Stiri

Microsoft confirma ca renunta definitiv la Windows Mobile

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Vesti proaste pentru fanii Windows Mobile! Cei de la Microsoft au anuntat ca nu vor mai acorda aceeasi atentie de acum incolo acestui departament in perioada urmatoare, ceea ce inseamna ca practic gigantul din Redmond renunta la Windows Mobile, definitiv.

Microsoft renunta la Windows Mobile

Informatia a fost confirmata de Joe Belfiore, vice presedinte la Windows si fostul Program Manager de la Windows Mobile: „Constructia de noi optiuni hardware pentru Windows Mobile, nu mai reprezinta o prioritate pentru noi” a anuntat acesta pe Twitter.

Microsoft, Windows Mobile

Astfel, compania nu va mai lansa noi telefoane mobile cu acest sistem de operare, dar nu se va mai implica in niciun alt proiect care sa lege numele Microsoft de Windows Mobile. Cu toate acestea, compania cu sediul central in Redmond va asigura in continuare suport pentru platforma pentru a corecta erorile de sistem si problemele sale de securitate.

Joe Belfiore a completat ulterior prima sa afirmatie sustinand ca a Microsoft a incercat chiar sa plateasca dezvoltatorii de aplicatii pentru suport pe Windows Mobile, dar pentru ca volumul de utilizatori ai platformei este din ce in ce mai mic, majoritatea companiilor au decis ca nu merita efortul.

Microsoft, Windows Mobile (2)

Mai mult decat atat, inclusiv Belfiore a admis ca a facut saltul personal spre Android, la fel cum si Bill Gates, fondatorul companiei, afirmase acelasi lucru in urma cu cateva zile. Acest lucru se „datoreaza” in principal lipsei de aplicatii si lipsei de suport pentru aplicatii de pe Windows Mobile. Pe scurt, parteneriatul Microsoft-Windows Mobile ajunge la final. Ce va urma, ramane sa aflam de aici incolo.

Summary
Microsoft confirma ca renunta definitiv la Windows Mobile
Article Name
Microsoft confirma ca renunta definitiv la Windows Mobile
Description
Microsoft a anuntat ca Windows Mobile nu mai intra in planurile sale, la cateva zile dupa ce Bill Gates a marturisit ca a trecut la Android