Stiri

Meiigoo Mate 10 vs Huawei Mate 10 » comparatie intre specificatii

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Compania chineza Meiigoo s-a remarcat in 2017 prin terminalele sale S8 si Note 8 telefoane care desi par niste simple „clone” sunt cu siguranta mult mai mult decat atat. Puteti gasi un review Meiigoo S8 si pe blogul nostru si cu siguranta veti avea o opinie exacta asupra acestui model de phablet.

Micutul producator chinez nu se poate lua la tranta cu gigantii din domeniu din aceasta tara. Huawei, Xiaomi, Lenovo, ZTE, Vivo sau Oppo sunt deja la un alt nivel, insa Meiigo vine tare pe turnanta. Nu este inca un nume cunoscut in Europa, sau in general, dincolo de granitele Chinei, dar Meiigoo poate fi o solutie atractiva chiar si pentru piata din Romania.

Dupa succesele despre care va scriam mai sus, in 2018, Meiigoo va lansa un nou device atractiv. Urmatorul Big Hit al producatorului chinez se va numi Meiigoo Mate 10 si, asa cum numele o sugereaza, este vorba despre un device inspirat in mod concret din Huawei Mate 10.

Dar, asa cum va asteptati, acest telefon de la Meiigoo va costa mult mai putin, cu toate ca va aduce specificatii de flagship. Cei de la GizmoChina au detaliat specificatiile noului varf de gama de la Meiigoo si, fara indoiala, acestea nu sunt deloc de neglijat. Intr-un „side by side specs” puteti observa si dumneavoastra in tabelul de mai jos, asemanarile si deosebirile dintre cele doua terminale: in stanga Meiigoo Mate 10 in dreapta, flagshipul de la Huawei. Asadar: Meiigoo Mate 10 vs Huawei Mate 10 side by side specs.

Meiigoo Mate 10 vs Huawei Mate 10

Meiigoo Mate 10 vs Huawei Mate 10

Meiigoo Mate 10 vs Huawei Mate 10 asemanari si deosebiri

Daca analizati tabelul de mai sus, observati ca cea mai clara diferenta dintre cele doua produse este … pretul. Mate 10 de la Huawei costa peste 800 de dolari, in timp ce Mate 10 de la Meiigoo costa putin peste 200. Este insa diferenta dintre cele doua dispozitive atat de mare?

La nivel de constructie, da! Terminalul celor de la Meiigoo nu arata absolut deloc rau, insa materialele folosite de producator nu sunt la nivelul celor de la Huawei. Cu toate acestea, Mate 10 de la Meiigoo arata foarte, foarte bine si cred ca are un design nu neaparat original, dar foarte atractiv.

Display-ul telefonului de la Meiigoo este mai mic, dar … aduce format 18:9, in timp ce Mate 10 de la Huawei are ecran clasic, 16:9. Diagonala de 5.72-inch asigura o rezolutie HD+ astfel ca nivelul de calitate al imaginii nu este deloc, deloc rau. Clar, evident, si fara dubii, ecranul de pe telefonul Huawei este mai bun si mai performant, nu sunt sigur ca e si mai atractiv. Pe spate, Mate 10 de la Meiigoo are sticla 3D, mai aspectuoasa decat cea 2.5D de pe Huawei Mate 10.

Ambele terminale vin cu 6GB memorie RAM si 128 GB pentru stocarea de date, insa procesorul de pe Mate 10 de la Huawei este mai bun. Octa-core-ul Kirin 970 asigura mai multa viteza si un consum mai mic de energie. Este unul dintre procesoarele de top ale anului 2017 si castiga clar la nivel de performanta duelul cu P23 de la Mediatek. Care Helio P23 de pe Meiigoo Mate 10 nu este nicidecum un chipset rau. Din contra, tinand cont de pretul de achizitie al telefonului, mi se pare un punct forte pentru producator si telefonul sau.

Avem o baterie mai mare pe Huawei, dar e destul de normal, tinand cont de rezolutia mult mai buna si de ecranul mai mare. Cred ca autonomia de pe Mate 10 de la Huawei e greut de batut de cei de la Meiigoo, dar bateria de 3500 mAh isi va face excelent datoria.

Mai mult, in duelul Meiigoo Mate 10 vs Huawei Mate 10 observat inca o diferenta: telefonul mai ieftin, vine cu deblocare faciala. La putin peste 200 de dolari, Meiigoo a pus Face ID pe telefonul sau, in timp ce Huawei nu a reusit sa faca asta pe un device de patru ori mai scump.

In fine, remarcabil faptul ca micutul producator chinez a reusit sa implementeze camere duale si pe fata si pe spate, nu la fel de puternice ca cele de pe Huawei, dar extrem, extrem de atractive.

Concluzie Meiigoo Mate 10 vs Huawei Mate 10

Meiigoo Mate 10 va lasa o impresie excelenta. Pentru acest bani, poate fi un adevarat best-buy. Mate 10 de la Huawei este intr-adevar terminalul mai bine construit si mai bun overall, la nivel de performanta. Dar pentru o suma de 4 ori mai mica, Meiigoo Mate 10 este o optiune fantastica!

Teaser Video Meiigoo Mate 10

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes