Reviews

LG K20 Android Go Pie Edition lansat oficial. Ce specificatii tehnice aduce si cum arata

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

LG urmareste sa cucereasca piata europeana pe segmentul Android Go. Producatorul sud-coreean lanseaza acum pe piata un nou model care se incadreaza in aceasta categorie. Este vorba despre LG K20 Android Go Pie Edition, un smartphone despre care avem si noi detalii, in cele ce urmeaza. Va reamintim ca LG a lansat oficial in urma cu cateva zile si LG K30 2019, un alt device interesant care se bucura de certificare militara MIL-SRD-810G.

Specificatii si pareri despre LG K20 Android Go Pie Edition

LG UK a facut anuntul oficial. Modelul LG K20, care fusese lansat pe piata undeva in 2017 redevine actual, de aceasta data cu o noua infatisare si o configuratie interesanta. Gigantul sud-coreean a anuntat astfel oficial modelul LG K20 Android Go Pie Edition, un device care va intra pe piata europeana cu un pret foarte avantajos in opinia producatorului: 100 de euro.

Smartphone-ul propus de LG va fi disponibil pe culori precum negru (aurora black) si albastru (moroccan blue). Device-ul face parte din noua strategie a producatorului de a vinde ceva mai bine in Europa. Pare o solutie de compromis, tinand cont ca LG a decis sa reanime un nume mai vechi din colectia sa, dar are si cateva avantaje interesante.

LG K20 Android Go

Noul model LG K20 are ecran de 5.45-inch LCD cu rezolutie 960 x 480 pixeli. Acest ecran este supus unui aspect 18:9 si nu are nici o forma de decupaj. Atat partea sa de sus, cat si partea de jos sunt destul de groase si vizibile. Marginile sale laterale nu sunt la fel de groase, dar sunt de asemenea vizibile.

Sub capota, producatorul din Coreea de Sud a ales sa mearga pe mana celor de la Qualcomm. Astfel, procesorul pe care se bazeaza LG K20 este un model Snapdragon 425, cu o viteza maxima de 1.5 Ghz. Este acelasi procesor pe care il veti gasi si la alte modele interesante din zona entry level, asa cum sunt Vivo Y53i, iTel S42 sau BlackBerry Aurora. De remarcat ca aceste terminale au memorii RAM mult mai mari. Noul LG K20 Android Go Pie Edition este un terminal care are doar 1GB memorie RAM si 16 GB dedicati stocarii de date. Aceasta memorie nativa poate fi in schimb extinsa cu ajutorul slotului microSD pentru carduri externe.

In alta ordine de idei, in celelalte compartimente, LG K20 vine cu o camera foto principala de 8 Megapixeli (apertura f/2.2 si LED Flash) si un selfie-cam de 5 megapixeli, care functioneaza si in modul portret. Bateria noului device are o capacitate de 3.000 de miliamperi si se poate incarca prin port microUSB.

Mai mult decat atat, LG K20 vine cu buton dedicat pentru Google Assistant in partea stanga si tot acolo descoperim butoanele de volum. Se pare ca noul model are de asemenea certificare militara MIL-STD 810 G, dar din pacate este lipsit de senzor de amprente. In partea de sus, device-ul are rezervat un loc pentru mufa audio de 3.5mm pentru casti.

LG K20 ruleaza Android 9.0 Pie proaspat scos din cutie si este un telefon de tip Android Go Pie Edition. Asa cum probabil ati mai citit pe blogul nostru, terminalele care ruleaza aceasta versiune sunt mai putin performante, dar au preturi reduse si pot rula diverse aplicatii foarte utile. Pentru a contracara realitatea care confirma faptul ca sistemul sau de operare Android necesita resurse puternice din partea telefoanelor pe care ruleaza, Google a gasit solutia cea mai potrivita si a creat Android Go Edition. Google a adus imbunatatiri pe noul Android 9 Pie Go Edition, ceea ce este un lucru bun, pentru ca versiunea de anul trecut merita imbunatatita. Spre exemplu, in timp ce o versiune standard Android ocupa undeva la 5.5-6GB, Android 9 Pie Go Edition va ocupa undeva 2.5GB, adica mai putin chiar si decat Android 8 Oreo Go Eidtion (3GB).
Aplicatiile personalizate pentru Google (Google Go), YouTube (YouTube Go), Google Assistant (Google Assistant Go) sau Google Maps (Maps Go) vor putea fi folosite si pe noul model LG K20.

Etichete:

LG LG K20