Reviews

Lg K8 review, pret si specificatii complete

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Lg K8

» Android smartphone » Aparitie 2016 » Features 3G, 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Flagshipurile marilor companii ofera lookuri premium si performante de top, reusind sa capteze atentia oricarui utilizator. Dar toate acestea costa, iar nu toti oamenii sunt dispusi sau au posibilitatea de a achizitiona un model de top. De aceea LG, prin noua sa gama K a incercat sa ofere performante cat mai mari incadrandu-se intr-un buget accesibil. In cele ce urmeaza vom detalia informatii despre LG K8, varful gamei, care este un model mid-range cu pretentii de high-end.

Designul lui K8 se axeaza pe constructia din plastic, carcasa din spate avand un model texturat ce previne alunecare, iar partea frontala fiind acoperita cu sticla. Marginile sunt rotunjite pentru o utilizare cat mai facila, iar dimensiunea ecranului de 5 inci il face usor de folosit. Culorile in care acest device este oferit sunt: auriu, indigo si alb. Ecranul lui K8 are o dimensiune de 5 inci, ceea ce ii da o proportie de 66,7% comparativ cu restul terminalului. Tehnologia de fabricatie este IPS LCD cu 16 milioane de culori, iar rezolutia de care este capabil se incadreaza la 720×1280 pixeli. Culorile sunt clare, unghiurile de observare acceptabile, insa in lumina naturala dispaly-ul poate pune probleme.

? Cauta husa si accesorii Lg K8 pe catmobile.ro »

Chipsetul care il anima pe K8 poarta marca Mediatek si are in componenta un procesor quad-core Cortex A-53, un GPU Mali T-720 si 1.5 GB RAM. Memoria interna vine in doua optiuni: 8 GB si 16 GB. Atentie insa, la ambele variante aproximativ 4 GB sunt ocupati de sistemul de operare al telefonului, restul ramanand la dispozitia utilizatorului. Totusi prin intermediul unui slot microSD se poate extinde capacitatea de stocare cu inca 32 GB, ceea ce este rezonabil dat fiind caracteristicile lui K8.
Camera principala a lui K8 are o rezolutie de 8 megapixeli si este asistata de autofocus si blit LED. Aceasta este capabila sa inregistreze video 1080p la 30 de cadre pe secunda. Totusi aplicatia acesteia are tendinta de a se bloca, si in acelasi timp nu ar trebui sa va asteptati la cine stie ce calitate in conditii de luminozitate scazuta. Oricum, cadrele luate sunt bune, imaginile realizate fiind clare si tonurile de culoare potrivite. In ceea ce priveste camera de selfie, aceasta are rezolutia de 5 megapixeli si poate lua cadre la 720p.

Bateria are o capacitate de 2125 mAh, ceea ce este normal, media de utilizare fiind de o zi. Aici insa se putea mai bine, alte device-uri din aceeasi clasa oferind o baterie mai potenta, pentru a compensa alte puncte slabe. La capitolul conectivitate Lg K8 accepta retelele LTE, este dotat cu Wi-Fi, bluetooth, GPS si un port micro USB 2.0. Cartela SIM este de tip nano. Anuntat in februarie si lansat in aprilie, putem spune ca Lg K8 este un telefon average, oferind insa o calitate ceva mai buna decat pretul. La partile bune se remarca designul placut, sistemul de operare Android Marshmallow si performantele chipsetului.

La partile negative avem bateria de capacitate medie si memoria de capacitate scazuta, chiar si cu extindere. Astfel avem un smarthphone echilibrat, care ofera ce are mai bun pentru pretul la care se vinde.

Surse: gsmarena.com | phonearena.com | phonesreview.co.uk

LG K8 » Android smartphone » Aparitie 2016 » Features 3G, 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

LG K8 » Android smartphone » Aparitie 2016 » Features 3G, 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Summary
Review Lg K8
Article Name
Review Lg K8
Description
LG K8 » Android smartphone » Aparitie 2016 » Features 3G, 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.
Author
Publisher Name
catmobile.ro
Publisher Logo