Stiri

Procesorul MediaTek Helio P60, prezentat oficial

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

MediaTek Helio P60 a fost anuntat oficial la Barcelona, cu ocazia Mobile World Congress. Noul chipset aduce o serie d emodificari importante in avantajul viitorilor utilizatori de telefoane care-l vor incorpora.

Specificatii MediaTek Helio P60

Conform site-ului GizmoChina, noul MediaTek Helio P60 este construit pe un proces de 12 nm FinFET (TSMC), iar datorita acestui tip de constructie el asigura cu 15% mai putin consum al energiei comparativ cu chipset-urile de anul trecut.

Platforma octa-core a celor de la MediaTek este tactata la frecventa de 2.0 GHZ folosind arhitectura big. LITTLE. MediaTek Helio P60 incorporeaza astfel patru nuclee Cortex A53 si alte patru nuclee Cortex A73.

MediaTek Helio P60 (1)

Totodata, noul MediaTek Helio P60 se evidentiaza prin „colaborarea” cu acceleratorul grafic Mali-G72 MP3 GPU, o placa video tactata la frecventa de 800 de Mhz. Conform celor de la MediaTek, aceasta asigura un plus performanta de 70% prin comparatie cu generatiile anterioare din seria P a taiwanezilor.

La fel ca si alti producatori de procesoare, MediaTek acorda o importanta mare conceputului AI, iar asa numitul NeuroPilot este unitatea AI dedicata din procesor menita sa ‘rezolve’ task-urile legate de AI de pe viitoarele device-ului. Se pare ca este de doua ori mai eficienta si mai puternica decat un GPU. Fara indoiala, NeuroPilot va avea un rol important in recunoasterea faciala, identificarea anumitor obiecte sau locuri sau pentru functia beautification in timp real.

Cei de la GizmoChina mai noteaza si faptul ca MediaTek Helio P60 propune performante superioare in acest an in materie de fotogragie. Procesorul economiseste cu 18% mai multa energie atunci cand telefonul face poze si este optimizat pentru senzori duali de maxim 20+16 megapixeli, sau un singur senzor de maxim 32 megapixeli.

MediaTek Helio P60

Noul chip este capabil de auto-detectie, dar si de inregistrare HDR a imaginilor in timp real, oferind sansa utilizatorilor sa vada cum arata o poza perfecta inainte de declansarea click-ului care efectueaza in fapt, poza.

MediaTek Helio P60 suporta dual VoLTE, ViLTE si VoWi-Fi, oferind totodata viteze foarte bune in download. Nu avem se pare tehnologie bluetooth v5.0 ci doar bluetooth v4.2, dar nu as spune ca e deloc rau. Momentan, nu exista informatii clare privitoare la data la care MediaTek Helio P60 va putea fi comercializat, dar vom reveni cu amanunte despre acest chipset in perioada urmatoare

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes