Reviews

Motorola Moto G6 review » pret, specificatii tehnice, detalii, pareri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Motorola Moto G6 review » Pe langa noul Moto G6 Play, compania Motorola, sub-brand al Lenovo, a lansat si device-ul Motorola Moto G6, succesorul oficial al modelului Motorola Moto G5 de anul trecut. Evenimentul de prezentare a avut loc la Delhi in India, iar smartphone-ul care fusese deja introdus in aprilie a primit deja un prim pret de achizitie. Device-ul este disponibil in India pentru 13,999 de rupii indiene, echivalentul a putin peste 800 de lei in Romania.

Motorola Moto G6 review Unboxing

Motorola Moto G6 review: specificatii tehnice complete Moto G6

🔺- Ecran IPS in format 18:9, cu diagonala de 5.7-inch, protectie Corning Gorilla Glass 3 si rezolutie Full HD+ (2160x1080px)
🔺- Procesor octa core Snapdragon 450, 14 nm, 1.8 Ghz
🔺- Placa video Adreno 506 GPU
🔺 – Memorie RAM: 3Gb/4Gb
🔺- Memorie flash: 64 Gb (*extensibila pana la 128 Gb via microSD)
🔺- Android 8.0 Oreo
🔺- Dual SIM (nano+nano+microSD)
🔺- Camera principala duala:12+5MP, LED Flash, apertura f/1.8
🔺- Camera frontala: 16MP, LED Flash, apertura f/2.0
🔺- Senzor de amprente
🔺- Greutate: 167 grame
🔺- Dimensiuni: 153.8 x 72.3 x 8.3 mm
🔺- 4G VoLTE, WiFi 802.11 a/b/g/n (2.4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 4.2, GPS, USB Type-C
🔺- Baterie de 3.000 mAh cu Turbo Charging

Motorola Moto G6 review: Un ecran excelent pentru acest pret

O dimensiune vecina cu perfectiunea, o constructie de calitate pentru pretul sau de achizitie, un ecran de calitate cu rezolutie buna si o experienta software fantastica. Acestea sunt principalale argumentele ale noului Motorola Moto G6. O bila neagra are device-ul la anumite capitole in ceea ce priveste performanta sa, in special in sectorul foto.

Motorola Moto G6 review romana

Pentru mai putin de 1000 de lei in Romania (probabil pretul va fi cuprins intre 800 si 900 de lei), sub-brandul Lenovo, Motorola, ne ofera un device cu ecran mare si diagonala foarte buna, recunoastere faciala, port USB tip C, camera foto duala pe spate si un design all-glass-and-metal. In plus, la acesti bani vei castiga un telefon excelent din punct de vedere software, un detaliu care pare sa lipseasca in ultima vreme cand vine vorba de astfel de telefoane bune pentru sectorul de buget.

Urmand trendul anului 2018, Motorola Moto G6 imbratiseaza un aspect care-si bazeaza partea din fata pe un ecran in format 18:9. Asta inseamna ca noul device este mai inalt si mai ingust decat pana acum. Ceea ce-l face perfect pentru vizualizarea de filme sau clipuri video, dar si extrem de util cand vine vorba de manevrare.

Motorola Moto G6 review

Motorola Moto G6 este mai subtire decat predecesorul sau, chiar daca are un ecran mai mare. Pe scurt Moto G6 este mult mai usor de tinut in buzunar si mai ales, mult mai usor de introdus.

Se pare ca Motorola a reusit sa upgradeze anumite materiale in special in ceea ce priveste calitatea lor. Rama metalica este inconjurata de sticla, iar protectia Corning Gorilla Glass acopera cu siguranta partea din fata. Noul Motorola Moto G6 se simte in mana mult mai bine decat predecesorul sau. Aproape ca poti descifra o oarecare trimitere la design-ul Galaxy S9, ceea ce nu e un lucru rau, insa categoric Motorola Moto G6 este un terminal mai usor.

Motorola Moto G6 review recenzie

Format 18:9 pe un IPS LCD cu diagonala de 5.7-inch. Suna destul de bine mai ales daca ii adaugam si rezolutia Full HD+. Multi producatori tind sa sacrifice display-urile telefoanelor lor din zona de buget pentru a pastra oarecum costurile efective. Din fericire, Motorola Moto G6 raspunde foarte bine la acet capitol. Tinand cont de diagonala dispozitivului, nu vei observa o diferenta prea mare intre Quad HD si Full HD+, decat daca privesti lucrurile de aproape.

Rezolutia foarte buna reproduce imaginile si clipurile video la un nivel inalt, si, combinand display-ul super-wide cu FullHD+ la care s-a gandit Motorola, cred ca experienta pe YouTube, Netflix sau HBO Go Romania va fi una excelenta. Nu vorbim despre cel mai luminos ecran, insa cred ca producatorul a ales bine.

