Reviews

LG G7 ThinQ review » pareri, pret in Romania, specificatii si huse

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

LG G7 ThinQ review » Pe finalul lunii aprilie, aflam din presa asiatica despre aceste specificatii tehnice LG G7 ThinQ confirmate chiar de catre producatorul sud-coreean. Astfel ca la acest capitol, prea putin ne-a tinut in suspans compania pentru lansarea oficiala a handset-ului, produsa ieri, 2 mai 2018. Noul varf de gama al gigantului infiintat in ianuarie ’47 la Busan a fost introdus oficial la New York si are de partea sa cateva argumente puternice, prin care suntem convinsi ca va impresiona.

Conform primelor detalii, device-ul devine disponibil pentru pietele din America de Nord, Europa, America Latina si Asia. Insa din pacate LG nu a oferit informatii despre pretul de achizitie al noului flagship. Stim insa ca LG G7 ThinQ va putea fi achizitionat pe culori noi, precum argintiu (New Platinum Gray), negru (New Aurora Black), albastru (New Moroccan Blue) si roz (Raspberry Rose). Avem toate detaliile despre el, in cele ce urmeaza.

LG G7 ThinQ review: specificatii tehnice complete

  • Ecran: 6-inch, 19.5:9 Full Vision Super Bright IPS, rezolutie 3120 x 1440
  • Procesor: Snapdragon 845, octa-core
  • Placa video: Adreno 630 GPU
  • Sistem de operare: Android 8.0 Oreo cu LG UX
  • Memorie RAM: 4/6 GB
  • Memorie ROM: 64/128 GB (extensibila)
  • Dotari foto: camera principala 16+16 MP
  • Dotari foto: camera selfie 8 MP
  • Greutate: 162 grame
  • Grosime: 7.9 milimetri
  • Acumulator: 3.000 mAh cu Fast Charging si Wireless Charging
  • Conectivitate: 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4GHz and 5GHz)

LG G7 ThinQ review: prima concluzie, la prima vedere

Noul varf de gama de la LG nu pare sa fie deloc surprinzator. Cam tot ceea ce asteptam de la el, compania sud-coreeana ne-a oferit. Este clar ca are cateva argumente pro, insa per total, nu pare sa produca impactul asteptat, pentru ca, in special, nu aduce un upgrade major fata de editia trecuta, LG G6. Plusuri importante descoperim la nivel de camera foto (poate captura acum in unghiuri foarte large si are capacitati de inteligenta artificiala), la nivel de sunet (mai bun decat pe editia precedenta) si ecran (mare si foarte luminos).

LG G7 ThinQ review: LCD puternic si luminos, dar si design bazat pe sticla

Noul LG G7 ThinQ isi scoate rapid in evidenta impresionantul panel LCD, care ocupa practic toata suprafata frontala a handset-ului. Evident, cu exceptia omniprezentului decupaj din partea de sus si a unei margini putin mai groase in partea de jos.

LG G7 ThinQ review (5)

Design spectaculos pe noul LG G7 ThinQ

Design-ul sau unibody din sticla il face un telefon all-screen cu aspect foarte atractiv. Display-ul are 6.1-inch in diagonala, este Full Vision cu tehnologie 19.5:9 si primeste protectie Corning Gorilla Glass 5, ultima generatie. Rezolutia sa pare una avantajoasa (3120 x 1440 px). Gaselnita numita „decupaj” din partea sus, era o „noutate” anuntata de mult timp. Firesc, LG nu putea sa scape de imboldul de a copia Apple iPhone X la acest capitol si de a intra astfel intr-un trend din ce in ce mai evident si mai deranajnt. Este insa modalitatea companiei producatoare prin care a reusit sa extinda ecranul pentru formatul 19.5:9, format care merita salutat si apreciat. In plus, daca nu-ti place controversatul „breton” de tip Apple, il poti ascunde, la fel ca pe modelul Huawei P20 Pro. Pentru cei care-si doresc insa un design „Apple-esque”, LG G7 ThinQ va fi o optiune extrem de serioasa.

Partea cea mai importanta insa care priveste ecranul este calitatea acestuia. Pentru ca panelul LCD pregatit de LG poate deveni foarte luminos (1000 niti), ceea ce face ideal handset-ul la utilizarea in aer liber. LG il numeste „Super Bright Display” si ne anunta ca este cu 30% mai eficient decat ecranul de pe precedentul model.

LG G7 ThinQ review (6)

Super Bright Display este unul dintre punctele forte ale noului flagship

LG G7 ThinQ are pe partea din spate un scanner de amprente easy-to-reach, scanner pozitionat chiar sub camera foto duala verticala. Dupa un feeback intens cu o parte dintre clientii obisnuiti ai companiei, LG a decis sa puna din nou butonul power in partea dreapta a device-ului. Una peste alta, la nivel de design, LG G7 ThinQ arata bine, pare ca este genul de telefon cu care te familiarizezi rapid si da, cantareste putin: doar 162 de grame.

Conform producatorului, modelul are 7.9 milimetri grosime si 153.2 milimetri inaltime si primeste certificare IP68 (rezistenta impotriva apei si prafului) si MIL-STD 810G (certificare militara). Noul buton dedicat (AI Button) este plasat in partea stanga. La o singura apasare, butonul iti lanseaza aproape instantaneu Google Assistant, in timp ce la dublu click iti deschide Google Lens. Pentru comanda voce, trebuie sa tii apasat pe acest buton. Cred ca a gandit-o bine LG la acest capitol.

