uri si nelipsitele „sedinte” de videocalling, Motorola Nio ne asteapta cu 16 megapixeli pe unul dintre senzori (tot OmniVision) si cu 8 megapixeli pe celalalt senzor (de aceasta data vorbim se pare despre un senzor de la Samsung S5K4H7). O configuratie care se anunta intr-adevar una promitatoare si despre care probabil ca vom mai discuta in preajma lansarii oficiale a acestui smartphone premium de la Motorola.

Fara doar si poate, Motorola Nio va rula Android 11 din fabrica, cu suport dual SIM pe partea de conectivitate.