Reviews

Motorola Moto G4 Play review » Lenovo Moto G4 Play

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Smartphone-ul Motorola Moto G4 Play (Lenovo Moto G4 Play) este un telefon accesibil oricarui buzunar, cu o dimensiune medie si o greutate excelenta, suficient de stabil si performant, dotat cu un ecran mare si cu functia speciala nano coating. Face parte din familia Motorola Moto 4 care mai curpinde smartphone-urile Motorola Moto G4, Motorola Moto G4 Plus si mai nou, Motorola Moto G4 play. Asocierea de nume va poate suna usor ciudat, mai ales daca aveti o oarecare experienta pe piata telefoanelor mobile.

Lucrurile sunt insa extrem de simple: gigantul chinez Lenovo, fondat in urma cu 32 de ani la Beijing de Liu Chuanzhi a achizitionat in 2014 Motorola Mobility LLC transformand-o in acest moment intr-o „divizie” a Lenovo Group, pentru dezvoltarea unor smartphone-uri de acest tip. Putin peste 2.9 miliarde de dolari i-a costat pe chinezi aceasta afacere produsa in ianuarie 2014, ei reusind sa isi treaca sub comanda nu doar un potential uman si tehnologic important al celor de la Motrola Mobility, dar si un brand important pe aceasta piata. Se prea poate sa fie inca o demonstratie de forta a companiei Lenovo, care a patruns pe aceasta piata a telefoanelor mobile furtunos, dar si o confirmare a statutului pe care l-a atins compania chinezeasca intr-un timp foarte scurt.

Comanda acum Husa sau carcasa pentru Motorola Moto G4 Play: catmobile.ro

Noul telefon Motorola Moto G4 Play pastreaza de altfel emblema Motorola pe spatele sau, un „M” care marcheaza teritoriul Motorola Mobility LLC si care atrage foarte tare prin prisma calitatii cu care Motorola ne obisnuise la inceputurile sale. Moto G4 Play nu schimba prea mult din design-ul predecesorilor sai si impresioneaza la cateva capitole pe care le-am gasit ca fiind importante. Unul dintre ele este pretul, care raportat la calitatea produsului si la posibilitatile pietei din Romania ni se pare unul decent: foarte probabil in Romania va costa in jur de 500 de lei. Prin structura si pretul sau, l-am putea incadra pe segmentul Xiaomi Redmi Note 3, cu toate ca exista anumite diferente structurale si chiar de performanta.

Motorola Moto G4 Play pret si specificatii complete:

  • procesor: Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 quad core la 1.2 Ghz pe Cortex A-53, GPU Adreno
  • ecran: IPS de 5 inch cu rezolutie HD si densitate 294 ppi
  • sistem de operare: Android 6.0.1 Marshmallow
  • camera: principala 8 megapixeli care filmeaza Full HD
  • camera: frontala 5 megapixeli
  • baterie: 2800 mAh
  • grosime: 9,9mm
  • greutate: 137 grame
  • memorie interna: 2 GB RAM
  • Card Slot: microSD pana la 256 GB
  • Functie anti-ploaie, anti-apa

Motorola Moto G4 Play are un ecran de 5 inch (format HD, rezolutie 1080×720 si 294 densitate a pixelilor) IPS LCD capacitiv si ruleaza pe Android OS v6.0.1 (Marshmallow). Procesorul Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 nu este cel mai puternic procesor de pe piata, insa raportat la ceea ce isi doreste sa ofere Moto G4 Play, credem ca Lenovo a ales varianta corecta. Este vorba despre un procesor Quad-core de 1.2 GHz Cortex A-52 sustinut de GPU Adreno 306. Memoria RAM atinge 2GB, un detaliu foarte important pe care l-am remarcat la prima utilizare si care putem spune ca ne bucura foarte mult. Poate si pentru ca nu ne asteptam ca acest smartphone sa benfeficieze de o asemenea generozitate, dar suntem convinsi ca pentru pretul de care vorbeam mai sus, am inregistrat deja o prima bila alba importanta. Stocarea este de 16GB, dar poate atinge 256 GB: din nou o bila alba pentru Motorola Moto G4 Play!

Pasionatii de fotografii sa nu se astepte totusi sa gaseasca in acest smartphone un aliat de incredere. Camera sa principala are 8 Megapixeli (f/2/2 cu autofocus si Led Flash) si, desi se comporta mai mult decat decent, nu pare asa de puternica precum a anuntat-o Lenovo. Din punct de vedere al inregistrarilor video intr-adevar smartphone-ul Motorola Moto G4 Play este suficient de generos, avand calitatea de a reda la rezolutie 1080p cu 30 de cadre pe secunda. Camera frontala mizeaza pe o rezolutie de 5 megapixeli, normala am spune noi si decenta pentru acest pret. Precedentele modele din seria Moto G de la Lenovo au lasat o impresie destul de placuta prin prezenta deja celebrului „nano coating”, care nu lipseste nici de aceasta data. Motorola Moto G4 Play beneficiaza de aceasta particularitate care asigura utilizatorul ca smarphone-ul sau nu va suferit accidente teribile in caz de stropiri accidentale sau de ploaie. Acumulatorul sau nu este impresionant, dar desigur, poate ca Moto G4 Play nici nu i-o cere. 2800 de mAh, suna destul de bine, dar din primele impresii culese de peste Ocean se aude ca utilizatorii n-ar fi tocmai multumiti de calitatea bateriei acestui telefon.

Asadar, avem un smartphone low-cost al celor de la Lenovo, cu design similar cu precedentele telefoane din gama, dar mai mic din punct de vedere al dimensiunilor (144.4 x 72 x 9.9 mm) si cu o greutate mult mai acceptabila (doar 137 de grame). Telefonul ruleaza pe un Android 6.0.1 Marshmallow curat, iar Lenovo garanteaza ca va primi update pentru aceasta varianta. Chinezii au proportionat foarte bine calitatea telefonului cu pretul de vanzare, iar pentru ceea ce Motorola Moto G4 Play este dispus sa faca, am spune ca este o achizitie care isi face banii.

Lenovo lansează G4 Play, un nou membru al „familiei” Moto de smartphone-uri mid-range

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 10 votes
Brand Name
Motorola
Product Name
Motorola Moto G4