Reviews

Lenovo Z6 Pro pret in Romania, specificatii tehnice, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Noul Lenovo Z6 Pro „a prins viata” la data la care producatorul ne anunta anterior ca se va produce lansarea oficiala. Vorbim despre cel mai puternic si atractiv telefon lansat de Lenovo in ultimii ani, un device care nu doar ca arata foarte bine, dar beneficiaza si de o lista de specificatii super atractive.

Lenovo Z6 Pro devine succesorul oficial al modelului Lenovo Z5 Pro de anul trecut si pare sa fie cel mai spectaculos terminal lansat vreodata de companie. Are toate atuurile unui terminal de cel mai inalt nivel, chiar daca intra pe o piata unde lupta pentru suprematie pare aproape imposibila pentru Lenovo. Despre el, vom discuta si noi in continuare. Pana atunci, iata mai jos lista de specificatii tehnice pusa la dispozitie de producator:

6.39-inch (1080 × 2340 pixels) Full HD+ AMOLED 19.5:9 aspect ratio HDR10 display with DCI-P3 color gamut
Octa-Core Snapdragon 855 7nm Mobile Platform (1 x 2.84GHz Kryo 485 + 3 x 2.42GHz Kryo 485 + 4x 1.80GHz Kryo 485) with Adreno 640 GPU
6GB / 8GB LPDDR4x with 128GB / 256GB internal memory, 12GB RAM with 512GB internal memory, expandable memory up to 512GB with microSD
Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
Android 9.0 (Pie) with ZUI 11
48MP rear camera with f/1.8 aperture, PDAF, Dual LED flash, 16MP 125 ° ultra-wide-angle camera with f/2.2 aperture, 8MP telephoto camera with f/2.4 aperture, 2MP super video camera with f/1.8 aperture, 2.9um, OIS, ToF camera
32MP front-facing camera with f/2.0 aperture
In-display fingerprint sensor
3.5mm audio jack, Dolby Atmos
Dimensions:157.5×74.6×8.65mm ; Weight: 185g
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS (L1 + L5 dual band) + GLONASS, USB Type-C
4000mAh battery with 27W fast charging

Pret in Romania. Cat costa Lenovo Z6 Pro in Romania?

Noul Lenovo Z6 Pro va putea fi achizitionat pe culori precum negru si albastru. Versiunea sa de 6GB RAM si 128 GB ROM va costa 430 de dolari, anunta presa din China. Avem si o versiune mai puternica de 8GB RAM si 128 GB ROM al carui pret ajunge la 446 de dolari.

Urmatoarea versiune ca pret este cea de 8GB RAM si 256GB ROM, iar pretul ei este de 565 de dolari. In fine, cea mai scumpa versiune a telefonului este cea de 12GB RAM (!) si 512GB ROM, iar pretul de achizitie ajunge la 744 de dolari. Din informatiile oferite de producator, Lenovo Z6 Pro va fi scos la vanzare in China la data de 29 aprilie.

Pareri despre Lenovo Z6 Pro, noul flagship al companiei Lenovo pentru acest an

La prima vedere, Lenovo Z6 Pro pare intr-adevar cel mai puternic si spectaculos telefon lansat vreodata de producatorul chinez.

Lenovo Z6 Pro (2)

Terminalul imbratiseaza tehnologii moderne, precum si un aspect cat se poate de atractiv. Are la bord a sasea generatie de senzori de amprente integrate in ecran, dar si un strat 3D care il face sa arate mult mai spectaculos decat orice telefon lansat pana acum de producator.

Ecranul terminalului are o diagonala mare de 6.39-inch, insa tehnologia din spatele sau (AMOLED), aspectul modern (19.5:9) si rezolutia excelenta (Full HD+) transforma display-ul lui Lenovo Z6 Pro intr-un mare atu.

Lenovo Z6 Pro (6)

Sub capota sa, „locuieste” un procesor de cea mai noua generatie. Snapdragon 855 de la Qualcomm este chipsetul octa-core dedicat de cel mai mare producator de procesoare, flagship-urilor acestui an. El este cuplat cu placa video Adreno 640 GPU si are la bord 8 nuclee. De precizat ca Snapdragon 855 foloseste un modem 5G nativ, ceea ce devine o premiera pentru producatorul originar din San Diego. Evident, dezvoltatorii si producatorii vor putea avea acces in continuare la modemul X24 prin conexiuni 4G. Modemul X24 LTE este capabil de viteze in donwload de pana la 2Gbps, iar pentru zona 5G, Qualcomm propune acum modemul X50. Procesorul de la bordul lui Lenovo Z6 Pro va integra patru nuclee eficiente de 1.8 Ghz, un nucleu foarte rapid cu viteza de care aminteam anterior (2.8 Ghz) si alte 3 nuclee de calibru, care ating viteze de 2.4 Ghz.

