Reviews

Moto G20 a fost lansat oficial. Specificatii tehnice si primele impresii

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Motorola a anuntat un nou smartphone pe piata din Europa. Familia Moto G a primit astfel un nou membru: modelul Moto G20. Vorbim de fapt despre un telefon din zona entry-level, care va avea si un pret foarte avantajos pentru pietele europene.

Specificatii tehnice Moto G20

Noul Moto G20 va costa 149 de dolari in Europa, iar culorile pe care va fi disponibil device-ul sunt Breeze Blue (albastru) si Flamingo Pink (roz). Primele vanzari sunt programate pentru finalul saptamanii in curs.

Ce specificatii tehnice aduce Moto G20 la acesti bani?

Ei bine, noul smartphone al Motorola vine cu un ecran de 6.5-inch in diagonala, cu tehnologie Max Vision HD Plus la bord. Este vorba despre un display cu rata de refresh de 90Hz si aspect 20:9.

Sub capota sa, Motorola a optat pentru un procesor surpriza. Este vorba despre Unisoc T700 SoC, chipset cuplat de producator cu 4GB RAM si 64GB sau 128GB pentru stocarea de date. De mentionat ca telefonul permite extinderea memoriei native pana la 1TB cu ajutorul unui card de memorie de tip microSD. Pare intr-adevar surprinzatoare alegerea companiei, mai ales ca specialistii se asteptau ca Motorola sa mizeze pe un chipset de la MediaTek, o companie mult mai bine cotata pe piata in ceea ce priveste fabricarea procesoarelor pentru telefoanele mobile inteligente.

In zona foto, Moto G20 este pregatit cu un setup atractiv. Pe partea din spate avem un senzor de imagine de 48 de megapixeli, cu deschidere f/1.7. Acesta este senzorul principal al dispozitivului, iar in jurul sau functioneaza alti trei senzori de imagine, unul de 8 megapixeli (deschidere f/2.2), altul de 2 megapixeli (pentru adancimea de camp ) si inca unul de 2megapixeli cu deschidere f/2.4. Pentru selfie-uri si sesiuni de videocalling, device-ul are o camera foto de 13 megapixeli, pe care o gasim in interiorul decupajului de tip „notch” vizibil in partea frontala a telefonului.

La nivel de conectivitate, Moto G20 se lauda cu suportul pe care il asigura pentru tehnologia 4G. Vine cu dual band WiFi, bluetooth 5.0. NFC, GPS si mufa audio pentru casti de 3.5 milimetri. Pentru incarcarea bateriei de 5.000 de miliamperi (unul dintre punctele forte ale acestui smartphone), avem port USB de tip C. De asemenea, bateria de 5.000 de miliamperi beneficiaza de suport pentru incarcare rapida la 10W.

Totodata, foarte placut pentru un telefon din zona entry level, este faptul ca Moto G20 are buton dedicat pentru Google Assistant, precum si certificare IP52 pentru protectia la contactul cu apa. Moto G20 ruleaza din fabrica pe Android 11.

Pana ce acest smartphone va ajunge in Romania, arunca o privire si peste Xiaomi Mi 10 Lite 5G, unul dintre cele mai bine vandute terminale de la Xiaomi. Daca esti interesat sa achizitionezi acest handset, recomandarea mea merge spre eMag.  Asta pentru ca aici am gasit cel mai bun pret pentru acest terminal. Xiaomi Mi 10 Lite 5G costa la eMag doar 1.499 de lei, iar daca preferi varianta achizitionarii lui in rate o poti face la o rata lunara de aproximativ 50 de lei.

Etichete:

Moto G20 Motorola