Reviews

M-HORSE Pure 2 review » pret in Romania, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

M-HORSE Pure 2 review » Brandul M-HORSE nu este unul foarte cunoscut in Romania. El apartine producatorului chinez Jinhuima Technology Co. LTD cu sediul central in Shenzhen sub tutela caruia produce in general telefoane cu un excelent raport calitate-pret.

M-HORSE Pure 2 (4)

Unul dintre aceste dispozitive este modelul M-HORSE Pure 2, device care pe site-ul Gearbest costa in acest moment 155 de dolari, aproximativ 600 de lei, la data redactarii acestui articol. Sa aruncam impreuna o privire peste acest terminal si sa vedem cat de mult merita el investitia solicitata de producator.

M-HORSE Pure 2 review: 4G Phablet, cu design foarte placut si Android 7.0 Nougat la bord

Modelul M-HORSE Pure 2 imbratiseaza tehnologia 18:9, probabil cea mai populara in acest moment pe piata de telefoane mobile. Putem spune, fara sa gresit, ca device-ul construit in fabrica Jinhuima din Shenzen este un veritabil produs chinezesc, dar nu de prima mana asa cum sunt cele facute de Xiaomi, Huawei, Vivo sau Oppo.

M-HORSE Pure 2 (3)

Ca aspect insa, ne duce fara doar si poate cu gandul spre Xiaomi Mi Mix 2, sau chiar catre mai putin cunoscutul, Vernee Mix 2. Design-ul sau tri-bezel-less si ecranul foarte generos de 6-inch in diagonala, sunt printre cele mai importante argumente ale acestui device. Un plus pentru felul in care ruleaza si este optimizat sistemul de operare Android 7.0 Nougat, cu care terminalul este echipat din fabrica.

Chinezii il ofera intr-o cutie de culoare alba (un alb foarte curat), pe a carei fata este vizibil logo-ul „M-HORSE” si modelul de telefon „Pure 2”. Pe spatele ei, veti descoperi restul informatiilor importante ale produsului. In interior, pe langa telefonul M-HORSE Pure 2, producatorul a avut grija sa ofere un cablu USB, un adaptor, un alt mini adaptor de la USB Type C la mufa audio (terminalul nu are headphone jack), documentatia propriu zisa si un manual de utilizare.

O prezentare standard, care lasa o buna impresie. La fel cum o buna impresie lasa si telefonul, al carui aspect este indiscutabil un avantaj.

M-HORSE Pure 2 (5)

Asa cum spuneam si mai sus, design-ul este tri-bezel-less, adica fara margini pe trei laturi. Surprinzator, aceste margini sunt mai subtiri decat ne asteptam, insa „amprenta made in China” pare vizibila. Sigur, asta nu e neaparat un lucru rau, dar tineam sa-l mentionez. Vei observa de la prima vedere faptul ca selfie-shooter-ul este plasat in partea din dreapta jos pe partea din fata, un amplasament din ce in ce mai des folosit de producatorii chinezi.

M-HORSE Pure 2 (6)

Senzorul de proximitate, senzorul de lumina si difuzorul sunt amplasate in partea de sus a device-ului. Pe spate, terminalul isi dezvaluie camera duala, foarte similara cu ceea ce vedem (ca amplasament) pe iPhone X. Tot acolo este si blitz-ul, iar aproape de centrul terminalului se prezinta curajos, senzorul de amprente. Ca sa completeze design-ul standard, compania a pus in partea dreapta butonul power si cel de volum, iar in stanga, slotul pentru carduri de memorie.

Jos, avem port USB Type C, difuzor si microfon.Ecranul fura tot prim-planul, in timp ce grosimea telefonului mi se pare atractiva: 8.2 milimetri.

M-HORSE Pure 2 review: ecran si performanta

Asa cum spuneam, design-ul si display-ul telefonului sunt doua dintre cele mai importante argumentele ale modelului M-HORSE Pure 2. Avem la dispozitie un panel IPS cu aspect 18:9 si o rezolutie HD+, una suficienta din punctul meu de vedere pe un ecran al unui telefon de buget. Diagonala este una generoasa, 5.99-inch, iar ecranul este responsiv, suficient de mare si recunoaste pana la 5 atingeri.

Foarte posibil, panelul IPS de pe acest device este macar la acelasi nivel cu panelul de pe Cubot X18 Plus, un telefon foarte bine primit.

M-HORSE Pure 2 (8)

 

Ce avem insa sub capota? Ei bine, M-HORSE Pure 2 este echipat cu un procesor octa-core de la MediaTek, model MT6750, tactat la frecventa maxima de 1.5 Ghz. 4GB memorie RAM si 64 GB dedicati stocarii de date, insa ca viitor utilizator vei putea utiliza si slotul SIM pentru carduri de memorie externa.

Telefonul se misca rapid, nu prezinta delay, are rezultate bune in multitasking, iar in anumite momente poti imparti ecranul pentru a urmari un clip pe YouTube si naviga in acelasi timp pe internet. Aproximativ 52.000 de puncte a obtinut M-HORSE Pure 2 in AnTuTu si 2500 de puncte in testul multi core GeekBench. Nu poate fi considerat un rezultat de prestigiu, dar cam acesta este standardul (nivelul) procesorului.

In ceea ce priveste partea de gaming, e suficient loc si suficient de multa putere pentru majoritatea jocurilor importante din Android. Chiar si la Asphalt 8, lag-ul sau slowdown-ul nu este enervant, ceea ce pentru M-HORSE Pure 2 e bine.

M-HORSE Pure 2 review: dotarile foto si autonomia

M-HORSE Pure 2 se bazeaza pe o camera principala duala, cu senzor secundar de 2 megapixeli si unul principal de 13 megapixeli, care prin interpolare ajunge la 16 megapixeli. Cel mai probabil, senzorul de 2 megapixeli este destul de nefolositor. Frontal, Pure 2 vine cu o camera de 8 megapixeli, care de asemenea prin interpolare ajunge la 13 megapixeli.

M-HORSE Pure 2 (7) review

In ceea ce priveste autonomia device-ului, M-HORSE Pure 2 se bazeaza pe un acumulator destul de puternic. 3.600 de miliamperi are acest acumulator, iar producatorul promite pana la 16 ore de video play sau 14 ore de gaming.

M-HORSE Pure 2 review: verdict

Nu putem spune ca M-HORSE Pure 2 este un telefon rau si nici ca are specificatii impresionante. Device-ul atrage prin aspect inainte de toate, iar ecranul tri-bezel-less este bun pentru acest sector. Va intra in concurenta directa cu telefoane de buget mai bine cotate, astfel ca pentru compania din Shenzen nu va fi deloc usor.

M-HORSE Pure 2 (2)

Procesorul as spune ca este decent pentru acest nivel, in timp ce in lipsa unor teste concludente nu ne putem pronunta asupra calitatii camerelor foto. Per total, pretul telefonului este bun si avantajos, iar daca nu doriti un telefon de brand (fie el si de buget), M-HORSE Pure 2 nu este o optiune rea.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 6 votes
Brand Name
Jinhuima Technology Co. LTD
Product Name
M-HORSE Pure 2