Reviews

Meizu PRO 6 review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Meizu PRO 6

Meizu smartphone »» Android smartphone » Display 5.2″ Super AMOLED capacitive touchscreen, 21 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Venind tare din urma pentru a completa numarul de telefoane high end ce folosesc sistemul de operare Android, producatorul asiatic Meizu a integrat intr-un telefon dotari premium, design pe masura, totul la un pret de terminal mid-range. Anuntat in aprilie si lansat luna urmatoare, Meizu PRO 6 este flagshipul companiei, fiind un concurent serios pentru marci de renume.

Meizu PRO 6 »» Android smartphone » Display 5.2″ Super AMOLED capacitive touchscreen, 21 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Performanta acestui device il face sa ruleze fara probleme aplicatii solicitante, lag-ul fiind un element necunoscut pentru el. Chipsetul Mediatek Helio X25 este dotat cu trei procesoare, nucleele acestora fiind in numar de 10. Astfel avem un dual core Cortex A-72 de 2,5 GHZ si doua Cortex A-53 quad-core de 2 si 1,4 GHZ, ele lucrand impreuna cu un GPU Mali T880 si 4 GB memorie RAM. Avantajul chipsetului Mediatek asupra Snapdragon este ca nu se incalzeste aproape deloc, chiar si solicitat intens. Impresionanta este optimizarea resurselor, la capacitatea bateriei de 2560 mAh, Meizu Pro 6 depasind rivali ca Huawei P9 sau HTC 10 in autonomie, timpul de utilizare intensa fiind de 7 ore si 58 de minute, cu 8 minute mai mult decat HTC 10. PRO 6 este oferit in doua variante, de 32 sau 64 GB, fara posibilitatea de extindere.
Camera flagshipului Meizu beneficiaza de un senzor Sony ce are 21 de megapixeli, el fiind acelasi de pe Meizu PRO 5. Asemanarile se opresc aici, PRO 6 este prevazut cu autofocus laser si phase detection, ce permit focalizarea imaginii instant, chiar si pe intuneric. Blitul este inovativ, LED-urile acestuia fiind dispuse circular nu in jurul obiectivului camerei, ci sub acesta. Aplicatia camerei este optimizata bine, neexistand intarzieri sau freeze-uri in timpul folosirii. Camera frontala are senzorul de 5 megapixeli, diafragma f/2.4 si este capabila sa filmeze 1080p.

? Cauta husa si accesorii pentru Meizu PRO 6 » catmobile.ro

Designul lui Meizu PRO 6 ii confera asemanari destul de evidente cu un rival produs de o companie americana. Este vorba de Iphone 6, cu care imparte destule feature-uri pentru a ridica eventuale semne de intrebare. Dar totusi acesta este un lucru bun, deoarece pentru unele priviri, acesta arata mai bine decat Iphone. Carcasa este realizata din metal, antenele de pe spate fiind foarte subtiri. Ecranul este acoperit cu sticla Corning Gorilla Glass 4, iar pe partea din fata regasim majoritatea senzorilor si buonul Home. Un mic dezavantaj la folosrea telefonului este ca acesta are o inaltime prea mare, fiind destul de greu de utilizat de catre persoanele cu maini mici. Feel-ul premium este prezent, constructia solida si greutatea echilibrata facandu-l un dispozitiv placut de folosit.

Meizu PRO 6 »» Android smartphone » Display 5.2″ Super AMOLED capacitive touchscreen, 21 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Ecranul este o parte buna, fiind de tip Super AMOLED de 5.2 inci si venind cu o rezolutie de 1080×1920 pixeli la o densitate de 423ppi. Avem unghiuri bune de vizualizare, culori vibrante si, caracteristic AMOLED observare excelenta pe lumina zilei. Daca Apple foloseste 3D Touch, asiaticii de la Meizu au creat 3D Press, ce permite deschiderea mai multor optiuni, in functie de cat de tare apasam pe iconitele aplicatiilor. Telefonul suporta un fel de quick charge, denumit mCharge 3.0,ce permite incarcare de 100% in 60 de minute.
La pretul de pornire de 390$ pentru varianta de 32 GB si 430$ pentru cea de 64 GB putem achizitiona un telefon cu performante high-end si design premium. Totusi marca este aceea care face pe multi sa dea inapoi, mai ales asemanarea destul de evidenta cu Iphone. Totusi daca nu aveti pretentii in ceea ce priveste marca si asemanarile de design, puteti realiza un raport calitate-pret excelent, performantele oferite e PRO 6 nedezamagind la niciun nivel.

Surse: gsmarena.com | theverge.com | androidheadlines.com | meizu.com

Summary
Review Date
Reviewed Item
Meizu PRO 6
Author Rating
51star1star1star1star1star