Reviews, Stiri

Meitu M8 este oficial: vine cu procesor deca-core Helio X20

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Meitu M8 a fost prezentat oficial de catre compania chinezeasca Meitu in aceasta luna si confirma asteptarile presei de specialitate din China. Terminalul era asteptat cu un procesor destul de puternic, detaliu care iata ca se confirma dupa lansarea organizata de Meitu. Vom descoperi impreuna un terminal interesant, cu procesor deca-core si alte dotari interesante in cele ce urmeaza.

Meitu M8 impresii, specificatii, imagini

La primul contact pe care il ai cu noul Meitu M8, impresia este ca te afli in prezenta unui device foarte stilat, dar care pare sa fie destinat femeilor. Meitu M8 are o carcasa din metal si sticla precum dimensiuni destul de mici in comparatie cu ceea ce am putut observa in ultima vreme pe piata asiatica in aceasta gama. Terminalul surprinde prin greutatea sa de 168 de grame, in timp ce grosimea sa atinge 9.6 milimetri. Aspect placut, rafinat, cu finisaje de calitate si cu alte dotari care ne duc cu gandul ca Meitu M8 pare sa fie rezervat sexului feminin.

Meitu M8

Smartphone-ul are un display de tip TFT LCD cu diagonala de 5.15 inch in varianta sa de baza, dar pe piata va exista si o optiune ceva mai pretentioasa cu display Super AMOLED, putin mai mare in diagonala: 5.2 inch. Rezolutia este insa aceeasi (Full HD, 1920×1080 pixeli), iar sticla curbata 2.5D prezenta pe ambele tipuri de ecrane. In spatele sau functioneaza procesorul deca-core pe 64 de biti de la MediaTek. Foarte cunoscut si apreciat, modelul Helio X20 MT6797M este tactat la frecventa de 2.1 Ghz si ajutat de placa video ARM Mali T880. Memoria telefonului este una suficienta din punctul meu de vedere. Atat la capitolul RAM cat si la ROM, Meitu M8 sta destul de bine, insa device-ul are si un minus important: nu vine cu slot pentru carduri microSD.

4GB memorie RAM si 64 GB memorie interna: asta este tot ceea ce primim inca de la prima strigare, dar cu sinceritate pot afirma ca varianta gandita de Meitu este in regula. Nu cred ca era nevoie de mai mult pentru M8. Un minus insa remarcabil, daca tot suntem la acest capitol, este faptul ca telefonul nu vine cu cel mai nou sistem de operare al Google. Meitu a optat pentru Android 6.0 Marshmallow alaturi de interfata grafica MeiOS 3.6.

Meitu M8 (3)

Autonomia pare destul de buna pe hartie, tinand cont ca device-ul functioneaza cu ajutorul unei baterii de 3000 mAh cu tehnologie fast charging in spate. Un alt punct de referinta pentru Meitu M8 este nivelul audio, acolo unde terminalul se bazeaza pe un procesor audio Hi-Fi ESS Saber ES9118, care foloseste tehnologie de sunet Waves Audio. Presa din Asia saluta la superlativ aceasta componenta importanta, pe care din pacate n-am avut inca ocazia sa o testam, dar speram sa o facem in curand.

Pe blogul catmobile.ro ati putut observa in ultima vreme si totodata analiza, multe handset-uri cu dotari foto bune. In aceeasi categorie vom include si Meitu M8, care pentru gama din care face parte si pentru reputatia (destul de mica) a brandului Meitu sta foarte bine la acest capitol. Terminalul se bazeaza pe o camera foto principala de 21 de megapixelic u doua flashuri LED plus autofocus si PDAF. Senzorul folosit de acest telefon este un Sony IMX230, despre care personal, am citit destule lucruri frumoase. Camera secundara a device-ului are la baza tot un senzor Sony, un IMX362 de 12 megapixeli cu flash LED si PDAF de asemenea. Exista in plus lentile 6P si o deschidere f/1.8 care promite foarte mult. Am putea considera la prima impresie ca Meitu M8 este un selfie-phone, ceea ce intareste convingerea ca se adreseaza parca din ce in ce mai clar sexului feminin. Un capitol la care device-ul ne aduce aminte de Meitu T8, un alt device al companiei cu putere mare in ceea ce priveste dotarile foto.

Meitu M8(2)

Gasim pe noul device senzorul de amprenta pe partea din fata, incorporat in butonul Home, dar si optiuni de conectivitate importante precum portul USB Type C, Wi-Fi a/b/g/n/ac dual-band, hotspot sau Bluetooth 4.1

Ca sa ne convingem parca pana la capat ca femeilor li se adreseaza in primul rand Meitu M8, descoperim ca terminalul se va comercializa inclusiv pe culoarea roz, pe langa rosu, albastru si clasicul alb. Cea mai scumpa versiune de Meitu M8, cea cu 4 GB memorie RAM si 64 GB spatiu de stocare plus display-ul Super AMOLED costa 376 de dolari. Este un pret mare din punctul meu de vedere, chiar daca terminalul are un hardware potenti si dotari foto excelente. Din pacate vine fara Nougat si fara puterea pe care o da un brand foarte cunoscut.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Meitu
Product Name
Meitu M8
Price
$ 376