Reviews

Lenovo Z5 review » primele pareri, pret pentru Romania, specificatii tehnice si imagini

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Ieri, va scriam despre apropiata lansare a modelului Lenovo Z5. Evenimentul cu pricina a avut loc in cursul zilei de astazi, iar primul smartphone all-screen al celor de la Lenovo este de acum oficial. Din pacate, randarile nu confirma configuratia terminalului, iar zvonurile nu se transforma in realitate. Lenovo Z5 este un smartphone atractiv din punct de vedere estetic, dar nu are nicio sansa sa fie inclus in categoria varfurilor de gama din acest an. Si cu atat mai putine sanse sa se lupte cu modelele de top lansate de producatorii importanti ai pietei. Pe catmobile.ro vei gasi in premiera in scurt timp primele huse Lenovo Z5 din Romania.

Specificatii tehnice Lenovo Z5

✅Display de 6.2-inch cu rezolutie Full HD+, format 19:9 si sticla curbata 2.5D
✅Procesor Snapdragon 636 de 1.8 Ghz, 14 nm
✅Placa video Adreno 509
✅ Memorie RAM 6GB LPDDR4xRAM
✅Memorie nativa 64/128 GB extensibila pana la 256 GB
✅Android 8.1 Oreo cu ZUI 3.9, upgradabil la ZUI 4.0 si Android P
✅Hybrid Dual SIM
✅16+8 MP camera principala cu LED Flash, f/2.0, PDAF
✅8MP camera frontala cu apertura f/2.0
✅Senzor de amprente
✅ Mufa pentru casti de 3.5 mm
✅Greutate: 165 de grame
✅Dimensiuni: 153x76x7.85 mm
✅Baterie: 3.300 mAh

Primele pareri despre Lenovo Z5

Noul model va fi disponibil pe culori precum Aurora Blue (albastru), Black (Negru) si Indigo Blue (Albastru-Mov), iar pretul sau de plecare este de 202 dolari. Versiunea cu 128 GB stocare de date va costa 218 dolari, in timp ce versiunea cea mai scumpa ajunge in China la 280 de dolari.

Lenovo Z5 (4)

Pretul pare bun, pentru ceea ce ofera acest device, unul, fara doar si poate destul de aspectuos. Lenovo n-a iesit insa din „zona sa de confort” si se desparte de notiunea de high-end pe Lenovo Z5. Device-ul nu are procesor Snapdragon 845 la bord, in ciuda faptului ca se confirma in sfarsit ecranul all -screen.

Este vorba despre un display in format 19:9, cu diagonala de 6.2 inch si rezolutie Full HD+. Raportul dintre ecran si corp este intr-adevar impresionant, intrucat Lenovo Z5 ajunge la un procentaj de 90%. Evident, dupa cum v-ati dat seama, nu este vorba despre un bezel-less autentic, telefonul avand marginea de jos desul de evidenta, chiar daca subtire. In partea de sus, Lenovo Z5 are breton, nu unul foarte mare, ci mai degraba potrivit si bine venit, pentru ca „decupajul” contribuie din plin la raportul urias dintre ecran si corp.

Lenovo Z5 (3)

Noul Lenovo Z5 ruleaza Android 8.1 Oreo din fabrica, pe care Lenovo l-a customizat cu interfata in-house, ZUI 3.9. Producatorul ne anunta deja ca device-ul sau va primi update la ZUI 4.0 si evident, la Android P.

Sub capota, nu gasim din pacate Snapdragon 845 asa cum speram sa se intample. Vestea si mai proasta este ca nu gasim nici macar un Snapdragon 660 sau un procesor nou din seria 7**. Lenovo a optat pentru un chipset mid-range bun, dar nicidecum impresionant, pe masura asteptarilor.

Este vorba despre platforma Snapdragon 636, o constructie pe 14 nanometri cu o viteza maxima de 1.8 Ghz. Acest procesor este cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 509 si cu 6GB RAM LPDDR4x. Stocarea de date atinge 64 GB in versiunea de baza si 128 GB pe versiunea mai potenta si, automat, mai scumpa. Ambele variante pot primi un plus de memorie prin slotul microSd, dedicat cardurilor de memorie externa.

Lenovo Z5

Lenovo Z5 este un telefon hybrid dual SIM cu suport 4G VoLTE. Terminalul asigura accesul la tehnologie bluetooth 5.0 si beneficiaza de senzor de amprente, mufa pentru casti si GPS cu GLONASS pentru o localizare mult mai exacta.

Citeste Xiaomi Mi Mix 2S review, analiza hands-on a telefonului best buy de la Xiaomi si totodata device-ul dupa care s-a inspirat Lenovo pentru acest model Z5

Acumulatorul de pe Lenovo Z5 are 3.300 de miliamperi, deci nu e foarte departe de capacitatea standard a pietei. Din fericire, modelul are baterie cu incarcare rapida. Greutatea sa mi se pare optima (165 grame), iar grosimea il face usor de manevrat si controlat (7.85 mm).

Sectorul foto se bazeaza pe o camera principala duala cu senzori de 16 si 8 megapixeli, dar si pe o camera frontala de 8 megapixeli. Ambele beneficiaza de expunere f/2.0 si numai camera duala de pe spate are blitz incorporat. In schimb, camera frontala are abilitati de inteligenta artificiala si aduce posibilitatea utilizatorului de a debloca device-ul prin deblocare faciala.

Prima concluzie despre Lenovo Z5

Modelul Lenovo Z5 nu este ceea ce ne asteptam. Dar nu dezamageste profund. Pentru un telefon care poate fi cumparat pentru aproximativ 200 de dolari si care arata asa, pot spune ca-si merita investitia.

Lenovo Z5 review

Noul Z5 nu este un varf de gama si nu trebuie sa aveti asteptari foarte mari de la el. Nu se poate compara cu flagship-urile marilor producatori din China (Huawei, Xiaomi, Vivo Mobiles, chiar Oppo), dar propune un aspect greu de refuzat la acesti bani, un procesor mid-range bun (chiar daca nu foarte bun), o memorie RAM mare, Android 8.1 Oreo si probabil un nivel satisfacator cand vine vorba de sectorul foto si autonomia sa. Una peste alta, e bine ca Lenovo n-a pus un pret de achizitie mare pentru acest device, care cred eu ca va avea un impact pozitiv. Chiar daca ne asteptam noi la mai multe de la el.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 16 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Lenovo Z5
Price
$ 202