LG G7 ThinQ review: dotari foto de calitate

Si pentru ca tot am ajuns la sectiunea inteligenta artificiala, sa vedem ce ofera in sectorul foto noul LG G7 ThinQ. Ei bine, avem camera duala pe spate, ultra-wide, cu senzori de 16 megapixeli. Camera frontala are o rezolutie de 8 megapixeli si reprezinta o imbunatatire evidenta fata de flagship-urile trecute LG. Datorita inteligentei artificiale, camera de le LG G7 ThinQ recunoaste persoane, animale, tipuri de mancare etc si poate ghici diverse produse, specii de animale samd.

LG G7 ThinQ review (3)

Ce-ar insemna un flagship fara o camera foto potenta? LG G7 ThinQ o are!

Primul senzor de 16 megapixeli de pe spate are diafragma f/1.6, in timp ce al doilea senzor are o diafragma f/1.9. Acest al doilea senzor merge pe varianta super-wide-angles, capturand in unghiuri de pana la 107 grade. Camera dedicata selfie-urilor si sesiunilor de video calling poate caputra in unghiuri de pana la 80 de grade si are o diafragma foarte buna f/1.9. Teoretic, chiar si in conditii de iluminat scazut, LG G7 ThinQ ar trebui sa se descurce bine, chiar mai bine decat varfurile de gama din anii trecuti. Senzorii de pe spate sunt marca Sony si par incredibil de precisi din primele teste pe care le-am gasit pe internet.

LG G7 ThinQ review: in sfarsit, un telefon cu sunet excelent de la LG

Nu e o premiera, dar cu certitudine e un mare pas inainte. Sunetul de pe LG G7 ThinQ va fi mai puternic decat pe modelele anterioare. Noul varf de gama al producatorului sud coreean vine acum cu un difuzor foarte puternic, pe care LG l-a denumit Boombox.

LG G7 ThinQ review

Sunet de calitate pe noul LG G7 ThinQ

Se spune ca acesta creste nivelul de sonor cu 6dB, plusand la nivel de experienta muzicala (si nu numai) printr-un bass mult mai puternic. LG G7 ThinQ este si primul device care respecta noile standarde 3D cu 7.1 canale si cauta sa ne convinga si mai tare prin MQA un standard care pastreaza fisierele la dimensiuni reduse, dar le pastreaza si calitatea foarte ridicata. Totodata, producatorul promite o experienta mult mai atractiva la nivel de casti si da, exista HiFi Quad DAC la bord, asa ca daca ai niste casti foarte bune vei ramane impresionat.

LG G7 ThinQ review: procesor Snapdragon 845 cu 4GB/6GB RAM si Oreo la bord

Flagship-ul LG G7 ThinQ ascunde sub capota un procesor octa-core extrem de puternic. Asa cum era anuntat, LG a mers pe varianta Snapdragon 845, cel mai puternic chipset pe Android in acest moment. Procesorul este cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 630 GPU si el, unul cu rezultate excelente in teste.

Vom avea versiuni cu 4 sau 6 GB RAM la bord si, evident, versiuni diferite pentru stocarea de date 64 sau 128 GB ROM. Memoria nativa a terminalului va putea fi insa extinsa pana la 2TB prin intermediul slotului dedicat microSD.

Teoretic, LG G7 ar trebui sa fie suficient de competitiv pentru ceea ce avem pe piata in acest an, bazandu-ne pe aceasta configuratie. Desigur, nu va fi cel mai puternic flagship de pe piata si nici cel mai rapid, insa lucrurile stau bine la acest capitol pentru noul varf de gama al producatorului din Seul.

La nivel de software, LG nu s-a complicat prea tare. N-a rezistat tentatiei si a aplicat interfata LG UX peste Android 8.0 Oreo, cel mai nou sistem de operare al Google. Experienta ar trebui sa fie una multimitoare pentru majoritatea celor interesati de acest device.

LG G7 ThinQ review: Autonomie mai slaba decat pe LG V30?

Nu este exclus. Trebuie precizat ca noul LG G7 ThinQ va avea in primul rand o baterie mai mica decat cea a modelului LG V30. Device-ul este echipat cu un acumulator de 3.000 de miliamperi, dar va avea atat tehnologie de incarcare rapida la dispozitie, cat si wireless charging. Teoretic, o zi de autonomie pentru o functionare normala spre hard ar trebui sa ne multumeasca. Nu?

LG G7 ThinQ review: optiuni de conectivitate
  • – mufa audio pentru casti de 3.5 mmLG G7 ThinQ review romana
  • – 4G VoLTE
  • – Wi-Fi 802.11 ac (2.4Ghz si 5 Ghz)
  • – Bluetooth v5.0 LE
  • – GPS
  • – USB Type C
  • – NFC
  • – Buton dedicat Google Assistant
Huse LG G7 ThinQ

Pe catmobile.ro vei avea primele huse LG G7 ThinQ si vei putea profita imediat de reducerile din perioada de debut. Nu stim inca exact la ce pret LG G7 ThinQ sa ne asteptam insa probabil ca device-ul nu va fi la fel de scump ca iPhone X, dar cu certitudine mai scump decat LG G6, ceea ce insamna ca va depasi 800 de dolari. Asta inseamna peste 3000 de lei in Romania, situatie in care o carcasa de protectie aproape ca devine obligatorie. Pentru ca fara indoiala, desingn-ul din sticla unibody va fi expus diverselor situatii neplacute. Vom reveni in scurt timp si cu cateva recomandari de huse LG G7 in perioada urmatoare.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 20 votes
Brand Name
LG
Product Name
LG G7 ThinQ