Reviews

LG G7 One cu Android One pret in Romania, specificatii tehnice, pareri si motive de achizitie

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

LG G7 One este primul smartphone cu Android nativ (Android stock) al producatorului » LG a anuntat marti doua telefoane noi, chiar inainte de debutul IFA 2018 Berlin. Aparitii oarecum surprinzatoare in peisajul smartphone-urilor din acest an, cele doua terminale nu au primit inca un pret oficial, dar ne asteptam ca in zilele urmatoare sa fie anuntate si aceste detalii.

Stim insa deja ca LG G7 One, primul telefon al companiei LG din programul Android One, va fi disponibil pe cele doua culori deja celebre, Aurora Black (negru) si New Moroccan Blue (albastru). Mai jos, va oferim detalii complete despre noul model LG G7 One.

Specificatii tehnice si pareri despre noul LG G7 One

LG nu putea sa rateze sansa de a intra pe piata Android One. O face acum prin noul model LG G7 One, un telefon destul de interesant, care propune inainte de toate un android in stadiu nativ, dar si detalii hardware foarte atractive. Veti observa fara indoiala asemanarea dintre LG G7 One si LG G7 ThinQ, dar compania nu s-a fericit deloc de acest aspect.

Si credem noi ca nici n-ar fi trebuit sa o faca. Display-ul de pe noul LG G7 One este practic acelasi ca cel al modelului G7 ThinQ, insa evident ca intre cele doua dispozitive exista diferente la alte capitole. Camera foto principala sau optiunile software sunt doua dintre cele mai clare diferente, dar nu toate sunt in defavoarea noului LG G7 One.

LG G7 One Android One (1)

Asadar, marele plus pe care il ofera noul smartphone LG G7 One este la nivelul sistemului de operare. Avem un prim telefon de la LG incadrat in programul Android One, producatorul evitand orice fel de modificari la nivel de interfata grafica. LG G7 One ruleaza Android 8.1 Oreo un sistem de operare in stadiu nativ care amplifica pana la urma calitatea device-ului si ofera un plus de calitate la nivel de optimizare si economisire energie.

Asa cum subliniam si mai sus, LG G7 One are acelasi ecran ca LG G7 ThinQ, un IPS de 6.1-inch in diagonala, cu rezolutie 3120 x 1440 pixeli si aspect modern, 19.5:9. Impresionanta densitatea pixelilor de pe acest panel (563 pixeli per inch), dar si raportul dintre corpul telefonului si display-ul sau: 82.9%. Un raport care are „norocul” unui decupaj in stil iPhone X care il avantajeaza fara doar si poate.

LG G7 One Android One (2)

De remarcat ca acest ecran este compatibil Dolby Vision si HDR 10, iar conform informatiilor oferite de producator se bucura de rezistenta la contactul cu apa si praful precum si la diverse socuri termice sau lovituri. Prin urmare, LG G7 One are atat certificare IP68, cat si certificare militara MIL-STD810G.

Sub capota telefonului, LG a apelat la un procesor puternic, fost chipset dedicat flagship-urilor. Snapdragon 835 de la Qualcomm este un procesor octa-core care atinge o viteza maxima de 2.35 Ghz si care functioneaza alaturi de placa video Adreno 540 GPU. LG asigura 4GB pentru memoria RAM si 32 GB pentru stocarea de date in varianta standard a noului LG G7 One. De mentionat ca aceasta capacitate de stocare a datelor poate fi amplificata cu ajutorul cardurilor de memorie microSD pana la 512 GB.

Doar 7.9 milimetri grosime are noul LG G7 One, a carui greutate ajunge la 156 de grame. Un telefon slim si destul de usor, semn ca LG G7 One iti permite sa ai control total asupra sa, oferindu-ti in acelasi timp un aspect placut si un grip ideal, datorita constructiei sale. Il vei gasi atat in varianta single sim, cat si in varianta dual sim. Pe ambele LG asigura suport 4G, tehnologie bluetooth 5.0, port USB Tip C(excelent pentru incarcarea rapida a bateriei de 3.000 de miliamperi), senzor clasic de amprenta si mufa pentru casti clasica de 3.5 mm.

Pe langa incarcarea rapida Quick Charge 3.0, LG te ajuta pe bateria de 3.000 de miliamperi si cu incarcare de tip wireless.

LG G7 One Android One

LG G7 One Android One

Dotarile foto difera asadar, dupa cum spuneam si anterior, de cele de pe LG G7 ThinQ. Avem o camera principala de 16 megapixeli, capabila sa filmeze 4K, cu autofocus si dimensiune a pixelului de 1 micron. Se remarca prin apertura formidabila f/1.6, semn ca pozele efectuate cu aceasta camera sunt aproape de ideal, indiferent de momentul zilei sau de contextul in care doresti sa le efectuezi. Camera frontala a terminalului are 8 megapixeli, apertura f/1.9 (din nou, destul de atractiva si utila) si poate filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda. La fel ca pe LG G7 ThinQ, noul LG G7 One are quad DAC pe partea de sunet si celebrul deja difuzor Boombox.

Specificatii cheie:

– Procesor Snapdragon 835 de 2.35Ghz, octa core
– Ecran de 6.1-inch cu rezolutie 3120 x 1440 pixeli, aspect 19.5:9, 563 ppi
– Certificare militara si IP68
– Android 8.1 Oreo stock
– Camera principala 16 Mp cu autofocus si apertura f/1.6
– Camera frontala 8 Mp cu apertura f/1.9
– Baterie 3.000 mAh cu incarcare wireless si incarcare rapida
– Grosime 7.9 mm
– Greutate 156 grame

Top 3 motive pentru care as cumpara LG G7 One

#1. Mi se pare unul dintre cele mai puternice telefoane din programul Android One de pana acum, daca nu cumva chiar cel mai puternic. Nu stim exact in acest moment, la data redactarii articolului ce pret va avea device-ului, dar fara doar si poate este un telefon cu Android nativ extrem, extrem de atractiv. Sper ca pretul sau in Romania nu va depasi 1700 de lei, desi ma astept pe undeva ca in perioada de debut sa se profite de calitatea device-ului. Rabdare, pretul o sa scada.

LG G7 One Android One (3)

#2. Am avut ocazia sa ma joc cu destule dispoztive care ruleaza Snapdragon 835 si pot spune ca este unul dintre procesoarele cele mai bune pe care le-a facut Qualcomm pana acum. Sigur, ne pregatim deja de Snapdragon 855 si am putea sa-l consideram invechit. Parerea mea este ca nu e. E drept, LG putea sa ne atraga si mai mult cu o memorie interna chiar si mai puternica, dar sunt de parere ca acest telefon cu acest procesor, profitand de avantajul Androidului si update-urilor garantate pe care le asigura, s-ar putea sa fie mai atractiv la o suma corecta decat alte telefoane din zona mid-range care folosesc procesoare noi.

#3. Ecran bun, procesor bun, android nativ, incarcare rapida si incarcare wireless, certificare IP si certificare militara, dotari foto bune, aspect decent, sunet de calitate…Ce as mai putea adauga eu? Vorbim practic despre un flagship, fara interventia LG asupra sa, la nivel de software. Ceea ce suna perfect pentru mine. Pentru toate aceste observatii, daca LG lasa un pret decent in Romania pentru LG G7 One, consider ca merita achizitionat fara doar si poate.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 6 votes
Brand Name
LG G7
Product Name
LG G7 One