Reviews

Moto Z4 a fost anuntat oficial. Ce pret are, cum arata si care sunt specificatiile sale tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Motorola, divizie a Lenovo, a anuntat oficial modelul Moto Z4. Inca o lovitura pregatita de producator dupa spectaculosul Motorola One Vision smartphone cu Android One la bord. De aceasta data, avem un telefon clasic pentru acest an, dar atractiv, subtire, elegant si cu cateva specificatii foarte interesante, care il fac si mai atractiv.  Este cel mai nou device din zona mid-range al companiei Motorola si intra in seria Z, care devine disponibila in Statele Unite ale Americii. Beneficiaza de cateva elemente importante de inteligenta artificiala, are un ecran mare cu decupaj in forma de picatura si ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie. Mai mult, modelul este unul modular, care accepta toate mod-urile (nu foarte ieftine, ce e e drept) pe care ni le propune producatorul si in acest an.

Avem toate detaliile despre el, in cadrul acestui articol. Acestea sunt specificatiile sale tehnice, conform producatorului:

6.4-inch (2340 x 1080 pixels) Full HD+ 19:9 OLED display, 1,000,000 : 1 contrast ratio
2GHz Octa-Core Snapdragon 675 Mobile Platform with Adreno 612 GPU
4GB LPDDR4x RAM, 128GB internal storage, expandable memory up to 2TB
Android 9.0 (Pie)
48MP rear camera with Dual LED flash, f/1.7 aperture, PDAF, OIS, PDAF, Laser Autofocus
25MP front-facing camera with f/2.0 aperture, 0.9um pixel size
In-display fingerprint sensor
3.5mm audio jack, front ported speaker, 3 microphones, FM Radio
Splash Resistant (P2i nano-coating)
Dimensions: 158 x 75 x 7.35mm; Weight: 165g
G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS, NFC, USB Type-C
3600mAh battery with 15w turbo charging

Pret Moto Z4. Cat costa Motorola Moto z4?

Noul model al companiei Motorola va fi disponibil pe culorile alb si gri (*Frost White si Flash Grey), iar in Statele Unite este anuntat ca va costa 499 de dolari. Un pret foarte mare, la care nu ne asteptam. La abonament, in aceasta zona, pretul telefonului scade la jumatate. Are suport pentru modurile Moto, inclusiv un suport 5G. Momentan poate fi achizitionat doar in aceasta zona, dar va deveni disponibil si prin intermediul Amazon.com.

Pareri despre Moto Z4. Care sunt punctele sale forte si care sunt punctele slabe ale modelului Motorola Moto Z4

Modelul Moto Z4 se bazeaza pe noul procesor Snapdragon 675 de la Qualcomm. Aceasta platforma mobila are un nivel mai bun decat Snapdragon 670, unul dintre procesoarele bune din zona mid-range de anul trecut.

Moto Z4 (2)

Mai exact, acest noul procesor de la Qualcomm ar trebui sa livreze un plus de 35% la nivelul deschiderii paginilor web, prin comparatie cu Snapdragon 670. Si, mai ales, Snapdragon 675 va aduce un plus de 30% la deschiderea jocurilor de pe un telefon mobile.

Snapdragon 675 se bazeaza pe tehnologie Samsung FinFET de 11 nanomentri (Low Power Early), iar la bordul sau vom gasi doua nuclee Kryo 460 de 2.0 Ghz si alte sase nuclee Kryo 460 de 1.7 Ghz. Primele doua sunt dedicate de Qualcomm performantei, in timp ce urmatoarele sase sunt pentru eficienta. Alaturi de Snapdragon 675 de regula vom gasi noua placa video Adreno 612 GPU, una care credem noi ca din punct de vedere grafic ar aduce un mare plus la telefoanele din zona mid-range. Tehnologia de incarcare rapida asociata lui Snapdragon 675 este Quick Charge 4+, iar procesorul va permite deblocare faciala 3D si captura in format Ultra HD cu 30 de cadre pe secunda.

Moto Z4

Moto Z4

Moto Z4 are insa si alte atuuri. El vine cu un display OLED de 6.4-inch cu rezolutie Full HD + si aspect modern, 19:9. Rata de contrast ajunge la 1.000.000:1, iar decupajul in forma de „picatura de apa” este unul mic si ajuta device-ul sa beneficieze de un screen-to-body ratio de 85%. Practic, acest decupaj mareste suprafata pe care o ocupa ecranul. In partea de jos a modelului, „barbia” telefonului este una destul de subtire si deloc deranjanta, iar marginile laterale ale terminalului sunt aproape invizibile. De remarcat ca Moto Z4 are senzorul de amprente integrat in ecran!

Foarte multa atentie a acordat Motorola detaliilor de desing, iar noul Moto Z4 imi pare un telefon elegant si atractic. El beneficiaza de rezistenta la stropirea cu apa (P2i nano-coating), este echipat si cu mufa audio pentru casti de 3.5 milimetri si cantareste doar 165 de grame. Si nu doar ca este un telefon realmente usor, dar Moto Z4 are o grosime de doar 7.33 milimetri. Se incadreaza perfect in peisajul telefoanelor gandite de Motorola in ultima vreme si mi se pare ca arata foarte bine.

Procesorul sau este cuplat cu o memorie RAM de 4GB LPDDR4X si cu 128 GB dedicati stocarii de date. Utilizatorii primesc si un slot dedicat pentru carduri de memorie microSD, astfel ca pot extinde capacitatea nativa de stocare a datelor pana la 2TB.

Nici in ceea ce priveste optiunile foto, nu putem spune ca Moto Z4 sta rau. Ba, dimpotriva! Avem o camera principala simpla de 48 de megeapixeli cu dual LED Flash, apertura f/1.7, PDAF, autofocus laser si stabilizare optica. In ceea ce priveste selfie-urile si sesiunile de videocalling pe messenger, acestea cad pe seama unei camere frontale de 25 de megapixeli, cu apertura f/2.0. Toate ingredientele pentru fotografii de buna calitate, indiferent de momentul zilei.

Moto Z4 se mai remarca prin prezenta unor tehnologii de ultima generatie (4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS, NFC) si a sistemului de operare Android 9.0 Pie. Bateria device-ului este de 3.600 de miliamperi si beneficiaza de incarcare rapida pe 15W. De asemenea, incarcarea acestei baterii se face prin intermediul unui port USB Type-C.

Una peste alta, mie mi se pare intr-adevar ca Motorola a lansat un mid-range puternic, dar al carui pret in Europa sper sa fie unul mult mai mic, pentru ca altfel, producatorul se va lovi de aceleasi probleme din ultimii ani, cand vine vorba de vanzari pe acest segment de piata.

Sigur, Motorola Moto Z4 are multe atuuri, dar e dificil sa iei in calcul un telefon din zona mid-range la acest pret, cand exista atat de multe optiunu de la Xiaomi, Huawei, Vivo, Samsung sau Oppo care au preturi mai mici si configuratii aproximativ la fel de bune. Uneori, chiar si mai bune. Moto Z4 este genul de telefon bun, pe care nu si-l permite oricine. Ceea ce il scoate putin de pe targetul mid-range. Dar, este un telefon care mie personal, imi place.

Admira acest telefon in clipul video de mai jos, prezentat de Chris Velazco, senior editor la Engadget.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Motorola
Product Name
Moto Z4
Price
$ 499