Reviews

Mobiistar X1 Notch – telefon de buget, decent, cu pret sub 500 de lei

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Mobiistar este un brand din Vietnam care a lansat in ultimele luni cateva telefoane foarte interesante, cu preturi suficient de atractive. Cel mai nou release al companiei este Mobiistar X1 Notch, un telefon care are ca pret de plecare o suma sub 500 de lei (in jur de 8000 de rupii indiene). Device-ul a fost prezentat atat in Vietnam cat si in India si va putea fi achizitionat pentru inceput prin Reliance Jio sau Flipkart. Mai jos, aflam ce specificatii tehnice aduce Mobiistar X1 Notch pentru aceasta suma solicitata de producator.

Specificatii tehnice Mobiistar X1 Notch

Noul smartphone al companiei vietnameze foloseste, asa cum era usor de anticipat, un procesor made in Vietnam. Este vorba despre Helio A22, un chipset creat de cei de la MediaTek, pe care producatorul l-a cuplat cu versiuni de memorie de 2GB RAM si de 3GB RAM. Acesta include in configuratia sa, patru nuclee ARM Cortex A53 cu MediaTek CorePilot si o memorie flexibila de tip LPDDR3/LPDDR4.

Compania taiwaneza sustine ca procesorul asigura un plus de performanta cu 30% mai mare decat restul procesoarelor MediaTek pentru segmentul upper entry level. De asemenea, viteza placii video atinge un procent cu pana la 72% mai mare decat pana acum. Teoretic, MediaTek Helio A22 este o alternativa de calitate pe care producatorul taiwanez o asigura principalului sau concurent de pe piata, Snapdragon 425 de la Qualcomm.

MediaTek Helio A22 include optiuni pentru inteligenta artificiala, asa cum sunt tehnologia de deblocare faciala Face ID si optiunea smart photo albums.

Mobiistar X1 Notch are un ecran cu tehnologie IPS si diagonala de 5.7-inch, a carui rezolutie este HD+. Sectorul foto cuprinde o camera foto principala de 13 megapixeli si o camera secundara (frontala) pentru selfie-uri si videocalling tot de 13 megapixeli. Pe partea de software, device-ul primeste un sprijin important de la sistemul de operare Android 8.0 Oreo, un sistem de operare curat si bine optimizat.

Smartphone-ul Mobiistar X1 Notch este echipat cu tehnologie dual SIM si cu conectivitate VoLTE. Detine tehnologie de deblocare faciala si o baterie de 3.020 miliamperi.

La lansarea noului device, Carl Ngo Co-fondator al Mobiistar si actualmente CEO al companiei a explicat: „Nu am fi putut începe anul într-un mod mai bun decât prin lansarea modelului X1 Notch. Acest smartphone aduce noile tendințe în tehnologie la un preț extrem de convingător pentru utilizatorii săi. O camera de 13 megapixeli AI, un design modern si un model pe culoarea gradient. Avem sperante mari pentru acest telefon pe piata si suntem increzatori ca X1 Notch va castiga multe inimi la fel ca celelalte produse pe care le-am facut pana acum” a declarat Carl Ngo.