Stiri

Compania MediaTek anunta primul sau procesor cu modem 5G integrat. Toate detaliile AICI

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Compania MediaTek confirma asteptarile. In urma cu 3 luni de zile, va anuntam pe blog.catmobile.ro ca MediaTek pregateste un procesor high-end care sa rivalizeze cu Snapdragon 855 de la Qualcomm.

Ceea ce parea un simplu zvon, devine acum realitate, iar producatorul taiwanez da cu adevarat o mare lovitura si isi face loc definitiv printre granzi.

Compania a anuntat ca in scurt timp, primul sau procesor construit pe un proces de 7 nanometri va deveni oficial. Nu a oferit inca un nume acestui chipset, dar aflam ca acesta va fi cu siguranta primul procesor mobil din istoria sa cu modem 5G integrat.

MediaTek asigura alternativa la Snapdragon 855. Totul e OFICIAL acum

Asadar, vom avea un procesor high-end de la MediaTek. Nu mai este vorba despre un simplu zvon, ci de o confirmare venita de la producatorul taiwanez.

Acesta a confirmat ca va debuta oficial in acest an primul sau procesor pentru telefoane mobile cu modem 5G incorporat. Este vorba despre un procesor realizat pe un proces de fabricatie de 7 nanometri cu noile nuclee ARM Cortex A77 la bord. Acest procesor va fi o alternativa importanta la Snapdragon 855 de la Qualcomm.

In configuratia acestuia se va gasi un modem 5G incorporat, dar si o noua arhitectura AI precum si noul accelerator grafic ARM Mali-G77. Totodata, noul chipset al MediaTek va avea suport 2G, 3G, 4G si 5G, suporta conexiuni in benzile sub 6Ghz si poate sustine camere foto de pana la 80 de megapixeli, fiind capabil sa redea continut 4K.

E drept, nu vom vedea prea curand primele telefoane care sa includa in configuratia lor, noul chipset de la MediaTek, dar lucrurile sunt cat se poate de clare. Taiwanezii sunt pregatiti sa ofere si o alternativa high-end la procesoarele celor de la Qualcomm.

Si nu putine voci sustin ca acest procesor nou, cu modem 5G integrat, va fi unul mai eficient, chiar daca mai putin performant decat Snapdragon 855.

Cine este MediaTek

MediaTek este o companie infiintata in urma cu 20 de ani, care asigura servicii system-on-chip. Sediul central al producatorului de chip-uri este in Hsinchu, Taiwan, iar actualul CEO al sau este Ming-Kai Tsai. Pana in 2013 livrase peste 220 de milioane de chipset-uri pentru smartphone-uri produse pe piata din Asia, dar si din Europa sau America de Nord. In acelasi an, numarul angajatilor MediaTek era de 7000. Compania are in prezent peste 25 de birouri in toata lumea.