Reviews

Micromax Bharat 5, un telefon de buget care costa putin peste 300 de lei

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Indienii de la Micromax au lansat in septembrie doua telefoane de buget din seria Bharat, iar acum au scos pe piata inca un model interesant si accesibil ca pret.

Micromax Bharat 5 se remarca prin bateria sa puternica, dar si prin sectorul foto, acolo unde producatorul a inclus un selfie-cam atractiv. Display-ul este un alt atu al handset-ului, in timp ce minusurile sale pot fi considerate procesorul si interfata. Despre Micromax Bharat 5 avem mai multe detalii in cele ce urmeaza.

Micromax Bharat 5 review

Inainte de toate, merita si trebuie mentionat faptul ca Micromax Bharat 5 costa putin peste 300 de lei. Mai exact 5.555 de rupii indiene, echivalentul a 338 de lei la cursul zilei de astazi. Smartphone-ul poate fi achizitionat de pe magazinele online de profil din India.

Design si display

Micromax Bharat 5 este usor de manevrat si destul de compact. Ecranul sau are o diagonala de 5.2-inch, iar rezolutia pe care o accepta este HD. Partea de sus a terminalului gazduieste selfie camera si difuzorul, in timp ce in dreapta descoperim butoanele de volum si power.

Micromax Bharat 5 (3)

Micromax Bharat 5

Partea de jos a terminalului este gazda ideala pentru microfon si portul de incarcare, in timp ce mufa pentru casti este plasata sus. Micromax Bharat 5 imbraca pe spate o carcasa din plastic cu finisaje metalice, iar LED Flash-ul si camera sunt plasate in coltul din stanga sus.

Putem spune ca ecranul nu este deloc dezamagitor si ca rezolutia HD se incadreaza bine pe diagonala destul de mica. In comparatie cu modelul Kult Ambition sau Xiaomi Redmi 5A, acest ecran asigura un nivel de performanta optim raportat la pretul foarte mic de achizite. Culori bune, contrast de calitate si imagini cat se poate de realiste.

Performanta

Din pacate, acesta este unul dintre capitolele unde Micromax Bharat 5 nu corespunde cu ceea ce propun rivalii de pe piata. Terminalul are la bord un procesor destul de invechit, un model MediaTek MT6753, pe care daca il comparat cu Snapdragon-ul 425 de pe Redmi 5A aproape la aceiasi bani, n-avem cum sa recomandam acest device.

Micromax Bharat 5 ruleaza Android 7.0 Nougat, insa Micromax aplica propria interfata pentru customizarea OS-ului.

Micromax Bharat 5 (2)

La nivel de multitasking si switch intre aplicatii, Micromax Bharat 5 se descurca mai mult decat decent, insa incepe sa resimta lag-ul daca utilizatorul deschide mai multe ferestre in acelasi timp. In materie de gaming, jocurile usoare de tipul Candy Crush sunt facile pentru platforma telefonului, insa un joc precum Asphalt 8 de la Gameloft (solicitant in materie de specificatii tehnice) produce un lag consistent.

Probabil insa ca Micromax Bharat 5 nu este genul de telefon pe care l-ai cumpara la acesti bani pentru a juca Asphalt 8. In schimb este genul de telefon pe care merita sa platesti putin peste 300 de lei, daca esti in cautarea unui handset excelent ca autonomie.

Micromax Bharat 5 (4)

Micromax Bharat 5 are o baterie de 5000 miliamperi, adevaratul highlight al acestui telefon. Tine pana la doua zile la utilizare normala, iar aici includem muzica streaming, surfing pe net, social media, WhatsApp, browsing, convorbiri si asa mai departe.

Daca esti un utilizator hard, care sta toata ziua cu telefonul in mana, nu trebuie sa te sperii: ai asigurate in jur de 30 de ore de autonomie, ceea ce mi se pare excelenta.

Smartphone-ul se incarca la 100% in aproximativ doua ore si jumatate, ceea ce de asemenea putem spune ca nu este tocmai rau pentru un telefon de 338 roni.

Departamentul foto

Micromax Bharat 5 are o camera foto principala de 13 megapixeli pe care o putem numi destul de decenta. Se descurca bine in lumina naturala, dar si in spatii inchise. Bine, partea a doua nu este intru totul reala.

Micromax Bharat 5

Astfel de spatii, unde lumina naturala nu patrunde intocmai conform cerintelor camerei, produc probleme. Imaginile nu vor fi deloc realiste, ba chiar s-ar putea sa apara un blurr iritant. A doua camera, cea frontala este insa destul de buna. Datorita LED-ului flash, cei 5 megapixeli produc calitate. Imaginea este neasteptat de buna indiferent de conditii, pentru un telefon atat de ieftin.

Micromax Bharat 5 verdict

Pentru a concluziona, la aceasta suma, Micromax Bharat 5 ofera o performanta adecvata si poate fi o solutie pentru cei care isi doresc un telefon decent, in care sa nu investeasca prea mult. Nu se compara cu modele precum Xiaomi Redmi 5A care la aproape acelasi pret este o recomandare mult mai buna, dar are si cateva puncte atractive.

Micromax Bharat 5 (5)

Design-ul este placut, autonomia este una excelenta, consumul destul de redus, selfie-urile neasteptat de bune. N-are viteza, se misca greoi in unele moment la primul contact cu internetul si dezamageste oarecum pe camera principala.

Nu este un telefon care sa poata emite pretentii in fata competitiei mult mai atractive ca brand si specificatii, dar este o solutie buna daca nu vrei sa dai prea multi bani pe un telefon. In plus, terminalul este compatibil cu reteaua 4G VoLTE.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Micromax
Product Name
Micromax Bharat 5