Motorola Moto G6 review: performanta buna pentru acest nivel

Cel mai nou procesor low-end spre mid-range de la Qualcomm, Snapdragon 450 va sta la dispozitie pentru o experienta reusita cand vine vorba de gaming, multitasking si performanta in general. Acest procesor octa-core este cuplat cu o placa video buna (Adreno 506 GPU) si cu 3 GB memorie RAM (in anumite zone va fi disponibila si editia cu 4GB RAM la bord). Indiscutabil, Motorola face un pas inainte fata de anul trecut, cand producatorul ne-a pus la dispozitie pe G5 procesorul Snapdragon 430.

Motorola Moto G6 (1)

Task-urile zilnice mai mult sau mai putin comune, legate de Instagram, Facebook, Gmail, Spotify etc vor fi suportate fara niciun fel de problema. Motorola Moto G6 este de asemenea capabil sa sustina performanta in anumite jocuri mai putin intense. Scorurile sale in GeekBench sunt insa mai mici decat cele obtinue de Huawei P Smart spre exemplu, ca sa accesam un telefon din aceeasi categorie de pret.

Motorola Moto G6 review: experienta software de cea mai buna calitate

Partea de software este insa excelenta. La fel ca la precedentele modele lansate in aceeasi gama de Motorola, noul Motorola Moto G6 vine cu un plus la acest capitol. Experienta Android 8.0 Oreo este excelenta si nu cred ca ne grabim daca spunem ca este asemanatoare cu ceea ce gasiti pe un telefon Google Pixel. De mentionat ca terminalul vine cu un sistem de operare aproape de stock, fara bloatware (cu exceptia Outlook si LinkedIn).

Motorola Moto G6

Noul Motorola Moto G6

Exista un sistem basic de recunoastere faciala pe el, care evident nu se ridica la nivelul iPhone X, dar nici nu-si propune asta. Senzorul de amprente este rapid si protejat impotriva caderilor de apa sau stropirilor accidentale.

Motorola Moto G6 review: foto si autonomie la nivel optim, cu mici probleme inerente

Sectorul foto inregistreaza un impresionant upgrade, in sensul ca noul Motorola Moto G6 are acum camera foto duala. Senzorul principal de pe spate are 12 megapixeli (un downgrade fata de anul trecut), dar avem acum si un senzor secundar de 5 megapixeli. Si, dupa cum stiti, megapixelii nu inseamna totul cand vine vorba despre camere foto la telefoane, astfel ca remarcam cu bucurie apertura buna f/1.8 de pe noul Motorola Moto G6.

Motorola Moto G6 baterie

Pozele pe care le veti efectua cu acest handset vor fi bune, mai ales intr-o lumina decenta. Shooting-urile din timpul zilei, in conditii favorabile, nu vor ridica nicio problema. Ce vreau sa spun este ca daca intentionezi sa folosesti pozele efectuale cu Motorola Moto G6 pentru Instagram sau Facebook, vei fi multumit. Pentru mai mult de-atat, s-ar putea sa intervina probleme. In special daca nu sunt conditii optime care sa avantajeze senzorii si apertura camerei. Fotografiatul indoor trebuie ajutat, e clar, de o lumina sau chiar mai multe. Partea din fata a telefonului are o camera de 8 megapixeli care pentru selfie-uri mi se pare destul de ok. Filmarile cu Motorola Moto G6 se pot face la rezolutie Full HD. Lipsa stabilizarii de imagine poate duce intr-adevar la anumite tremuraturi cand vine vorba de filmare.

Motorola Moto G6 camera

Incheiem cu bateria de 3.000 de miliamperi, o capacitate decenta si am zice noi, deja universala. O capacitate asemanatoare puteti gasi si pe flagship-uri, dar si pe telefoane mai putin potente. Iar primele informatii legate de acest acumulator sunt pozitive. Motorola a facut o treaba buna, autonomia telefonului urmand a fi suficienta pentru o zi de utilizare intensa. Puteti urmari fara probleme filme pe Netflix (in format SD), accesa YouTube-ul si eventual juca in acest interval un Fifa 2018. Pana seara, ar trebui ca bateria sa-si faca datoria. In plus, beneficiaza de incarcare rapida (Turbo Power) iar o incarcare complata ar trebui sa se faca sub 2 ore. Un plus important il asigura portul USB Type C.

📝 Motorola Moto G6 review: Concluzie

Fara indoiala, seria G de la Motorola este un best-selling line pentru producator. Nu trebuie sa va gandit la Motorola Moto G6 ca la un telefon care sa va rescrie asteptarile pentru mai putin de 1000 de lei. Insa asteptati-va la o performanta buna pentru majoritatea task-urilor pe care vi le-ati propus. Mi se pare ca are un design mai bun decat Huawei P Smart si ca ar putea oferi ceva mai multe per total decat telefonul de buget al celor de la Huawei. Chiar daca a facut upgrade in sectorul foto, Motorola n-a reusit sa imprezioneze in opinia mea prin noile sale camere. In schimb, upgrade-urile la nivel de procesor si software sunt bune si merita luate in calcul. Daca telefonul pastreaza in Romania asteptarile si nu va depasi 900-1000 de lei, mi se pare o achizitie buna.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 7 votes
Brand Name
Motorola
Product Name
Motorola Moto G6