Reviews, Stiri

LG Q6 review: pret in Romania, specificatii complete si pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

La doua luni de la prezentarea oficiala a LG Q6, device-ul isi face loc si pe rafturile magazinelor din Romania. Terminalul care imprumuta design-ul flagship-ului LG G6, poate fi achizitionat acum prin intermediul site-ului eMag.ro pentru un pret destul de piperat. Putin peste 1600 de lei va costa acest device, despre ale carui calitati, caracteristici si minusuri vom discuta in cele ce urmeaza.

LG Q6 review: aspect, dimensiuni, ecran

Asa cum spuneam inca din startul articolului, LG Q6 imprumuta in mod categoric conceptul varfului de gama, LG G6. Smartphone-ul este un device de tip phablet si imbraca o carcasa eleganta si rezistenta. Pe partea din faza, ramele sale inguste asigura un plus de calitate la nivel estetic, in timp ce panelul primeste o nota in plus de protectie prin prezenta Corning Gorilla Glass 3.

LG Q6 (2)

Ca tot am adus in discutie subiectul ecran, trebuie sa spunem ca LG Q6 se bazeaza pe un IPS LCD cu o rezolutie speciala. Nu avem un simplu Full HD pe acest panel si un soi de rezolutie superioara, Full HD + tradusa in 2160 x 1080 pixeli. Ecranul telefonului asigura o densitate a pixelilor de 442 pixeli per inch, ceea ce nu pare neaparat impresionant, dar suna destul de bine. Afisajul sau este in format 18:9, iar diagonala atinge 5.5 inch.

LG Q6 cantareste 149 de grame si are o grosime de 8.1 milimetri. Nu este neaparat un terminal slim, dar design-ul il ajuta sa para destul de subtire. Lungimea sa are 142,5 milimetri, iar latimea atinge 69.3 milimetri. Device-eul este single SIM (cu nano SIM) sau Dual SIM (Nano SIM, dual stand-by). De remarcat ca modelul primeste o certificare militara importanta: MIL-STD-810G.

LG Q6 review: sistem de operare plus hardware

Noul LG Q6 ruleaza din fabrica Android 7.1.1 Nougat customizat cu interfata proprietara LG UI 5.0 despre care am mai spus ca imi pare ca lasa loc de imbunatari. Nu exista momentan o confirmare a „saltului” posibil catre Oreo, dar sunt sanse destul de bune ca LG sa accepte acest upgrade si sa-l anunte oficial pe viitor.

LG Q6 review

Din punct de vedere al platformei hardware, LG Q6 se bazeaza pe un procesor marca Qualcomm, un model Snapdragon 435. Acest octa-core este tactat la frecventa de 1.4 Ghz si are in componenta sa nuclee de tip Cortex A-53. Procesorul este cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 505 si cu 4GB memorie RAM. Dupa cum stim, odata cu acest model, producatorul sud-coreean a lansat si terminalele LG Q6 Plus si LG Q6a, care sunt ceva mai putin potente din punct de vedere al ramilor.

Terminalul are un port dedicat pentru introducerea cardurilor de tip microSD. Prin intermediul acestuia, utilizatorul va putea extinde capacitatea de stocare nativa a datelor de la 32 GB la 256GB.

LG Q6 review: dotari foto si autonomie

LG Q6 se bazeaza pe o camera foto principala cu senzor de imagine de 13 megapixeli si pe o camera foto secundara (frontala) cu un senzor de imagine de 5 megapixeli. Ambele tipuri de camere au diafragme similare: f/2.2. Camera principala vine cu autofocus, si LED Flash, dar si cu functii precum geo-tagging, touch focus, face detection sau panorama. De asemenea, aceasta camera poate inregistra clipuri video in format Full HD cu 30 de cadre pe secunda.

La fel ca si partenerii sai de gama, LG Q6 se bazeaza pe o autonomie destul de buna. Terminalul are o baterie cu o capacitate de 3000 miliamperi Li-Polymer. Acest acumulator este unul de tip non-removable si se presupune ca asigura o autonomie de peste o zi in convorbiri.

LG Q6 review: verdict

Modelul LG Q6 pare un mid-range clasic, cu o constructie intr-adevar eleganta si atragatoare. Vine cu o certificare valoroasa (MIL-STD 810G) care il face la fel de rezistent precum un smartphone de tip rugged, iar specificatiile sale sunt destul de atragatoare. Ecranul cu rezolutia 2160 x 1080 este superior unul Full HD normal si asigura un format 18:9 in ceea ce priveste afisajul. Terminalul nu vine insa cu un procesor mid-range de top, ci cu un model Snapdragon 435 de 1.4 Ghz, care desigur, nu e rau, dar parca ne-ar fi placut sa vedem acest device cu un model Snapdragon 660 la bord. Evident, probabil pretul ar fi fost altul.

Un mare minus in schimb este lipsa senzorului de amprente si nu neaparat ca utilitate cat mai ales raportat la pretul de achizitie al telefonului. Parca cei de la LG au uitat pur si simplu de el, pentru ca se explica destul de greu absenta sa. Lasand insa la o parte acest aspect, pretul pentru Romania pare putin cam piperat si mi-e greu sa cred ca LG Q6 se va impune in fata terminalelor mid-range de la Samsung sau Xiaomi.

LG Q6 review (1)

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
LG
Product Name
LG Q6
Price
RON 1679