Reviews

LG W10 Alpha pret, specificatii tehnice, detalii oficiale si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Compania LG Electronics a lansat oficial pe piata un nou model din seria „W”. Denumit LG W10 Alpha, noul model continua seria care anul trecut a primit terminalele LG W30 si LG W30 Pro. Daca ar fi sa tragem linie, putem considera ca noul telefon este ceva mai slab decat LG W30, pe care compania l-a lansat anul trecut. Toate detaliile despre acest model, in cele ce urmeaza. Iatat-i specificatiile tehnice, conform fisei oficiale data publicitatii de catre producatorul sud-coreean.

5.71-inch (1520 x 720 pixels) 18.9:9 HD+ FullVision display with Raindrop notch
1.6GHz Octa-Core UNISOC SC9863 processor with IMG8322 GPU
3GB RAM, 32GB storage, expandable memory up to 128GB with microSD
Android 9.0 (Pie)
Dual SIM (nano + nano + dedicated microSD)
8MP rear camera with LED flash
8MP front-facing camera, AI face unlock
3.5mm audio jack
Dimensions: 147.3 x 71 x 8.9 mm; Weight: 170g
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.1, GPS + GLONASS, micro USB
3450mAh (typical) built-in battery; Charging: 5V 1.5A

Pret LG W10 Alpha

Noul model LG W10 Alpha va fi disponibil intr-o singura varianta de culoare (negru). Nu se cunoaste momentan disponibilitatea sa, dar aproape sigur el va putea fi achizitionat in Asia si intr-o anumita parte a Europei. Pretul sau de plecare ar fi conform unor surse, aproximativ 600 de lei.

Pareri despre LG W10 Alpha

Noul model de la LG este un entry level, dual sim, cu o greutate de 170 de grame si o grosime de 8.9 milimetri. Inaltimea device-ului ajunge la 147.3 milimetri, iar latimea sa este de 71 milimetri.Aspectul sau pare unul modern, insa detaliile de calitate nu sunt chiar impresionante. Se vede ca LG W10 Alpha este un device entry level, la care producatorul a incercat sa propuna cateva finisaje atractive pentru a „salva peisajul”. LG W10 Alpha nu este impresionant la capitolul constructie si design, dar nici nu dezamageste profund. In partea sa de sus are un decupaj mic, marginile laterale sunt destul de inguste, in timp ce doar „barbia” telefonului are dimensiuni ceva mai generoase.

Diagonala ecranului de pe modelul LG W10 Alpha ajunge la 5.71 inch, iar rezolutia acestuia este HD + adica 1520 x 720 pixeli. Avem un aspect 19:9, care amplifica putin ideea de design modern pe acest telefon.

Din pacate, procesorul ales de LG Este unul modest. Desi vorbim despre un octa-core, el nu vine nici pe filiera MediaTek, nici Qualcomm.Procesorul este UNISOC SC 9863, adica fosta companie Spreadtrum. Modest din punctul meu de vedere si cu atat mai surprinzator ca producatorul cere o suma maricica de bani pentru acest model. LG W10 Alpha are 3GB RAM la bord si 32 GB pentru stocarea de date. Revenind la design, putem conchide ca LG W10 Alpha seamana cu W10, dar parca decupajul din partea de sus este ceva mai mic. Spre deosebire de modelul W10, acest device nu are senzor clasic de amprente. La nivel de optica, LG W10 Alpha vine cu o camera foto de 8 megapixeli pe spate si cu o alta cu aceeasi rezolutie pe fata. Beneficiaza de tehnologie de deblocare faciala si de optiuni AI, dar nu mi se pare ca nivelul foto al device-ului poate fi unul considerat macar decent pentru un telefon lansat in acest an. Sigur, vei beneficia de optiuni precum efect Bokeh, sau functia Face Beauty, dar nimic deosebit.

LG W10 Alpha ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie si include in portofoliul sau optiuni importante precum Dual SIM Dual 4G VoLTE, Bluetooth 4.1, GPS, AGPS sau functia On-The-Go. Acumulatorul sau are o capacitate de 3.450 de miliamperi, si nu se face nicio precizare legata de eventuala tehnologie de incarcare rapida, care cel mai probabil, lipseste din peisaj. Bateria telefonului este una de tip built in.

In concluzie, LG W10 Alpha chiar este un telefon din zona entry level, fara prea multe bile albe in dreptul sau, dar producatorul a ales cumva sa solicite totusi un pret peste media zonei. Ceea ce va face cumva foarte dificila popularitatea terminalului, chiar si printre cei care nu sunt interesati sa investeasca bani multi intr-un astfel de device.

Etichete:

LG W10 Alpha
Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
LG
Product Name
LG W10 Alpha