Stiri

Messenger Kids aplicatia pe care Facebook o dedica parintilor si copiilor

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Cei de la Facebook au lansat pe iOS aplicatia Messenger Kids. Este vorba despre o aplicatie care permite parintilor sa controleze accesul copiilor la reteaua de mesagerie instant.

Grijile parintilor ar putea disparea datorita acestei aplicatii. Este usor sa monitorizezi activitatea copiilor pe internet, dar, evident ca este mult mai greu sa controlezi cu adevarat activitatea lor. Mai ales daca vorbim despre copii foarte mici.

De curand am aflat ca ne pregatim de recunoastere faciala pe Facebook, acum aflam ca cei de la Facebook par sa se fi gandit si la alte solutii utile si vor lansa noua aplicatie Messenger Kids. Cu o interfata simplificata si incarcata de functii pentru ca cei mici sa poata interactiona mult mai usor si mult ma sigur, aceasta aplicatie poate fi considerata o solutie pentru protectia copiilor.

Messenger Kids

Pentru a putea utiliza aceasta aplicatie, parintii vor fi nevoiti sa o descarce din App Store si apoi sa o autentifice cu numele si parola de utilizator Facebook. Doar atunci poate fi creat un cont pentru copii, procesul necesitand doar un nume de profil. Contactele pot fi adaugate separat,iar utilizatorii se pot folosi de optiunea „exploreaza”. Utilizatorii cu conturi Facebook deja existente, cum ar fi spre exemplu rudele, por crea contrui Messenger Kids pentru a discuta cu micutii, parintii avand insa controlul complet asupra personalelor de contact care sunt aprobate si apar ca fiind „online” cand un copil utilizeaza aplicatia.

Conturile copiilor pe Messenger Kids pot fi definite de catre adulti si doar dupa aceea, acestia pot initia sesiuni de video-chat. Mecanismul este unul simplu si mai ales prietenos. Parintii pot preveni prin intermediul acestei aplicatii interactiunile copiilor cu diversi indivizi necunoscut. Messenger Kids limiteaza practic accesul la anumite contacte si grupuri , iar listele de discutii ale micutilor pot fi in prealabil aprobate de catre adulti.

Chiar daca este o aplicatie simplificata, Messenger Kids permite efectuarea de apeluri video (chiar si cu mai multi prieteni simultan) dar si utilizarea de stickere sau folosirea de GIF-uri (cum altfel) animate.

Momentan, Facebook a facut disponibila aplicatia Messenger Kids pentru posesorii de iOS, dar in versiune de testare. Foarte probabil, in scurt timp, gigantul infiintat si condus de Mark Zuckerberg va anunta o versiune de teste a Messenger Kids si pentru platforma Android.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes