Reviews

Microsoft Lumia 650 review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Microsoft Lumia 650 – Built for business

Despre categoria premium se vorbeste frecvent in domeniul telefoanelor, mai toti producatorii promovand produse high end, unii reusind sa isi si sustina promovarile cu terminale pe masura. Microsoft Lumia 650 incearca sa acopere lacunele companiei Microsoft in zona premium.

Designul, desi basic la prima vedere, arata implicarea unei corporatii mari, calitatea imbinarilor fiind exemplara. Promovat ca fiind cel mai subtire Lumia, terminalul are un capac din plastic mat cauciucat, margini de aluminiu rotunjite la colturi si, pe partea frontala sticla de protectie. La o greutate de 122 de grame senzatia din timpul utilizarii este aparte, materialele folosite combinate cu greutatea insesizabila inlaturand orice bariera intre utilizator si aplicatii.

Ecranul lui Microsoft Lumia 650 are o dimensiune de 5 inci, iar in comparatie cu carcasa are o pondere de 67.1%. Desi rezolutia este de doar 720×1280 pixeli la o densitate de 297 ppi, tehnologia din spatele display-ului isi spune cuvantul. Producatorul a optat pentru varianta OLED(organic LED), care, desi mai complexa este net superioara clasicului LED. Diferenta este sesizabila chiar si unuei priviri neantrenate, tonurile de culoare, mai ales cel de negru infinit si contrastul eclipsand clasicele display-uri, si in acelasi timp compensand rezolutia. Plusurile nu se opresc aici, fuunctia Glance fiind similara cu always on display de la Samsung, iar sticla care protejeaza ecranul purtand marca Corning Gorilla Glass 5, deci un plus de protectie.

? Cauta husa si accesorii pentru Microsoft Lumia 650 »

Totusi pe partea de hardware, Lumia 650 nu are chiar atat de multe plusuri. Chipsetul Snapdragon 212 are un GPU Adreno 304 si un procesor quad-core Cortex A-57 de 1.3 GHZ. Memoria Ram are o capacitate de doar 1 GB. Aceasta configuratie isi spune limitele, unele aplicatii avand un lag destul de pronuntat. Degeaba sistemul de operare Windows 10 este optimizat pentru aplicatiile proprietare, unde nu avem nimic de reprosat, daca la restul lipsa de interes sau implicare isi spune cuvantul.

Camera principala este dotata cu un senzor de 8 megapixeli si o diafragma f/2.2 cu 28 milimetri. Autofocusul si blitul LED fac parte din suita de dotari cu care aceasta vine incorporata. Camera se descurca bine in conditii normale de luminozitate, insa cand se intuneca, limitarile isi spun cuvantul. Totusi aplicatia acesteia ofera reglaje ISO, balante de alb si viteza de inchidere a diafragmei, iar modul Rich Capture imbunatateste detaliile la un nivel destul de bun. Camera secundara are un senzor de 5 megapixeli si beneficiaza de wide angle, ce ii permite sa cuprinda cadre mult mai largi, gratie aperturii f/2.2.

Acumulatorul cu care Lumia 650 vine echipat este detasabil, ceea ce constituie un mare avantaj, utilizatorii putand opta pentru o capacitate mai mare. Cei 2000 mAh reusesc sa ofere un timp de stand-by de 620 de ore si un timp de convorbire de pana la 16 ore. Experienta insa ne spune ca dupa o zi de folosire medie, telefonul trebuie pus la incarcat.

Pentru utilizatorii obisnuiti cu Android si diversele skinuri ale acestui sistem de operare, Windows 10 li se va parea un pic ciudat. Totusi dupa cateva minute de utilizare realizam ca interfata se potriveste perfect cu cerintele utilizatorului.

In loc de concluzie putem spune ca Lumia 650 este un smartphone reusit pentru pretul sau, reusind sa uimeasca intr-un mod placut. Conceput pentru utilizatorii care folosesc office, pe acest segment isi face treaba fara cusur. De reprosat ar fi procesorul slab comparativ cu ce s-ar fi putut si sistemul de operare care inca nu a fost curatat de bug-uri.

Surse: gsmarena.com | windows.com | ndtv.com | techradar.com | pcadvisor.co.uk

Microsoft Lumia 650 » Windows Mobile smartphone » Aparitie 2016 » Features 3G, 5.0″ OLED capacitive touchscreen, 8 MP camera » Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Microsoft Lumia 650 » Windows Mobile smartphone » Aparitie 2016 » Features 3G, 5.0″ OLED capacitive touchscreen, 8 MP camera » Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Microsoft Lumia 650
Author Rating
51star1star1star1star1star