Reviews

Procesorul MediaTek Helio A22 a fost lansat oficial

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Compania MediaTek a anuntat ieri oficial noul procesor Helio A22, chipset construit pe un proces FinFET TSMC de 12 nanometri. Noul procesor poate fi gasit deja in configuratia telefonului Xiaomi Redmi 6A, primul telefon din lume care il incorporeaza.

Performantele procesorului MediaTek Helio A22

Dedicat telefoanelor mai putin potente, MediaTek Helio A22 este un procesor care suporta ecran pana la formatul 20:9 si pana la rezolutia HD+.

El include in configuratia sa, patru nuclee ARM Cortex A53 cu MediaTek CorePilot si o memorie flexibila de tip LPDDR3/LPDDR4. In sectorul foto, MediaTek Helio A22 asigura suport telefoanelor care au camere foto duale pe spate cu rezolutii de pana la 13MP+8MP, si camere frontale cu rezolutii de pana la 21MP.

MediaTek Helio A22 (1)

Compania taiwaneza sustine ca procesorul asigura un plus de performanta cu 30% mai mare decat restul procesoarelor MediaTek pentru segmentul upper entry level. De asemenea, viteza placii video atinge un procent cu pana la 72% mai mare decat pana acum. Teoretic, MediaTek Helio A22 este o alternativa de calitate pe care producatorul taiwanez o asigura principalului sau concurent de pe piata, Snapdragon 425 de la Qualcomm.

MediaTek Helio A22 include optiuni pentru inteligenta artificiala, asa cum sunt tehnologia de deblocare faciala Face ID si optiunea smart photo albums.

MediaTek Helio A22

MediaTek Helio A22

Totodata, el include un modem 4G LTE care integreaza dual 4G SIM cu VoLTE/ViLTE, antena smart MediaTek TAS 2.0 si standarde noi si esentiale precum eMBMS, HUPE, Band 71 si IMS la nivel avansat. Imbunatatirile la nivel de conectivitate includ un sub-procesor dedicat pentru Satellite-4 multi GNSS (GPS, Glonass, Beidou, Galileo), Bluetooth v5.0 si Wi Fi in standardele 802.11ac. Compania nu a explicat exact cu ce placa video va cupla acest procesor, dar cu siguranta este vorba despre o placa video din calsa IMG Power VR GE. Iata mai jos, ce diferente sunt intre noile procesoare de la MediaTek, Helio A22 si Helio P22.

Helio A22 vs Helio P22

Helio A22 vs Helio P22

Pe langa Xiaomi Redmi 6A, primul telefon care incorporeaza procesorul MediaTek Helio A22, foarte probabil in curand vom avea si alte cateva telefoane din sectorul buget cu acest chipset la bord. Intr-o declaratie de presa, TL Lee, General Manager la MediaTek Wireless Communication a explicat: „Seria Helio A continua viziunea noastra pe piata si o face accesibila tuturor, pentru ca nu ne-am propus niciodata ca ea sa fie limitata la sectorul mid-range sau high-end. Asa cum putem observa, acest sector mid-market este intr-o crestere continua si consideram ca este obligatia noastra sa o acoperim asa cum trebuie. Cu MediaTek Helio A22, producatorii de telefoane mobile pot aduce cele mai noi optiuni tehnologice chiar si pe telefoanele accesibile ca pret si pot oferi pe telefoane de buget, experiente mid-range, incluzand aici performante rapide, optiuni de inteligenta artificiala, o viata mai lunga pentru bateriile telefoanelor si parametri noi, imbuntatiti la nivelul sectoarelor foto!”.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
MediaTek
Product Name
MediaTek Helio A22
Price
Necunoscut