Reviews, Stiri

MAZE Alpha X review: pret, specificatii tehnice si pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

MAZE Alpha XIn luna iunie a acestui an, compania MAZE lansa pe piata terminalul Maze Alpha, un phablet de 6-inch in diagonala, cu procesor Helio P25 la bord, 4/6GB RAM si o baterie de 4000 de miliamperi. Handset-ul a fost primit foarte bine pe piata, lazand o impresie excelenta atat in zona China, cat si dincolo de granitele acestei tari.

Acum, la cateva luni distanta, compania MAZE lanseaza noul MAZE Alpha X, un handset pe care il anticipam si noi in luna octombrie denumindu-l „noua bestie” cu ecran 18:9 si 6GB a producatorului.

MAZE Alpha X review: detalii oficiale, specificatii tehnice, pareri despre produs

Chiar daca nu are un design tocmai original, imprumutand forma si constructia specifica de la Xiaomi Mi Mix, noul MAZE Alpha X este un phablet bezel-less foarte atractiv cu specificatii potente. Ecranul nu este o productie proprie a producatorului ci un panel marca LG, cu diagonala de 6-inch, la fel ca si pe telefonul lansat in luna iunie a acestui an.

MAZE Alpha X (3)

Avem insa de aceasta data protectie Corning Gorilla Glass 5, un format 18:9 impresionant prin care Maze se inscrie in trendul anului 2017, precum si o rezolutie Full HD +. IPS LCD-ul frontal ocupa nu mai putin de 90% din suprafata frontala a telefonului, si, cumva, producatorul a reusit sa faca loc si pentru senzorul de amprente pe care se credea initial ca-l va plasa pe partea din spate.

Device-ul se incadreaza in trendul anului 2017 doar in ceea ce priveste formatul bezel-less, nu insa si in ceea ce priveste camerele duale de pe fata si pe spate. MAZE Alpha X are o camera principala simpla cu senzor de imagine de 13 megapixeli si apertura F2.0 (capacitate de filmare Full HD) si o camera foto frontala pentru selfie-uri si video calling cu senzor de imagine de 8 megapixeli.

Sub capota, MAZE Alpha X ascunde acelasi puternic procesor Helio P25 de la MediaTek, procesor mid-range de top cu 6GB memorie RAM si 64 GB memorie flash. Platforma octa-core este asociata cu placa video ARM Mali T880 de 900 Mhz. MAZE Alpha X va avea si o versiune de 128 GB, insa ambele versiuni ale terminalului vor beneficia de posibilitatea de extindere a memoriei native pana la 256 GB via microSD.

MAZE Alpha X (4)

Dincolo de constructia sa atractiva din sticla si metal, cu margini aproape inexistente, procesor mid-range puternic si dotari foto decente, MAZE Alpha X ne propune si o baterie atractiva, cu o capacitate de 3900 de miliamperi plus tehnologie fast charging. In partea sa de jos, telefonul primeste atat camera foto frontala de 8 megapixeli cat si difuzorul audio, plus doua microfoane.

MAZE Alpha X este capabil de conectivitate 4G LTE Cat 6, VoLTE, beneficiaza de calitatea de Dual SIM, Dual Standby, si vine cu port USB Tip C cu OTG. Nu lipsesc mufa pentru casti de 3.5 mm si nici tehnologiile wifi 802.11 sau bluetooth 4.1.

MAZE Alpha X (2)

Phablet-ul MAZE Alpha X poate fi achizitionat pe trei culori diferite: negru, argintiu si albastru. Terminalul cantareste nu mai putin de 209.9 grame si are o latime de doar 74.6 milimetri.

MAZE Alpha X review: pret si verdict

In mod absolut surprinzator, MAZE Alpha X costa doar 210 dolari. Adica sub 1000 de lei! Din punctul meu de vedere device-ul isi merita banii si are ca plusuri evidente designul (bezel less, ultra slim, 8 milimetri grosime), procesorul mid-range puternic, 6GB memorie RAM, o baterie generoasa si un display de mari dimensiuni cu rezolutie Full HD+.

Mai mult decat atat, MAZE Alpha X ruleaza Android 7.0 Nougat in varianta stock!

Specificatii cheie MAZE Alpha X

  • Display: 6″ FHD+ 1080*2160 403PPI LG Display (Corning Gorilla Glass 5, 18:9 aspect ratio, 89.6% screen-to-body ratio, 2.5D curved)
  • Memorie: 6GB RAM + 64GB/128GB LPDDR4X ROM
  • Camera principala: Sony IMX218 13MP (64GB) / Omnivision OV16880 16MP (128GB)
  • Camera frontala: Sony IMX219 8MP
  • Baterie: 3900mAh
  • USB: Type-C cu incarcare rapida
  • Senzor de amprente: (fata)
  • Altele: Corning Gorilla Glass 4 pe spate, Anti-Fingerprint Coating
  • Culori: Black/ Blue/ Silver
  • Dimensiuni: 156.4 x 74.6 x 8.1 mm

MAZE Alpha X video unboxing

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
MAZE
Product Name
Maze Alpha X
Price
$ 210