Reviews, Stiri

Moto X4 review » pret, imagini, specificatii si verdict

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Moto X4 review » 5.2 ” Full HD » Qualcomm Snapdragon 630 de 2.2 Ghz » camera foto duala » Android Nougat pur » 3000 mAh baterie

Dupa o lunga asteptare si controverse intense in privinta datei oficiale de prezentare, Lenovo a lansat oficial noul Moto X4. Smartphone-ul vine cu un design foarte atractiv, camera foto duala si specificatii tehnice de calitate.

Moto X4 specificatii tehnice oficiale

Greutate: 163 grame
Grosime: 7.99 milimetri
OS: Nougat 7.1 stock
Display: IPS LCD 5.2″, Full HD, 424 PPI
Procesor: octa-core, Snapdragon 630 Qualcomm, 2.2 Ghz
Placa video: Adreno 508
Camera foto principala: duala, 12 + 8 MP, apertura F2.0, flash LED dual tone, autofocus pixel, filmare Ultra HD
Camera foto frontala: 16 MP, apertura F2.0
Acumulator: 3000 mAh
Conectivitate: 4G LTE

Moto X4 review: aspect, design, concept

IFA Berlin 2017 este evenimentul unde Lenovo a decis sa lanseze oficial Moto X4. Desi pentru acest terminal s-au vehiculat numeroase perioade in care ar fi urmat sa fie lansat oficial, in cele din urma, producatorul chinez, a ales expozitia din Germania drept loc ideal pentru lansarea noului sau handset.

Moto X4 review

Moto X4 impresioneaza ca aspect, parand unul dintre telefoanele de garantie ale companiei. Lenovo si divizia sa, Motorola, au pus in mod evident un accent deosebit pe partea de design si au obtinut o importanta certificare IP (68) care va asigura terminalului durabilitate la apa si praf. Aceasta certificare, dincolo de efectul de imagine important pe care il asigura producatorului si dincolo de importanta sa efectiva asupra produsului, inseamna totodata o premiera pentru un terminal marca Lenovo via Motorola.

Interesant este ca Moto X4 beneficiaza pe partea din spate de sticla Corning Gorilla Glass cu design 3D, un efect atragator si impunator pentru un smartphone foarte asteptat de fani pe piata. Marginile sale sunt metalice, iar sticla Corning Gorilla Glass revine si pe partea din fata. Pare la prima vedere un magnet pentru amprente, dar aspectul sau intrece cu mult asteptarile.

Moto X4 review: ecran si sistem de operare

Noul terminal al subsidiarei Lenovo vine cu un panel de tip IPS LCD cu diagonala de 5.2 inch. Rezolutia sa este una foarte buna, o confirmare a ideii ca Motorola a cautat sa echilibreze oarecum pretul de pe Moto X4, dar si sa aduca un plus de calitate. Avem asadar o rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli), in timp ce densitatea pixelilor atinge 424 ppi. Deloc rau!

Moto X4 review (2)

Ca sistem de operare, Motorola a ales Android 7.1.1 Nougat (versiune stock), asa cum era de altfel de asteptat. Echilibru, aspect placut, interfata intuitiva si multitasking de calitate. Toate acestea le vom gasi pe noul Moto X4 si datorita acestui sistem de operare.

Moto X4 review: hardware

S-a vorbit intens despre acest compartiment al telefonului inainte de lansarea oficiala. In cele din urma X4 vine cu procesor Snapdragon 630 de la Qualcomm, un chipset mid-range, foarte puternic, tactat la frecventa de 2.2 Ghz. Acesta este asociat cu placa video Adreno 508 si sustinut de 3GB memorie RAM in versiunea standard. Va exista insa pe piata si o versiune de 4GB memorie RAM, care in mod firesc va fi asociat cu o capacitate de stocare mai mare: 64 GB.

In versiunea originala, capacitatea de stocare a atinge 32 GB, dar Motorola a permis utilizatorilor posibilitatea de extindere a memoriei native prin intermediul slotului pentru carduri microSD.

Moto X4 review: dotari foto si autonomie

Noul Moto X4 este sustinut de un puternic modul foto. Calitatea pozelor ar urma sa fie una excelenta sustine producatorul, tocmai pentru ca Motorola a avut grija sa echipeze camerele foto ale terminalului cu senzori de imagine puternici.

Camera principala a dispozitivului este una duala si are la bord doi senzori de imagine de cate 12, respectiv 8 megapixeli. Camera principala are apertura F2.0, flash led dual-tone, autofocus pixel si poate filma video la rezolutie ultra HD.

Moto X4 review (4)

Camera frontala surprinde categoric prin puterea si viteza ei. 16 megapixeli a asociat producatorul acestei camere care beneficiaza si ea de blitz si de o excelenta apertura F2.0.

Autonomia telefonului este asigurata de o baterie de 3000 mAh, baterie care beneficiaza de tehnologie de incarcare rapida, Turbo Charging.

Moto X4 review: pret, alte optiuni si concluzie

Noul terminal al parteneriatului Lenovo-Motorola este un device 4G LTE,dual Sim, cu senzor de amprente si difuzor pe partea din fata plus 3 microfoane pentru o receptie si mai buna. Vine cu un ecran bun, beneficiaza de certificare IP68, are dotari foto foarte bune si un procesor mid-range impunator.

Moto X4 cantareste doar 163 de grame, are 7.99 milimetri grosime si impresioneaza categoric prin aspectul sau elegant. Device-ul va putea fi achizitionat abia din luna octombrie, iar pretul, conform publicatiei The Verge, va fi de 400 de euro pentru versiunea cu 3GB memorie RAM. In opinia autorului acestui articol, pretul este putin cam mare, dar fara indoiala X4 de la Motorola are suficiente argumente in favoarea sa.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
Lenovo - Motorola
Product Name
Moto X4