Stiri

Noutati de la Google: mod incognito pentru aplicatia Maps si stergere automata pentru YouTube

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Cei de la Google au anuntat cateva modificari importante in ceea ce priveste produsele sale. Vizate sunt aplicatia Maps, Google Asisstant, dar si celebrul YouTube. Detalii, in cele ce urmeaza.

Noutati de la Google: mod incognito pentru aplicatia Maps si stergere automata pentru YouTube

Google a anunțat noi actualizări pe produsele sale, inclusiv Maps, YouTube și Asistentul Google. Ultimele actualizări permit utilizatorilor să acceseze mai ușor controalele de confidențialitate, introduc aplicațiile Google în modul incognito și oferă opțiuni pentru a șterge automat Istoricul locațiilor, căutările și înregistrările vocale.

Mod incognito pentru aplicatia Maps

Google a anunțat lansarea modului Incognito în Google Maps. Prin activarea acestui mod, aplicatia cu pricina nu va salva activitatea utilizatorilor (cum ar fi locurile pe care le caută, locația etc.) și nu va fi folosită pentru a personaliza experiența de pe Maps. Activarea modului Incognito este simplă și poate fi dezactivată oricând pentru a obține recomandări despre restaurante, informații despre perioada in care sunt deschise, precum și multe alte funcții adaptate activității utilizatorilor. Modul Incognito va începe să ruleze pe Android în următoarele săptămâni, iOS urmând să vină în curând.

Auto-Delete are acum o noua structura pe YouTube

De aici incolo, Google isi extinde funcția de ștergere automată a istoricului de pe YouTube. Acum, utilizatorii pot programa ștergerea istoricului YouTube pe perioade de timp de 3 sau 18 luni, la fel ca Istoricul locațiilor sau activitatea pe Web. Google va șterge automat istoricul căutării YouTube, după alegerea utilizatorului.

Acum iti poti controla confidentialitatea prin intermediul vocii in Google Assistant

Google a adăugat noi modalități prin care utilizatorii pot înțelege și gestiona rapid datele lor în Google Assistent. Utilizatorii pot afla acum mai multe despre ce face Google pentru a păstra datele lor în siguranță și în siguranță, pur și simplu întrebând asistentul „Hei Google, cum păstrezi datele mele în siguranță?”

De asemenea, Google facilitează utilizatorilor controlul asupra setărilor de confidențialitate cu simple comenzi vocale. În săptămânile următoare, utilizatorii vor putea șterge date din cont doar spunând lucruri precum „Hei Google, șterge ultimul lucru pe care ți l-am spus” sau „Hei Google, șterge tot ce ți-am spus săptămâna trecută”.

De asemenea, utilizatorul nu va trebui să activeze niciuna dintre aceste funcții, deoarece va funcționa automat. Dacă un utilizator solicită stergerea de date cu o valoare mai mare de o săptămână din contul său, asistentul îl va indica pe utilizator direct către pagina din setările contului pentru a finaliza ștergerea. Google va publica acest lucru în engleză în săptămânile următoare și în alte limbi luna viitoare.

Consolidarea parolelor

Managerul de parole Google (Google Password Manager) îi ajută pe utilizatori să salveze parole pe diferite conturi Google, iar acum introduce verificarea parolelor, un nou instrument care le spune utilizatorilor dacă oricare dintre parolele lor sunt slabe, fie pentru ca le-au refolosit pe mai multe site-uri, fie pentru că au fost expuse la o încălcare a unei terțe părți.

Etichete:

Google Maps YouTube