Stiri

LG Electronics anunta in 2017, cele mai mari venituri ale companiei, din 2009 incoace

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Compania sud-coreeana, LG Electronics, si-a anuntat incasarile din finalul anului 2017. Performantele concernului par sa fie in crestere, dar pe sectorul smartphone, compania are in continuare reale probleme in special pe sectoarele de buget si mid-range, unde concurenta este tot mai mare de la un an la altul.

Venituri record in 2017 pentru LG Electronics

LG Electronics a raportat venituri de 16.96 trilioane de woni, aproximativ 15.3 miliarde de dolari in al patrulea trimestru al anului trecut, care s-a incheiat pe 31 decembrie 2017. Aceasta cifra inseamna o crestere importanta pentru grupul sud-coreean, fata de aceeasi perioada a anului trecut: „Cu 14.8% au crescut incasarile LG in al patrulea trimestru din 2017, fata de al patrulea trimestru din 2016” confirma si publicatia Korea Herald.

Pentru tot anul 2017, LG Electronics a obtinut venituri de 61.4 trilioane de woni, adica, cel mai mare profit din 2009 incoace. „Pana la 85% in plus fata de 2016 inseamana cele aproape 62 de trilioane de woni din acest an pentru LG. Performanta companiei se datoreaza insa in principal rezultatele si vanzarilor excelente din domeniul premium pentru electrocasnice de casa si televizoare” noteaza acelasi Korea Herald.

LG Electronics (2)

Sectorul de comunicatii si telefoane mobile a inregistrat incasari de 3.07 trilioane de woni, adica 2.77 miliarde dolari. Korea Herlad sustine ca aceasta performanta a LG Electronics pe sectorul smartphone „se datoreaza impactului puternic pe care l-a avut telefonul premium LG V30 pe piata, dar si datorita livrarilor intense de paneluri OLED catre telefoane si producatori importanti de pe piata asa cum sunt Pixel 2XL si respectiv, Google”.

Sectorul a inregistrat insa pierdere de aproape 200 de milioane de dolari, ceea ce, desi suna rau la prima vedere, pentru LG Electronics inseamna un lucru bun. In 2016, compania pierduse nu mai putin de 400 de milioane de dolari in acelasi sector.

Pentru intregul an 2017, LG Electronics raporteaza castiguri mai bune decat in 2016, dar nu reuseste sa rezolve situatia pe piata de telefoane mobile accesibile sau din gama de mijloc. Chinezii controleaza din ce in ce mai autoritar acest clasament, iar pe sectorul de buget sau mid-range, LG Electronics nu face fata concurentei cu producator precum Xiaomi, Oppo sau Vivo.

„Peste 13.9 milioane de unitati a livrat LG Electronics in al patrulea trimestru al anului, insa compania asteapta in continuare o crestere semnificativa pe sectorul premium. Odata cu lansarile anumitor producatori din China in acest debut de an, pentru LG G6 si mai ales LG V30 situatia se va ingreuna” relateaza Korea Herald.

Pentru a evita pierderi si mai importante, LG Electronics isi propune sa intareasca sectorul premium dar si cel mid to high-end urmand a mixa oarecum intre telefoanele din acest an. Noile platforme ale LG Electronics se anunta a fi mai competitive si mai calitative, raportate la pretul final de achizitie.

Pe sectorul de electrocasnice, compania o duce insa in continuare foarte bine si foarte posibil, acest sector tine in continuare dincolo de linia de plutire concernul sud-coreean. Si o va mai face pentru mult timp de acum incolo, intrucat cifrele arata cresteri semnificative. Ramane de vazut insa cum va acoperi LG Electronics sectorul smartphone-urilor.

Summary
LG Electronics anunta in 2017, cele mai mari venituri ale companiei, din 2009 incoace
Article Name
LG Electronics anunta in 2017, cele mai mari venituri ale companiei, din 2009 incoace
Description
Conform unui raport publicat de LG Electronics, gigantul din Coreea de Sud a depasit in 2017 recordul sau de incasari din 2009
Author
Publisher Name
Catmobile