Reviews

LG K11 Plus lansat oficial – telefon de „buget” cu pret inexplicabil: vezi specificatii si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Am incetat de mult sa mai incerc sa inteleg ce vrea sa faca LG in privinta sectorului sau de buget. Sud-coreenii fie lanseaza telefoane prea ieftine cu specificatii absolut modeste, fie scot telefoane cu specificatii dubioase si preturi mari.

Haosul a fost continuat in aceasta saptamana la Eletrolar Show din Brazilia, acolo unde compania a introdus pe aceasta piata modelele LG K11 Plus si LG K11 Alpha.

LG K11 Plus (2)

Pentru modelul LG K11 Plus, al doilea producator sud-coreean din lume, solicita incredibila suma de 270 de euro. In „traducere” romaneasca, asta inseamna ca acest model costa nu mai putin de 1300 de lei. Really, LG?

Misterul e cu atat mai adanc cu cat arunci o privire peste lista specificatiilor si incerci sa cauti motive reale pentru care un producator atat de mare ar cere aceasta suma de bani pentru un telefon care teoretic, ar trebui sa fie unul de buget.

Specificatii tehnice LG K11 Plus, device disponibil in Brazilia

Modelul LG K11 Plus are o baterie de 3.000 de miliamperi, o capacitate standard, decenta, care promite o autonomie buna pentru acest model de telefon. Nimic iesit din comun pana aici, ba chiar as spune ca ma bucura includerea acestei baterii in configuratia device-ului.

Citeste si:  LG V40 ThinQ va avea 5 camere foto

De aici incepe insa socul. Trecand peste faptul ca LG K11 Plus ruleaza Android 8.0 Oreo, ceea ce reprezinta o veste buna, iata de ce ma surprinde pretul ametitor solicitat pentru acest model.

LG K11 Plus (3)

Device-ul are un ecran de 5.3 inch in diagonala, tehnologie IPS si rezolutie HD, adica 1280 x 720 pixeli! Nici macar HD+ nu s-a chinuit LG sa aduca pe acest telefon, ce sa mai vorbim de o rezolutie mai puternica la acesti bani?!

Procesorul este unul vechi! Chiar daca vorbim despre un chipset octa-core, MT6750 la acesti bani pare o alegere proasta. Platforma mobila atinge 1.5 Ghz si primeste „sprijinul” unei placi video de asemenea invechite, ARM Mali T860. Mai mult decat atat, ca si cum n-ar fi fost suficient, LG propune 2GB RAM si o capacitate nativa de stocare a datelor de 32 GB.

LG K11 Plus

LG K11 Plus

Sectorul foto nu are camera duala pe spate ci doar o camera capabila de filmari full HD , cu apertura F2.2 si senzor de imagine de 13 megapixeli. Camera pentru selfie-uri are o rezolutie de 5 megapixeli si o apertura F2.4.

LG K11 Alpha, memorie nativa mai mica, acelasi aspect, camere foto mai slabe

Va prezentam si specificatiile celui de-al doilea model „de buget” lansat de LG in Brazilia. LG K11 Alpha nu difera foarte mult de modelul LG K11 Plus, dar are dotari foto mai slabe, o memorie flash mai mica si costa cu 50 de euro mai putin. Adica 220 de euro, ceea ce oricum pare foarte mult. Iata-i specificatiile:

Baterie de 3.000 mAh
Ecran IPS de 5.3 inch cu rezolutie HD
Memorie RAM de 2GB
Memorie nativa de 16GB cu posibilitate de extindere
Procesor de la MediaTek, model MT6750, 1.5 Ghz
Placa video ARM Mali T860
Android 8.0 Oreo
Camera foto principala de 8 megapixeli cu apertura f/2.2, autofocus, filmare la rezolutie full hd
Camera frontala de 5 megapixeli cu apertura f/2.4

Informatiile presei din Coreea de Sud sunt ca aceste doua telefoane vor ramane in Brazilia si sunt destinate acestei piete. Pare putin probabil ca LG sa le aduca in Europa sau chiar in Asia unde n-ar avea nicio sansa in fata telefoanelor de la Xiaomi, Huawei, Oppo sau Vivo, care la acesti bani ofera super performante si super aspect.

Summary
product image
Aggregate Rating
1.5 based on 2 votes
Brand Name
LG
Product Name
LG K11 Plus
Price
Euro 270