Reviews, Stiri

Meizu MX6 review: preturi, impresii si disponibilitate

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Meizu MX6 review: preturi, impresii si disponibilitate → →Meizu MX6 este un terminal cu destula vechime pe piata de telefonie mobila din Asia, care a inregistrat vanzari foarte bune in perioada august-septembrie 2016, iar in prezent traverseaza un usor reviriment. Chiar daca in discutie este un telefon ceva mai vechi, ne-am propus sa va oferim cateva detalii interesante despre modelul Meizu MX6 si sa va facem totodata cateva recomandari.

Meizu MX6 review: design placut si display de calitate

Smartphone-ul Meizu MX6 se poate incadra destul de usor in sectorul phablet-urilor. Device-ul a fost lansat in iulie 2016 de catre compania Meizu, cea despre care recent scriam pe site-ul nostru ca va suferi o schimbare de strategie.

Meizu MX6 este un phablet cu un design foarte atragator din punctul meu de vedere. Finisajele sale par calitative, iar constructia telefonului este in mod cert una impunatoare. Item-ul este usor de controlat si manevrat, fie ca-ti folosesti o singura mana sau ambele maini. Din punctul meu de vedere, Meizu a reusit sa calibreze bine raportul intre dimensiunile terminalului si greutatea sa. A iesit un smartphone cu ecran mare, care are o grosime de doar 7.3 milimetri si o greutate de numai 155 de grame. Dual Sim-ul se bazeaza pe un TDDI capacitiv in 16 milioane de culori, cu diagonala de 5.5 inch.

Meizu MX6 review_ preturi, impresii si disponibilitate (3)

Display-ul asigura un raport ecran-corp de 71.5 %, ceea ce mi se pare destul de bine. Avem la dispozitie o rezolutie Full HD, in speta 1920×1080 si un sistem de operare excelent: Android 6.0 Marshmallow ajutat de interfata Flyme UI dezvoltata de Meizu. Imi place aspectul acestui telefon si pot spune ca ecranul chiar contribuie la prima impresie pozitiva legata de Meizu MX6. Pentru o protectie excelenta a acestui display recomand sticla securizata pentru modelul Meizu MX6. Telefonul poate fi protejat oricand printr-o husa de foarte buna calitate, confectionata din diverse materiale. Gasiti huse Meizu MX6 in oferta catmobile.

Meizu MX6 review: procesor deca-core si acumulator neasteptat de bun

Smartphone-ul Meizu MX6 m-a surprins. Performantele sale sunt neasteptat de bune in opinia mea, tinand cont ca in testele benchmark telefonul depaseste terminale precum Vernee Apollo, Huawei Mate 8, Xiaomi Redmi Pro Prime sau LeEco Le 2 Pro. Motorul acestui terminal este procesorul deca-core de la MediaTek MT6797 Helio X20, un chip care are la bord 2 nuclee de 2.3 Ghz (Cortex A72), alte 4 nuclee de 1.9 Ghz (Cortex A53) si inca 4 nuclee de 1.4 Ghz (Cortex A53). Un peisaj interesant dublat de calitatea acceleratorului grafic, Mali T880MP4 (frecventa 780Mhz).

Meizu MX6 se descurca minunat datorita acestui chipset si chiar daca am fost putin surprins, aceasta performanta merita salutata. As adauga ca smartphone-ul functioneaza cu o memorie RAM de 4GB si are la baza un spatiu de stocare nativ de 32GB. Din pacate, un mare minus: phablet-ul nu beneficiaza de slot pentru carduri microSD, asa ca va trebui sa va multumiti cu cei 32 GB de baza, care e drept, nu sunt totusi deloc putini.

Meizu MX6 review_ preturi, impresii si disponibilitate (2)

Acumulatorul folosit de acest phablet este unul destul de decent. Meizu MX6 se bazeaza pe o baterie cu capacitate de 3060 mAh, o baterie care conform estimarilor mele va poate asigura o autonomie in format stand-by de pana la 4 ore. Autonomia in ceea ce priveste convorbirile atinge in jur de 20 de ore, uneori poate depasi insa aceasta estimare, daca utilizatorul nu este unul hardcore. Va intrebati daca acumulatorul de la Meizu MX6 vine cu fast charging? Raspunsul este da si opinia mea personala este ca aceasta functie este foarte utila, pentru ca daca vei folosi telefonul intens, bateria nu rezista mai mult de 4-5 ore. Moment in care incarcarea sa rapida devine foarte, foarte utila.

Meizu MX6 review dotari foto de tip mid-range

La capitolul camera foto, Meizu MX6 nu as spune ca impresioneaza teribil, dar cu siguranta nu este terminalul care te va dezamagi instantaneu. Se putea mai bine? Da, cu siguranta! Insa nu am fost dezamagit de testele efectuate cu cele doua camere ale device-ului. Avem la dispozitie o camera principala cu senzor de imagine de 12 megapixeli, „dotata” cu functii speciale ca phase detection, autofocus, dual-LED (dual TONE) flash, HDR si panorama. Partea cea mai atractiva este ca aceasta camera poate filma video la rezolutie 2160p cu 30 de cadre pe secunda, ceea ce din punctul meu de vedere este chiar impresionant.

Camera secundara sau frontala a device-ului va multumi probabil doar partial amatorii de selfie-uri. Ea beneficiaza de un senzor de imagine de 5 megapixeli si de o apertura f/2.0.

Meizu MX6 review: pret si concluzie

Smartphone-ul de tip phablet, Meizu MX6 poate fi achizitionat si in Romania cu sume curprinse intre 1100 si 1300 de lei. Poti verifica o lista cu preturi pentru acest produs aici.

Meizu MX6 review_ preturi, impresii si disponibilitate

Din punctul meu de vedere, Meizu MX6 este un mid-range interesant. Imi place aspectul sau, chiar daca nu e tocmai original si cred ca partea hardware este una foarte atragatoare pentru un mid-range de pe piata din Asia. Dotarile foto sunt oarecum decente, iar bateria sa una buna, dar nu pentru utilizare hard-core. Smartphone-ul primeste un o bila alba pentru ca poate captura video la rezolutie 2160p cu 30 de cadre pe secunda, dar si o bila neagra (mai mare) pentru ca nu beneficiaza de slot microSD.

Cred ca pretul sau in Romania ar trebui sa fie sub 1000 de ron, dar nu cred ca gresiti alegandu-l in comparatie cu alte mid-range-uri la acelasi pret, de pe filiera asiatica.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
3.5 based on 2 votes
Brand Name
Meizu
Product Name
Meizu MX6
Price
RON 1100