Reviews, Stiri

Lenovo Vibe K5 Plus review, opinii, specificatii si disponibilitate in Romania

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Lenovo Vibe K5 Plus »» Android smartphone 4G »» 5.0″ IPS capacitive touchscreen, 13 MP camera, 2750 mAh, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Lansat la mijlocul anului trecut, Lenovo Vibe K5 Plus sau Lenovo A6020 este un smartphone 4G decent, care arata destul de bine si beneficiaza de un pret bun pentru piata din tara noastra. Desi se bazeaza pe un suport software modest, Lenovo Vibe K5 Plus a avut parte de un procent important de vanzari in gama sa pentru compania Lenovo. Nu este cel mai bun smartphone de pe piata in categoria in care este inclus, dar cu siguranta ofera un raport calitate-pret decent. Poate fi achizitionat de pe site-ul emag.ro pentru 750 de lei. Daca ai deja acest telefon sau esti interesat de achizitionarea lui, poti arunca o privire peste oferta noastra de accesorii dedicate acestui: huse Lenovo Vibe K5 Plus si folii de protectie Lenovo Vibe K5 Plus.

Lenovo Vibe K5 Plus review si opinii

Lenovo Vibe K5 Plus pare la prima vedere un smartphone destul de elegant. Firesc, prima intrebare care-ti vine in cap atunci cand te gandesti la eleganta se leaga de felul in care a fost gandit si construit acest device. Modelul Lenovo Vibe K5 Plus nu este insa genul de smartphone menit sa epateze, sa impresioneze pe loc utilizatorul. Ofera acces la baterie, ceea ce pentru foarte multa lume este un mare castig. Atentia pentru detalii este impartita si depinde de gusturile fiecaruia. Eu personal am fost placut impresionat de constructia sa, aspectul Lenovo Vibe K5 Plus evidentiind gama din care face parte, dar si o nota de personalitate parca distincta fata de restul modelelor Lenovo din aceasta gama de anul trecut. Salut prezenta logo-ului pe partea din spate sub forma stilizata. Este un detaliu pe care imi face placere sa-l „arunc pe hartie”. Slotul pentru carduri se poate accesa foarte usor de pe partea din spate (poate sunt neindemanatic, dar aici am observat un detaliu care nu mi-a placut: capacul din metal si plastic nu se indeparteaza atat de usor). Sub el gasim si acumulatorul de 2750 de mAh de care foarte multa lume nu s-a declarat tocmai multumita. Smartphone-ul nu este recomandat unui utilizator hard-core, pentru ca se va simti tradat dupa prima zi de utilizare.

Lenovo Vibe K5 Plus

Lenovo Vibe K5 Plus

Pe partea din fata descoperim un display IPS cu rezolutie buna (1920×1080 pixeli) si diagonala de 5 inch, protejat de o sticla care din punctul meu de vedere, lasa insa de dorit. Revin cu recomandarea mea: achizitionati de urgenta o folie de protectie Lenovo! In interior, Lenovo Vibe K5 Plus se bazeaza pe un procesor ceva mai vechi daca este sa comparam cu alternativele mid-range de astazi. Este vorba despre un octa-core bazat pe patru nuclee ARM Cortex A-53 de 1.5 Ghz respectiv ARM Cortex A-53 de 1.2 Ghz. Chipsetul Qualcomm Snapdragon 616 este sprijinit de un accelerator grafic de tip Adreno 405 si de cei 2GB RAM alocati de Lenovo. Memoria flash este de 16 GB, dar se poate extinde pana la 32 GB.

Smartphone-ul beneficiaza inca din fabrica de un sistem de operare dezamagitor din punctul meu de vedere: Android 5.1 Lollipop. Insa vestea buna este ca Lenovo a decis sa nu-l incarce cu foarte multe dintre aplicatiile preinstalate. Nu as putea spune ca este un telefon rapid, pentru ca as minti. Daca se intampla sa descarci o aplicatie fie si prin wi-fi si in acelasi timp sa pornesti Google Chrome, telefonul va raspunde foarte greu. De asemenea in timpul unui joc, daca ai ghinionul sa ti se actualizeze automat vreuna dintre aplicatiile instalate, lag-ul pare insurmontabil. Desigur, daca nu e foarte incarcat, Lenovo Vibe K5 Plus raspunde bine, iar aplicatiile legate de socializare se incarca fara probleme.

Dual-sim-ul Lenovo Vibe K5 Plus beneficiaza de conectivitate 4G pentru ambele sim-uri, dar numai o cartela poate fi activa in timp ce cealalata va rula cel mai probabil in 2G sau cu noroc, in 3G. La nivel de camera foto, trebuie sa mentionez ca mi-a intrecut asteptarile. Camera foto principala cu senzor de imagine de 13 megapixeli este ok si capabila chiar si in conditii de iluminat scazut. Camera secundara pentru selfie-uri nu ma da pe spate, dar senzorul de 5 megepixeli se incadreaza oarecum in peisajul „normal” al categoriei telefonului.

Lenovo Vibe K5 Plus review

Lenovo Vibe K5 Plus review

In concluzie, Lenovo Vibe K5 Plus este un smartphone de buget, cu un design placut in opinia mea, cu limitari evidente cauzate de specificatiile mediocre pe anumite segmente si cu un acumulator care nu imbunatateste prea mult peisajul. Pentru cei pasionati de gaming, nu-l recomand, in schimb pentru ca beneficiaza de un sistem audio bun, cred ca cei care sunt interesati sa-si petreaca timpul pe acest telefon intre convorbiri, browsing, aplicatii de socializare si filme sau clipuri de Youtube, Lenovo Vibe K5 Plus este o alegere decenta, raportandu-ne la pret si la testele pe care le-am efectuat.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Lenovo Vibe K5 Plus