Noul procesor integreaza, asa cum spuneam, Qualcomm 3D Sonic Sensor, cititor de amprenta ce va fi integrat in display. Teoretic acesta ar putea sa recunoasca degetul chiar si atunci cand este umed.

La nivelul memoriei, Lenovo Z6 Pro surprinde extrem de placut. Avem inclusiv o versiune de 12GB RAM si 512 GB ROM, ceea ce reprezinta incontestabil o premiera pentru producatorul chinez. Versiunea de baza are 6GB RAM la bord si 128 GB pentru stocarea de date, dar veti putea opta si pentru o versiune mai puternica si mai accesibila ca pret decat cea mai puternica. Este vorba despre Lenovo Z6 Pro cu 8GB memorie RAM LPDDR4x si 128GB ROM sau 256GB ROM.

Telefonul ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, un sistem de operare customizat de catre Lenovo cu interfata dezvoltata in house, ZUI 11. Acest sistem de operare are cateva lacune in opinia mea, dar nu este incarcat cu prea multe aplicatii inutile.

Sectorul foto este unul fascinant. De ce? Pentru ca vorbim totusi de Lenovo, un producator care parca avea intr-adevar prea putine de spus la acest capitol. De aceasta data, pe noul Lenovo Z6 Pro, compania chineza a investit serios si lasa o impresie foarte buna. Pe partea din spate a teelfonului avem 3 senzori de imagine, iar cel mai puternic are 48 de megapixeli! Al doilea senzor este telephoto si are 8 megapixlei, iar al treilea senzor are 2 megapixeli. Apertura pe senzorul cel mai puternic mi se pare excelenta: f/1.8.

Asta inseamna o calitate mare la efectuarea de fotografii chiar si in conditii mai putin prielnice, cum ar fi o intensitate slaba a luminii. Camera frontala, dedicata selfie-urilor si sesiunilor de videocalling, inseamna de asemenea „forta”. Ea are o rezolutie de 32 de megapixeli, iar apertura sa este f/2.0.

Lenovo Z6 Pro ascunde si alte atuuri importante cand vine vorba despre alte optiuni. Terminalul pasteaza mufa audio de 3.5 mm pentru casti si beneficiaza de sistem Dolby Atmos la nivel de sunet. Terminalul este capabil de conectivitate dual 4G VoLTE, are bluetooth de cea mai noua generatie, GPS (L1+L5 dual band) si optiunea GLONASS, dar si port USB de tip C. Acesta devine foarte important pentru ca prin intermediul sau se poate incarca acumulatorul de 4.000 de miliamperi. Aceasta baterie beneficiaza de incarcare rapida la 27W!

Concluzie despre Lenovo Z6 Pro

Noul Lenovo Z6 Pro chiar impresioneaza si o face la un pret destul de decent. Terminalul are doar 185 de grame si 8.6 milimetri grosime. Aspectul sau favorizeaza utilizarea chiar si cu o singura mana. Z6 Pro arata foarte bine si are la bord un super procesor, probabil cel mai bun pentru telefoanele cu Android. Experienta cu Z6 Pro este de cea mai buna calitate! Gaming-ul si multitasking-ul sunt simple formalitati, iar zona audio pare foarte puternica, mai ales prin alaturarea Dolby Atmos. Nu in ultimul rand, din punct de vedere foto, cel putin pe hartie, Lenovo surprinde foarte placut, si ma bucur ca pot scrie asta despre un telefon al acestui producator.

In opinia mea, Lenovo Z6 Pro este cel mai puternic telefon lansat vreodata de Lenovo si cred ca si cel care arata cel mai bine in acest moment. Integrarea senzorului de amprente in ecran si incarcarea rapida la 27 de W a baterie de 4.000 de miliamperi sunt alte detalii de calitate tehnologica superioara care confirma faptul ca producatorul a reusit sa creeze un telefon de top. Faptul ca exista si o versiune de 12GB RAM cu 512 GB la un pret apropiat de restul flagship-urilor importante de pe piata, da producatorului speranta ca Z6 Pro va fi un model de succes.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 4 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Lenovo Z6 Pro
Price
$ 430