Reviews, Stiri

Motorola Moto G5 si Motorola Moto G5 Plus review, disponibilitate, lansare si preturi

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Motorola Moto G5 este viitorul smartphone al celor de la Motorola si este considerat urmasul smartphone-ului Motorola Moto G4. Terminalul este asteptat sa fie prezentat in cadrul Mobile World Congress 2017 de la Barcelona, dar primele detalii importante in privinta sa au patruns deja pe piata. Presa internationala a pus chiar mana pe primele imagini ale terminalului Motorola Moto G5, iar pretul de vanzare al acestui item pare sa fie deja unul cunoscut pentru specialisti. Alaturi de el, compania producatoare pregateste si smartphone-ul Motorola G5 Plus. Motorola Moto G5 si Motorola Moto G5 Plus sunt analizate mai jos conform informatiilor prezentate de site-ul Gsmarena.

Motorola Moto G5 review si specificatii

Am ales sa discutam despre fiecare dintre modele separat, evitand topicul comun Motorola Moto G5 si Motorola Moto G5 Plus. Primul pe lista noastra este modelul standard, Motorola Moto G5 care va pune la dispozitia utilizatorilor un display cu diagonala de 5.0 inch si o rezolutie full HD cu o densitate a pixelilor cifrata la 441 ppi. Smartphone-ul se va baza pe un procesor octa-core (cele mai multe zvonuri subliniaza prezenta unui Qualcomm Snapdragon 430 de 1.4 Ghz) si va rula pe Android 7.0 Nougat. Exista inca dubii asupra memoriei RAM pe care producatorul a alaturat-o acestui device, insa mai mult ca sigur ea va fi de 2 GB sau 3GB in functie de varianta aleasa. Capacitatea de stocare interna va fi si ea una diferita in functie de versiune, Motorola Moto G5 urmand a se baza pe 16 GB sau 32 GB spatiu stocare.

Motorola Moto G5

Motorola Moto G5 (sursa techdroidet)

S-a discutat foarte mult spre finalul anului trecut despre acumulatorul inclus de producator in noul Motorola Moto G5. Mai multe surse dadeau ca sigura varianta unui acumulator cu o capacitate de 3000 mAh, insa conform ultimelor informatii, Motorola Moto G5 se va baza pe o baterie de doar 2800 mAh. Desigur, acest detaliu afecteaza mai mult sau mai putin utilizatorul, ceea ce percep eu personal drept un mare minus este insa lipsa unui senzor pentru citirea amprentei digitale, care se pare ca va lipsi din configuratia noului Motorola Moto G5.

Camera principala a dispozitivului va avea un senzor de imagine de 13 megapixeli si o deschidere f/2.0 fiind „utilata” cu functii speicale ca autofocus, face detection, auto-HDR sau dual-LED. Camera secundara ramane cu un senzor de 5 megapixeli si deschidere f/2.2 plus functia auto-HDR. Dar pentru ca articolul face referire la Motorola Moto G5 si Motorola Moto G5 Plus sa aruncam o privire si peste ceea ce ar putea oferi cel de-al doilea terminal.

Motorola Moto G5 Plus review si specificatii

Predecesorul sau, Lenovo Moto G4 Plus se baza pe un display cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie full HD plus un procesor Qualcomm Snapdragon 617 cu 2 GB RAM in spate. Motorola a pastrat dimensiunea si rezolutia display-ului si in cazul noului smartphone Motorola Moto G5 Plus (fara sticla de protectie asa cum era anuntat si fara margini curbate cum s-a vehiculat), dar a alaturat dispozitivului un procesor Qualcomm MSM 8953 Snapdragon 625 tactat la 2.0 Ghz. Procesorul octa-core se bazeaza in noul concept si pe sprijinul unei placi video precum Adreno 506.

De asemenea, in timp ce Lenovo Moto G4 Plus avea la baza ca sistem de operare Android 6.0 Marshmallow, noul Motorola Moto G5 Plus vine cu Android 7.0 Nougat preinstalat. Conform specificatiilor oferite de site-ul oficial al companiei si confirmate si de gsmarena, Motorola Moto G5 Plus se va baza pe 4 GB memorie RAM si pe 16 sau 32 GB memorie flash. Camera principala a dispozitivului lasa putin de dorit in opinia mea fiind utilata cu un senzor de imagine de 12 megapixeli si o deschidere f/2.0, capabila sa inregistreze full HD cu 30 de cadre pe secunda. Camera frontala dedicata selfie-urilor este asemenatoare cu cea a modelului standard, avand in spate un senzor de imagine de 5 megapixeli si o deschidere de f/2.2. Avem din fericire la acest device un senzor de amprenta, dar din nefericire se pare ca ne vom baza pe micro USB nu pe mai noul si mai utilul USB Type-C. Conform informatiilor gsmarena, acumulatorului terminalului Motorola Moto G5 Plus va avea 3100 mAh care va beneficia cel mai probabil de fast charging suportat de regula de chipset-urile de tip Qualcomm.

 Motorola Moto G5 Plus

Motorola Moto G5 Plus

Motorola Moto G5 si Motorola Moto G5 Plus preturi

Stim deja ca Motorola Moto G5 si Motorola Moto G5 Plus vor fi lansate cu ocazia Mobile World Congress 2017 de la Barcelona la mijlocul lunii februarie. Informatiile legate de pretul celor doua terminale sunt oarecum distincte in functie de sursa, dar daca este sa dam crezare unei surse care rareori se insala in privinta acestor detalii, specialistul Roland Quandt, preturile pentru Motorola Moto G5 vor pleca de la 189 de euro (undeva pana in 900 de RON cel mai probabil in Romania) in varianta 2GB RAM si 210 euro (sub 1000 RON in Romania) pentru varianta Motorola Moto G5 cu memorie RAM de 3GB.

UPDATE: Pret si disponibilitate in Romania pentru Motorola G5 si Motorola G5 Plus

Motorola G5 Plus poate fi achizitionat in Romania pentru sume cuprinse intre 1250 si 1350 de lei. O oferta foarte buna am descoperit pe site-ul Cel.ro acolo unde terminalul costa 1269 RON. De asemenea, telefonul poate fi achizitionat de la EvoMag pentru 1329 de lei.

Motorola G5 pe de alta parte, poate fi achizitionat in Romania pentru sume curprinse intre 900 si 1000 de lei. Site-ul Cel.ro vi-l ofera pentru 939 de lei, in timp ce pe EvoMag il puteti achizitiona pentru 923.99 lei.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Motorola Moto G5 si Motorola Moto G5 Plus