Reviews

Meizu m3 Max, un smartphone cu display de 6 inch si baterie de 4100 mAh care te va fascina

Home  »  Reviews

catmobile

acum 7 ani

Compania infiintata de Jack Wong in urma cu 13 ani, Meizu Technology Co. Ltd. se simte din ce in ce mai bine pe piata telefoanelor mobile inteligente. Concernul cu sediul central in Zhuhai (Guangdong) si-a inceput activitatea in 2003 producand MP3 playere si mai tarziu MP4 playere, insa din 2008 a intrat pe piata telefoanelor mobile de tip smartphone prin lansarea terminalului Meizu M8. La opt ani distanta de la acel moment, Meizu a devenit una dintre cele mai importante companii producatoare de smartphones din China si din lume producand pana in prezent aproape 10 milioane de unitati vandute la nivel national si international. In afara flagshipului Meizu Pro 6, concernul chinezesc a lansat in septembrie 2016 smartphone-ul Meizu m3 Max, o phableta eleganta, cu o baterie impresionanta si o camera extrem de competenta.

Meizu m3 Max specificatii complete

  • Sistem de operare: Android OS, v5.1 (Lollipop) plus Flyme UI
  • Display: IPS LCD capacitive touchscreen 6″
  • Chipset: Mediatek MT6755 Helio P10
  • Procesor: Octa-core (4×1.8 GHz Cortex-A53 & 4×1.0 GHz Cortex-A53)
  • GPU: Mali T860MP2
  • Memorie RAM: 3 GB
  • Spatiu de stocare: 64 GB
  • Camera foto principala: 13 megapixeli phase detection autofocus, dual-LED (dual tone) flash
  • Camera foto secundara: 5 megapixeli (f/2.0)
  • Wlan: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, hotspot
  • Acumulator: 4100 mAh
  • Culori: Champagne Gold, Silver, Gray, Rose Gold
  • Dimensiuni: 163.4 x 81.6 x 7.9 mm
  • Greutate: 189 grame
  • vezi si Huse si accesorii pentru Meizu

Meizu este o companie care s-a facut remarcata de altfel prin gama M pe care a propus-o pietei din intreaga lume, o gama de smartphones cu proprietati si caracteristici foarte puternice, la preturi mai mult decat rezonabile. Meizu m3 Max se incadreaza si nu prea in categoria low-budget, dar poate fi un terminal accesibil ca pret, beneficiar al unui design extrem de spectaculos si cu numeroase caracteristici impresionante. Phableta seamana destul de tare cu un iPhone, un detaliu care nu poate fi tocmai apreciat, insa aspectul sau plat si atragator precum si nivelul de performanta pe care il atinge il recomanda drept o achizitie reusita pentru orice utilizator.

Meizu m3 Max, un smartphone cu display de 6 inch si baterie de 4100 mAh care te va fascina

Smartphone-ul masoara 7.9 milimetri si cantareste 189 de grame, deci nu este tocmai un dispozitiv usor. In ciuda acestor specificatii, Meizu m3 Max se poate manevra foarte usor si este placut de tinut in mana. Setarile sunt usor de facut din momentul deschiderii, utilizatorul fiind practic invitat doar sa selecteze limba de utilizare a device-ului. Meizu m3 Max este dotat cu un display In-Plane Switching construit pentru a corecta diferentele dintre anumite unghiuri de vizualizare si excelent gandit la capitolul reproducere a culorilor. Rezolutia sa este de 1920×1080, am spune noi una foarte buna pentru un HD Display de 6 inch. Remarcabil din punct de vedere al performantei telefonului este procesorul MediaTek Helio P10, un Octa-Core cu 4 Arm Cortex – A53 la 1.8 Ghz si alte patru nuclee de 1 Ghz. Telefonul beneficiaza datorita calitatilor procesorului de o reducere considerabila a consumului permitand bateriei de 4100 mAh sa functioneze constant bine pentru o autonomie remarcabila. La capitolul memorie interna, Meizu m3 Max beneficiaza de un sprijin valoros de 3GB RAM, pentru 64 GB spatiu de stocare. Rularea aplicatiilor, a mesajelor si surfing-ul pe internet vor fi o placere, pentru ca telefonul se misca intr-adevar foarte bine.

Camera foto principala a device-ului surprinde si incanta in acelasi timp. Cei 13 megapixeli cu phase-detection, autofocus si dual-Led (dual tone) flash reprezinta o garantie a calitatii imaginilor surprinse de acest dispozitiv. La pretul sau de vanzare, gasesti cu greu pe piata un terminal asemanator ca nivel de performanta. Camera foto secundara are 5 megapixeli si isi asuma bine rolul, pentru ca suntem convinsi ca o sa va multumeasca. O poza de tip selfie va fi suficient de clara, iar culorile vor fi excelent reproduse, ceea ce reprezinta un mare plus pentru un telefon low-budget. Interesant este ca smartphone-ul beneficiaza si de capacitatea de a efectua poze dupa comanda vocala. Utilizatorul este indemnat sa foloseasca cele doua cuvinte magice in limba chineza ( ‘Paizhao’ si Qiezl’ ) si totul devine o formalitate. Meizu m3 Max se bazeaza pe un sistem de operare Android 5.1 Lollipop, care probabil ca nu atrage atat de mult atentia in sens pozitiv. Este insa sprijinit de interfata Flyme UI a celor de la Meizu, o reusita minimalista de ultima generatie.

Meizu m3 Max are un senzor de amprenta mTouch foarte inteligent care poate fi utilizat inclusiv la deblocarea telefonului si poate fi de asemenea utilizat in modulul „guest session” atunci cand utilizatorul doreste sa trimita mesaje, sa sune sau sa instaleze anumite aplicatii. Totul, protejat de o parola de siguranta, prestabilita de fiecare utilizator in parte. O bila neagra pentru Meizu m3 Max vine ca urmare a notificarilor pe care le vei primi ca utilizator in limba chineza din partea aplicatiilor default asa cum sunt News App, Life App sau Flyme App Store. Aceste aplicatii din pacate nu pot fi dezinstalate, in schimb celelalte aplicatii precum Taobao, Dianping, Qunar sau Tencent pot fi dezinstalate cu usurinta.

Pe piata din China, telefonul costa 325 de dolari, adica undeva la 1300 de lei (curs BNR). Un pret care nu se incadreaza tocmai in categoria low-budget, insa pe care smartphone-ul Meizu m3 Max il merita cu prisosinta.

Meizu m3 Max, un smartphone cu display de 6 inch si baterie de 4100 mAh care te va fascina

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Meizu
Product Name
Meizu m3 Max