Reviews, Stiri

LG K7i telefonul care tine tantarii la distanta

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Dupa ce a impresionat piata prin lansarea flagship-ului LG V30, compania sud-coreeana LG Electronics a lansat astazi la Mobile World Congress din New Delhi un telefon extrem de interesant, cu aspect placut si o „calitate” mai putin obisnuita: noul LG K7i este menit sa alunge tantarii! Smartphone-ul, care in esenta este unul de buget, incorporeaza noua tehnologie Mosquito Away si va poate scapa de enervanta insecta diptera din subordinul Nematocera.

Scopul LG K7i : cum alunga acest telefon de buget tantarii?

LG K7i nu o sa va surprinda prin caracteristici. Cei de la LG Electronics, probabil ca nici nu si-au propus sa faca asta. Smartphone-ul este unul de buget si inca ruleaza Android Marshmallow, fara ca producatorul sa aiba in planuri un update la Nougat sau Oreo. Dar, acest telefon de buget fara pretentii, are in componenta sa o caracteristica aparte. Prin tehnologia ultrasunet via Mosquito Away, noul LG K7i poate alunga tantarii.

LG K7i

LG K7i are un aspect placut, iar pe spate se poate observa inovatia marca LG

Tehnologia Mosquito Away (asa cum LG o numeste) este deja inclusa de producator in diverse aparate electrocasnice precum aere conditionate, masini de spalat si chiar televizoare. Acum, LG a incorporat-o si intr-un smartphone, evident, unul fara prea mari pretentii la public. Nimeni nu stie exact cum functioneaza tehnologia care alunga enervantele insecte cu ajutorul noului telefon, iar cei de la BBC o numesc inca o legenda „construita cu ajutorul unui puternic PR”. Bart Knols, un reputat entomolog care serveste si drept consultat pentru Malaria Foundation din Olanda a explicat pentru sursa citata: „Nu exista pana in acest moment nicio dovada stiintifica prin care ultrasunetele ar putea alunga tantarii”. Si totusi, pentru 121 de dolari (sub 500 de lei) puteti acum achizitiona un telefon care va incerca sa alunge tantarii prin tehnologia Mosquito Away. Este insa LG K7i bun si pentru altceva? Haideti sa aruncam o privire peste specificatiile sale tehnice.

LG K7i specificatii tehnice

  • 5-inch (854 x 480 pixels) On-cell Touch IPS display
  • 1.1 GHz quad-core procesor
  • 2GB RAM, 16GB memorie interna|memorie nativa
  • Dual SIM
  • Android 6.0 (Marshmallow)|sistem de operare
  • 8MP camera principala cu LED flash
  • 5MP camera frontala (selfie-cam)
  • Senzor de amprente
  • Dimensiuni: 145.7 x 74.1 x 8.1 mm
  • 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS
  • 2500mAh acumulator detasabil

LG K7i (3)

Asa cum spuneam, device-ul nu este unul menit sa impresioneze prin specificatiile sale tehnice. Pare banal si deloc impresionant, insa are o constructie destul de frumoasa. Noul LG K7i lansat astazi in India se bazeaza pe un display On-Cell Touch IPS cu diagonala de 5 inch si rezolutie 854 x 480 pixeli.

Motorul sau nu este unul „performant”, ci mai degraba unul modest. Avem un procesor quad-core la dispozitie, chipset tactat la frecventa de 1.1 Ghz. La nivel de memorie, LG s-a multumit sa includa in configuratia acestui curios smartphone, 16 GB pentru stocarea de date (capacitate care poate fi extinsa prin microSD pana la 32GB) si 2GB pentru memoria de tip RAM.

Asa cum spuneam inca de la inceputul articolului, smartphone-ul ruleaza inca Android 6.0 Marshmallow, un sistem de operare destul de vechi in comparatie cu Android Nougat si recent lansatul Android 8.0 Oreo.

LG K7i (4)

LG K7i detine o camera destul de decenta pe partea din spate cu rezolutie de 8 megapixeli (plus blitz) si o camera modesta pe partea din fata, un selfie-cam de 5 megapixeli. Chiar daca totul se invarte in jurul functiei Mosquito Away, device-ul nu este spre exemplu privat de senzor de amprente sau de conectivitate 4G VoLTE. Conexiunea la internet se face prin Wi-Fi 802.11 b/g/n, iar acumulatorul telefonului are o capacitate de 2500 miliamperi. De mentionat ca bateria de pe LG K7i este detasabila! LG K7i are urmatoarele dimensiuni: 145.7 x 74.1 x 8.1 mm

Ce spune LG Electronics despre lansarea LG K7i

„LG a fost mereu deschisa catre inovatii. Prin aceasta lansare, compania aduce o tehnologie mai putin cunoscuta pe piata mai aproape de clientii sai si sub forma telefonului mobil, device-ul pe care fiecare dintre noi il foloseste zi de zi cu o aplecare vecina cu pasiunea. Acest dispozitiv este parte integranta din vietile noastre si ne gandim ca el poate fi folositor si in alte scopuri, nu doar in cel arhicunoscut la nivel global” a precizat Amit Gujral, Chief Marketing Officer al LG Electronics India.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
LG
Product Name
LG K7i
Price
$ 121