Reviews, Stiri

Moto E4 smartphone budget friendly cu design atragator si specificatii bune

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Moto E4 este modelul standard al acestei serii si a fost recent anuntat oficial de Motorola alaturi de fratele sau mai mare, Moto E4 Plus (citeste recenzia aici). Handset-ul imbraca un design destul de placut, cu aceeasi nota obisnuita si caracteristica pentru subdivizia Motorola. Detalii oficiale legate de noul model Moto E4 gasim mai jos.

Moto E4 specificatii oficiale

  • Display: 5″ cu rezolutie HD, multitouch, 294 PPI
  • Sistem de operare: Android 7.1 Nougat
  • Acumulator: 2800 mAh cu tehnologie fast charging
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 425/427 de 1.4 Ghz sau MediaTek MT6737
  • Placa video: Adreno 308 sau Mali T720
  • Dotari foto: camera principala – 8 MP, camera frontala – 5 MP
  • Benzi 4G: LTE
  • Benzi 3G: WCDMA 850 / 900 / 1900 / 2100
  • Benzi 2G: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
  • Greutate: 150 de grame

Moto E4 impresii dupa lansarea oficiala

Handset-ul Moto E4, versiunea standard a gamei, va fi disponibil pe piata cu doua versiuni diferite de procesor. Cei de la Motorola au pus in functiune ambele parteneriate pe care le au cu Qualcomm si MediaTek, astfel ca la vanzare vom putea beneficia de doua modele de Moto E4 diferite. Vom putea alege intre:

  • – Moto E4 cu procesor de la Qualcomm, Snapdragon 425/427 setat la frecventa de 1.4 Ghz
  • – Moto E4 cu procesor de la MediaTek, MT6737 setat la frecventa de 1.3 Ghz

Reamintim ca modelul Moto E4 Plus functioneaza cu un procesor Snapdragon 427 de 1.4 Ghz, adica tipul de chipset pe care il vom descoperi si la versiunea clasica a dispozitivului, in anumite zone geografice. Acest model de chipset functioneaza cu placa video Adreno 308, in timp ce versiunea de E4 cu procesor MediaTek functioneaza in tandem cu acceleratorul grafic Mali T720.

Moto E4

2GB memorie RAM si 16 GB spatiu de stocare intern asigura Motorola in noul sau dispozitiv, care primeste insa si un slot pentru carduri microSD, ceea ce inseamna ca utilizatorul va putea sa extinda memoria interna pana la 128 GB. Un detaliu important pentru modelul Moto E4 este legat de constructia sa si in special de carcasa dispozitivului. Aceasta primeste un important suport de protectie impotriva stropirii cu apa, ceea ce transforma terminalul intr-un item mult mai sigur.

Smartphone-ul ruleaza cel mai nou sistem de operare Google, Android 7.1 Nougat si beneficiaza de o autonomie buna, tinand cont de faptul ca bateria sa Lithium-Ion are o capacitate de 2800 mAh. Acumulatorul Moto E4 beneficiaza si de tehnologie fast charging care ajuta terminalul sa se incarce mult mai rapid. Dotarile foto sunt de tip entry level, dar specificatiile camerelor sunt destul de bune. Camera foto principala are la bord un senzor de imagine de 8 megapixeli si functii importante precum panorama, HDR sau tehnologia autofocus. De remarcat ca aceasta camera principala are o excelenta apertura (f/2.2) precum si lentile cu unghi de filmare la 71 de grade. Moto E4 poate filma in rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda. Amatorii de selfie-uri se pot bucura de prezenta unei camere frontale eficiente cu senzor de imagine de 5 megapixeli. Echipata cu flash LED si tehnologie fixed – focus, camera se foloseste de o deschidere f/2.2 si de lentilele sale wide cu unghi de filmare la 74 de grade. Nu lipsesc flash LED-ul sau functiile HDR si beautification mode.

In privinta optiunilor de conectivitate, Moto E4 are parte cam de tot ceea ce este nevoie pentru o performanta stabila si eficienta. Conectarea la internet se face prin WiFi 802.11 b/g/n 2.4Ghz, in timp ce portul microUSB 2.0 permite alimentarea cu un acumulator de 5W sau chiar 10W. Exista senzor de amprenta la modelul Moto E4? Din fericire da, si este pozitionat frontal. In plus exista si senzor de proximitate disponibil, la fel si senzor de lumina, accelerometru sau compass.

Moto E4 (3)

Chiar daca nu ofera specificatiile sale nu pot cuceri piata, asta nu inseamna ca Moto E4 nu este un smartphone demn de luat in seama. Pentru segmentul caruia i se adreseaza avem un device cu Android 7.1 Nougat, camera selfie cu flash LED, procesor decent si un design atragator si destul de sigur. Pretul de achizitie este unul decent si destul de bine echilibrat: 150 de dolari (putin peste 600 de ron). Smartphone-ul budget friendly poate fi achizitionat pe culori ca negru, gri, auriu si albastru, are o grosime de 9.3 milimetri, dar cantareste doar 150 de grame.

UPDATE: Smartphone-ul Moto E4 poate fi achizitionat si in tara noastra. Mai jos, cele mai bune preturi pe care le-am gasit la data redactarii acestui articol pe piata:

Pret Moto E4 – Germanos – 719, 99 Lei

Pret Moto E4 – EvoMag – 736, 99 Lei 

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Lenovo - Motorola
Product Name
Moto E4
Price
$ 150