Reviews, Stiri

Micromax Dual 5 o placuta surpriza venita din India

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

micromax dual 5Micromax Dual 5 este un smartphone care nu va spune probabil mare lucru. Si asta pentru ca in general, Micromax nu este o companie foarte cunoscuta in tara noastra. Totusi, pe o piata foarte dificila, compania localizata in Gurugram a inceput incer, dar sigur, sa creasca. Din 2000, Micromax Informatics Ltd a inceput sa produca si sa vanda telefoane mobile pentru aceasta zona, iar la 15 ani distanta, a reusit sa-si extinda aria de activitate in afara Indiei si mai nou, chiar si in afara Asiei. Bazele acestei companii au fost puse de oamenii de afaceri Rahul Sharma, Vikas Jain, Sumeet Arora si Rajesh Agarwal, care in prezent conduc un grup de 500 de angajati. Dar, destul despre istoricul acestei micute companii indiene. Haideti sa ne focusam atentia spre Micromax Dual 5, un smartphone surprinzator de bun, macar pe hartie.

Micromax Dual 5 specificatii

Aprilie este luna in care Micromax Dual 5 devine oficial si poate fi achizitionat de catre indieni. De ce ne-a atras atentia acest terminal, aparent necunoscut? In primul rand, Micromax Dual 5 atrage fara indoiala prin aspectul sau. Pare un smartphone extrem de elegant, subtire, stilat si bine construit. In general, telefoanele mid-range care apar pe piata din Asia se prezinta cu un aspect cat se poate de placut, iar Micromax Dual 5 nu face exceptie.

micromax dual 5 (2)

Insa acest terminal, inseamna mai mult decat o impresie puternica la capitolul estetic. Micromax Dual 5 este echipat cu un ecran de tip Super AMOLED cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie Full HD. Utilizatorul va beneficia in plus de o protectie de sticla 2.5 D Corning Gorilla Glass si de multitouch in 10 puncte, ceea ce nu mi se pare deloc putin lucru. Remarcabila si rezolutia de 1920×1080 pixeli, in conditiile in care companii mult mai importante si renumite decat Micromax au ales sa-si lanseze anul trecut si chiar si anul acesta anumite mid-range-uri fara Super Amoled si fara rezolutie Full HD. Chipsetul care motorizeaza terminalul Micromax Dual 5 este de asemenea unul cat se poate de surprinzator. Cel putin pentru mine, pentru ca nu ma asteptam sa gasesc un octa-core de la Qualcomm intr-un terminal destul de putin cunoscut. Avem asadar la baza un Snapdragon 652, tactat la frecventa de 1.8 Ghz. Ca sa va faceti o idee, este exact acelasi chipset pe care il foloseste ZTE Nubia Z17 Mini (recenzie aici) in formula cu 4 GB, un terminal prezentat recent si pe site-ul nostru. Tot 4GB memorie RAM incorporeaza si Micromax Dual 5, care – mare surpriza – vine cu o memorie nativa incredibila. Micromax a stabilit ca Dual 5 sa beneficieze din start de 128 GB spatiu de stocare, ceea ce vorbeste de la sine despre proiectul indienilor legat de acest terminal.

Dotarile foto sunt insa specificatiile pe care Micromax se bazeaza cel mai tare atunci cand isi prezinta noul model. Micromax Dual 5 are la baza o camera principala de tip dual cu doi senzori de catre 13 megapixeli si poate filma la rezolutie Ultra HD. Impresionant! Mai ales ca si camera pentru selfie-uri are la bord tot un senzor de 13 megapixeli. Descoperim cu placere intre specificatii si un senzor de amprente, dar si flash LED dual-tone. Din pacate, dupa atata entuziasm, ne asteptam parca la altceva cand ne-am gandit la sistemul sau de operare, iar Micromax Dual 5 este lipsit de Android 7.0 Nougat, astfel ca va trebui sa ne multumim cu versiunea anterioara de Android 6.0 Marshmallow.

micromax dual 5 (3)

Avem insa si vesti mai bune: Micromax Dual 5 este un smartphone 4G si ne asigura de aportul unui acumulator cu o capacitate generoasa de 3200 mAh. Acest acumulator este insotit si de tehnologia Quick Charge 3.0 de la Qualcomm, ceea ce face posibila incarcarea terminalului pana la 100% in mai putin de o ora. Nu incheiem insa acest mini review improvizat fara a saluta atentia pe care Micromax Dual 5 o acorda securitatii prin chipul sau capabil sa cripteze informatiile de pe telefon, fara ca altcineva sa le poata accesa. Tu, in calitate de utilizator / posesor al terminalului, vei avea insa acces la aceste date/informatii prin identificarea pe baza de amprenta. Interesant, nu-i asa?

Micromax Dual 5 pret si verdict

Micromax Dual 5 vine ca o mare surpriza, cel putin pentru mine. Design foarte placut (carcasa sa este metalica), procesor bun, dotari foto interesante, nivel de securitate surprinzator de bun si o baterie decenta. Pretul conform presei din India ar depasi in Romania suma de 1500 de lei, dar probabil ca aceasta informatie va fi oficiala in scurt timp, iar noi, pe blogul catmobile.ro, o vom confirma sau informa printr-un update la acest articol. Sigur, suma pare putin cam mare pentru un terminal mid-range cat se poate de interesant, dar cu un brand destul de putin cunoscut. As intelege reticenta oricui, dar mie personal, acest item mi-a atras atentia cu siguranta.

Micromax Dual 5 o placuta surpriza venita din India