Stiri

Microsoft si Google au batut palma pentru a crea aplicatii web pentru Android

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Microsoft si Google au batut palma pentru a crea aplicatii web pentru Android. Acest parteneriat va ajuta intr-un final, atat utilizatorii, cat și dezvoltatorii deopotrivă. Prin faptul ca Google ofera suport bibliotecii de instrumente Microsoft, mai multe aplicații web pot fi create cu ușurință, scrie The Verge.

Microsoft si Google au batut palma pentru a crea aplicatii web pentru Android

Microsoft si Google vor lucra impreuna pentru a crea aplicatii web pentru platforma Android. Se pare ca aceasta este directia cea mai buna pe care cele doua uriase institutii au gandit-o pentru un parteneriat care se anunta unul extrem de important.

Gabriel Himango de la Microsoft a publicat pe Medium cateva dintre detaliile colaborarii dintre compania sa si gigantul Google. El a vorbit despre parteneriatul dintre cele doua companii, dar si despre planurile de a dezvolta „asa cum trebuie”, platforma Android.

In alta ordine de idei, PWABuilder Microsoft, un constructor de aplicații web pentru dezvoltatori, va începe să primească asistență de la Google. PWA sau Progresive Web Apps sunt practic site-uri web care se comportă ca o aplicație atunci când utilizați un telefon.

Ele utilizează interfața tactilă a telefonului într-un mod diferit, în comparație cu simpla înlocuire a acestuia cu un cursor. Un exemplu ar putea fi văzut pe Instagram, unde pagina web, la vizualizarea telefonului, funcționează aproape la fel ca aplicația.

Ce inseamna aceasta mutare pentru Microsoft?

Microsoft a arătat recent foarte mult interes în comunitatea open-source. Cu proiecte precum Windows Subsystem pentru Linux, nu este surprinzător ca gigantul american colaboreaza acum cu Google pentru software open-source.

De asemenea, Microsoft câștigă din acest aspect, deoarece dacă facem clic pe orice link extern dintr-o pagină Microsoft, suntem direcționați către Bing ca motor de căutare și nu Google. Prin urmare, vor primi și un pic de trafic pe motorul lor de căutare

Ce inseamna pentru Google aceasta mutare?

Acest parteneriat va însemna că o mulțime de site-uri web de pe Android vor primi suport pentru aplicații web native.

Acest lucru va ajuta Android să ajungă la un nou set de utilizatori care nu ar trebui să descarce o aplicație, deoarece versiunea site-ului poate funcționa la fel. Navigarea mobilă în ansamblu ar deveni mai ușoară și mai interactivă.

Articolul din Medium sustine ca Microsoft colaborează și pentru alte multe si interesante proiecte cu Google, inclusiv Project Fugu, pentru a crea noi tehnologii web și s-a angajat să lucreze cu Google pentru a face web-ul o platform mai performanta de aplicatii.

Etichete:

Google Microsoft