Stiri

MIUI 13: ce îmbunătățiri aduce și care sunt principalele noutăți

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Xiaomi a lansat oficial seria Xiaomi 12, care include versiunea standard a flagship-ului, dar și modelele Xiaomi 12 Pro și Xiaomi 12x. Pe lângă aceste terminale, producătorul din China a oferit și noua versiune a interfaței sale, MIUI 13, una care aduce multe îmbunătățiri la nivel vizual, dar și în zonele de performanță sau confidențialitate.

MIUI 13: ce trebuie să știi despre noua interfață

Pe 28 decembrie, Xiaomi a făcut câteva anunțuri importante în ceea ce privește lansările. CEO-ul Lei Jun a dezvăluit în premieră noua interfață MIUI 13, care se alătură noutăților pe care producătorul din China le-a adus în acest final de an.

Noua interfață aduce numeroase îmbunătățiri, atât la nivel vizual, cât și la nivel structural. Spre exemplu, cu MIUI 13 Xiaomi permite mai multor dispozitive produse de brand și aflate într-o singură rețea să colaboreze, incluzând aici telefoane, tablete, televizoare, dispozitive portabile inteligente, dispozitive pentru casă precum și asistentul vocal XiaoAI.

De asemenea, confidențialitatea, care a devenit o preocupare extrem de importantă pentru utilizatorii de smartphone-uri, așa că Xiaomi a implementat un proces de verificare în trei pași, deși pare că ar putea funcționa doar în anumite regiuni. Cea mai importantă este recunoașterea facială, urmată de citirea filigranului a ID-ului utilizatorului și apoi există așa-numita „protecție împotriva fraudei electronice”.

Pe lângă modificările legate de confidențialitate, pe MIUI 13 avem un font schimbat. Întreaga interfață folosește acum fontul MiSans, în timp ce ecranul de start are un aspect actualizat, cu pictograme minimaliste și mai multe culori. De asemenea, puteți descoperi pe noua interfață un nou centru de control, care a fost reînnoit, dar și widege-turi, teme, imagini de fundal sau animații noi, detalii care subliniază dorința Xiaomi de a inova și la acest capitol.

Teoretic, potrivit Xiaomi, fluiditatea MIUI 13 a fost îmbunătățită semnificativ, procentul fiind unul între 15% și 52% în funcție de scenariu, în comparație cu versiunea precedentă. A fost de asemenea îmbunătățit modul de economisire a energiei, iar suportul pentru expansiunea RAM a fost confirmat oficial.

Xiaomi susține că pe MIUI 13 a fost de asemenea redus consumul de resurse al aplicațiilor de fundal, iar performanța telefoanelor care vor avea această interfață nu va scădea cu mai mult de 5% nici măcar dupe trei ani. În plus, noua tehnologie Focus Computing va aloca resurse suplimentare aplicațiilor de bază.

Din primele informații, versiunea BETA a MIUI 13 poate fi instalată deja pe mai multe modele de telefon de la Xiaomi, printre care Mi 11 Pro, Mi 11 JUltra, Mi 11 sau Redmi K40 Pro. O versiune stabilă a MIUI 13 ar urma să fie lansată în ianuarie și va ajunge și pe noua serie Xiaomi 12. MIUI Fold pentru Xiaomi MIX Fold va ajunge pe piață ceva mai târziu, cel mai probabil în luna aprilie. Cum ți se pare noua interfață MIUI 13?

Etichete:

MIUI 13 Xiaomi