Reviews

Moto E6 Play pret in Romania, specificatii tehnice, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Motorola sufera in ultima vreme pe sectorul entry level. In principiu, modelul Moto E6 Play ar fi trebuit sa rezolve cumva o parte dintre dezamagirile produse de compania achizitionata de Lenovo pe acest segment. Sigur, discutam despre un telefon bunicel, cu pret atractiv, dar sansele sale sa se transforme intr-un best buy pe acest segment de piata mi se par totusi mici.

Moto E6 Play face parte din gama E6, gama din care noi am mai analizat modelele Moto E6 si Moto E6 Plus. De altfel, asemanarea dintre Moto E6 Play si Moto E6 Plus este evidenta, si putem spune fara sa gresim ca cele doua terminale sunt inrudite.

De unde poti achizitiona in Romania Moto E6 Play? Il gasesti in oferta Altex la reducere in acest moment. Device-ul costa 399 de lei, dar il poti gasi si mai ieftin daca optezi pentru achizitionarea sa ca telefon resigilat. Sa aruncam o privire peste ceea ce ofera acest device, dar si peste plusurile si minusurile sale.

Pareri si specificatii pentru Moto E6 Play

Modelul Moto E6 Play mizeaza pe un ecran cu tehnologie IPS la bord, cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie 1440 x 720 pixeli. Este vorba despre un ecran de tip Max Vision, care are o densitate a pixelilor de 295 pixeli per inch. Marginea sa de jos este groasa, in timp ce marginile laterale par destul de evidente. Chiar si partea de sus este vizibila. Pare un telefon invechit din acest punct de vedere, sau ca sa fim eleganti, care nu se potriveste cu tendintele pietei in materie de design. Daca unui iPhone 7 nu-i sta nici acum rau intr-o asemenea prezentare, pentru Moto E6 Play am dubii ca aceasta strategie va functiona.

Carcasa sa are intr-adevar un design elegant, dar finisajele nu mi se par chiar atat de premium pe cat le prezinta producatorul. Avem slot triplu (dual sim si microSD) precum si senzorul clasic de amprente pe spatele device-ului. De mentionat ca dincolo de prezenta acestui scanner clasic, Moto E6 Play are si tehnologie de deblocare faciala la bord, e drept, una de tip Android.

Telefonul ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, fara sa avem inca o confirmare oficiala ca device-ul va primi update la Android 10, cel mai nou sistem de operare de la Google.

Sub capota sa descoperim un chipset modest in opinia mea. Vine de la MediaTek, se cheama MT6739 si are o viteza maxima de 1.5 Ghz. Cam putin pentru un telefon care ar fi trebuit sa impresioneze cumva pe acest segment de piata. Vorbim totusi despre un procesor cu patru nuclee la bord, astfel ca limitarile sale sunt cat se poate de normale. Va intrebati ce nuclee foloseste MT6739? Raspunsul este Cortex A53, de aici si viteza destul de redusa a procesorului.

Nici la nivel de memorie Moto E6 Play nu putem spune ca impresioneaza. Dar, nici nu ne asteptam sa o faca la acesti bani. Device-ul este echipat cu 2 GB dedicati memoriei RAM si cu 32 GB in varianta nativa pentru stocarea de date. E drept, aceasta memorie poate fi extinsa cu ajutorul unui slot microSD pana la 128GB minim.

 

Moto E6 Play este dual 4G si include in componenta sa toti senzorii importanti si considerati moderni in acest moment. Beneficiaza de o baterie de 3.000 de miliamperi care pare mai mult decat suficienta daca tinem cont de specificatiile telefonului, astfel ca suntem convinsi ca Moto E6 Play va avea o autonomie destul de buna.

Dotarile sale foto imi amintesc de un telefon din zona mid-range. Dar nu din acest an, ci mai degraba de acum 2-3 ani. Camera principala este single si are 13 megapixeli, fiind dotata cu tehnologie PDAF, cu mod portret si cu tehnologia Google Lens de la Google. Camera sa frontala, pentru selfie-uri si sesiuni de video calling are o rezolutie de doar 5 megapixeli.

Moto E6 Play cantareste 140 de grame si are o grosime de 8.3 milimetri. Poate fi achizitionat pe culori precum negru si albastru, iar intre optiunile sale de conectivitate remarcat un port microUSB, mufa audio de 3.5 mm pentru casti, functia bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 g/g/n dar si GPS cu AGPS si GLONASS.

Concluzie: Moto E6 Play nu depaseste nivelul decent, pentru zona entry level, ceea ce spune destul de multe despre el. Credem noi ca Motorola se putea descurca mai bine de atat si ca acest device are sanse mici sa impresioneze pe piata in conditiile in care pentru aceeasi suma de bani iti poti procura un telefon mai bun decat acest Moto E6 Play. V-am scris recent despre Tecno Spark Go Plus, un telefon modest, dar care pare mult mai modern decat Moto E6 Play si cu siguranta, ceva mai bun la nivel de performanta. Trebuie sa fie dezamagitor pentru o companie ca Motorola sa lanseze un entry level sub unul de la Tecno (companie modesta din India) dar recomandarea noastra ar fi sa incercati mai degraba acel device, care costa chiar mai putin decat Moto E6 Play. Desigur, daca veti trece peste diferenta de brand si de nume. In schimb, daca vrei sa dati putin mai mult de 400-500 de lei pe un telefon, dar nu mai mult de 1000 de lei, atunci va recomand sa aruncati o privire peste acest top 5 telefoane sub 1000 de lei pe care il gasiti pe blogul nostru.

Etichete:

Moto E6 Play
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Motorola
Product Name
Moto E6 Play