Stiri

Lucreaza deja LG Electronics la propriile sale procesoare?

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

LG ElectronicsCompania LG Electronics a depus doua marci comerciale noi la Oficiul European de Proprietati Intelectuale, insa niciuna nu are legatura cu telefoane mobile noi, televizoare sau alte bunuri electronice ale companiei. Cel putin, nu direct! Trademarke-urile sunt de fapt directionate catre viitoarele posibile procesoare proprii ale companiei sud-coreene.

Se pare ca LG Electronics vrea sa-si construiasca propriile procesoare

Compania sud-coreeana vrea sa copieze modelul de succesor al companiilor din Asia care-si produc propriile chipset-uri. Samsung are un succes real cu procesoarele interne, Exynos, in timp ce Huawei a impresionat piata prin procesoarele interne Kirin. Cei de la LG Electronics vor sa continuie linia si de fapt sa-si continuie propriul proiect inceput in urma cu cativa ani.

Sud-coreenii lansasera in trecut procesoarele Nuclun, dar n-au reusit decat sa echipeze cateva telefoane disponibile in Coreea de Sud inainte de a renunta la chipset-urile proprii. Acum LG a inregistrat marcile „LG KROMAX processor” si „LG EPIK processor”. Nu se stie exact daca aceste doua chipset-uri vor fi directionate catre piata de telefoane mobile, insa presa sud-coreeana cam asta speculeaza in acest moment.

LG Electronics produce o gama variata de produse, ceea ce face destul de posibil ca aceste noi procesoare sa se adreseze unor altfel de electronice. Si totusi, cei de la Korea Herald insista ca LG Electronics a gasit modalitatea prin care va inlocui procesoarele proprii Nuclun, din anii trecuti, cu unul din aceste doua chipset-uri: Kromax sau Epik.

Compania a avut de suferit in acest an cand a lansat pe piata modelul LG G6, smartphone echipat cu procesorul pentru flagship-uri de anul trecut, Qualcomm Snapdragon 821, pentru ca cei de la Qualcomm nu au pus la dispozitia LG Electronics noul chipset, Qualcomm Snapdragon 835. Chipset, care evident a ajuns pe Samsung Galaxy S8, flagshipul companiei rivale, Samsung Electronics. In cele din urma, LG Electronics a folosit Qualcomm Snapdragon 835 pe noul LG V30. Acest lucru s-ar putea schimba pe viitor daca LG isi duce la capat planul pe care il are cu procesoarele sale interne.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes