Reviews

Meizu 6T introdus oficial in China: primele pareri, pret si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Compania Meizu a lansat oficial in urma cu cateva zile in Rusia, modelul Meizu M8c. Chiar daca adevaratul protagonist al anului pentru producatorul chinez este Meizu M15 Plus, flagship-ul high-end, aniversar, ne facem timp sa aruncam o privire si pe alte modele lansate in aceasta perioada de companie. Iar astazi, spre exemplu, a fost introdus oficial noul Meizu 6T, un nou telefon de buget, anuntat in cadrul unui eveniment in China.

Iata ce specificatii cheie aduce:

  • – Ecran: 5.7-inch, rezolutie HD+, sticla curbata 2.5D, aspect 18:9
  • – Procesor: octa-core, 64-bit, MediaTek MT6750, 1.5 Ghz
  • – Android 7.0 Nougat cu Flyme OS
  • – Camera principala 13+2 megapixeli (duala)
  • – Camera frontala 8 megapixeli
  • – Baterie 3200 mAh
  • – Memorie 3GB/4GB RAM cu 32 GB ROM sau 4GB RAM cu 64 GB ROM
  • – 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 4.1 LE, GPS + GLONASS

Primele pareri despre Meizu 6T

Meizu a anuntat astazi in China cel mai nou telefon de buget din portofoliul sau. Este vorba despre un handset 4G VoLTE al carui pret ajunge la 120 de dolari pentru cea mai ieftina versiune, respectiv 155 de dolari pentru cea mai scumpa dintre ele. Meizu 6T va fi disponibil in trei culori: negru, auriu si rosu.

Meizu 6T (2)

Device-ul cantareste doar 145 de grame si are o grosime de 8.4 milimetri. Propune o diagonala mare de 5.7-inch pe ecranul sau cu aspect 18:9 si rezolutie 1440 x 720 pixeli (HD+). Acest display este imbracat in sticla curbata 2.5D si are o luminozitate de 450 niti.

Nu este insa singurul element atractiv al device-ului. Meizu 6T are in configuratia sa un procesor octa-core destul de bun pentru acest nivel, si mai ales, foarte eficient. Chipset-ul MT6750 de la MediaTek se bazeaza pe patru nuclee Cortex A53 de 1.5 Ghz si pe alte patru nuclee Cortex A53 de 1.0 Ghz. Placa video din aceasta platforma este un model Mali T860 GPU. Desigur, nu putem vorbi despre performante remarcabile, insa cu siguranta Meizu 6T va putea rula aproape orice joc din Magazin Google Play si speram noi ca nu va avea probleme reale in multitasking.

Un minus remarcam la nivelul sistemului de operare, unde ne-ar fi placut sa descoperim ca Meizu 6T ruleaza Oreo. Nu o face, Meizu echipandu-si din fabrica dispozitivul cu Android 7.0 Noguat, peste care a aplicat interfata Flyme OS (v6.2).

Telefonul de buget Meizu 6T are o camere foto duala pe spate, camera echipata cu LED Flash si senzor de imagine principal (13 megapixeli), Sony IMX278 RGBW, cu expunere f/2.2. Al doilea senzor are o expunere f/2.4 si o rezolutie de 2 megapixeli. Nu vorbim despre performante impresionante nici in acest sector, mai ales daca tinem cont ca senzorul Sony principal este unul de generatie veche. Frontal, device-ul sta putin mai bine, partea de selfie-uri fiind acoperita de o camera de 8 megapixeli cu expunere f/2.0.

Meizu 6T

Meizu 6T are scanner de amprente pe aprtea din spate si o baterie de 3.300 de miliamperi, care ar trebui sa asigure o autonomie de pana la 20 de ore. Terminalul foloseste tehnologie bluetooth (v4.1 LE) si GPS cu GLONASS pentru o mai buna si mai exacta pozitionare.

Pe piata vor fi disponibile mai multe versiuni in functie de memorie. Meizu 6T va putea fi cumparat si in varianta de 3 GB RAM cu 32 GB dedicati stocarii de date, dar si in varianta de 4 GB RAM cu 32 GB dedicati stocarii de date. De asemenea, va mai fi disponibila o versiune de 4 GB RAM cu o capacitate de stocare a datelor mai mare, de 64 GB. Toate versiunile vor avea slot dedicat pentru carduri de memorie externa, ceea ce inseamna ca viitorul utilizator al modelului Meizu 6T va putea extinde memoria nativa a device-ului pana la 128 GB via microSD.

Etichete:

Summary
product image
Aggregate Rating
2 based on 1 votes
Brand Name
Meizu
Product Name
Meizu 6T
Price
$ 124