Reviews

Lenovo Phab review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Lenovo Phab – portabilitatea unui smartphone, puterea unei tablete

La debutul smarphone-urilor, marimea ecranului nu era foarte mare. In 2011, cand Samsung a introdus Note, a luat nastere denumirea de „phablet„. Daca atunci un ecran de 5 inci era considerat mare, astazi aceeasi dimensiune este un standard, iar termenul phablet isi cam pierde din insemnatate. Designerii de la Lenovo au incercat sa pastreze acest trend, prin introducerea modelului Phab in septembrie 2015.

Principala caracteristica cu care acest telefon iese din tipar este, evident, dimensiunea. Lenovo Phab are un display IPS de 6.8 inci, capacitiv si 16 milioane de culori. La aceasta marime, rezolutia de 1080×1920 ii confera o densitate de 324 de pixeli pe inch. Lenovo sustine ca acest model a fost gandit pentru folosirea cu o singura mana, ceea ce este cam mult spus data fiind marimea. Totusi, in softul acestuia exista un mod care restrange ecranul astfel incat sa poata fi folosit usor cu o mana.

? Cauta husa si accesorii pentru Lenovo!

Carcasa este construita din aluminiu, avand o grosime de 7.6 milimetri. Designul unibody, greutatea de 229 de grame si finisajele de calitate ofera cu siguranta o experienta placuta si un feel de premium. Chipsetul care il face pe Phab sa ruleze este un Snapdragon 615 cu doua procesoare quad core, un Cortex a-53 de 1.5 GHZ si unul de 1 GHZ. GPU-ul Adreno 405 si cei 2 GB de RAM il ajuta sa ruleze decent. Totusi, pentru aceasta dimensiune s-ar fi putut integra ceva mai puternic, care sa ii permita o rezolutie mai mare si un timp de raspuns mai bun. Spatiul de stocare este de 32 GB, prin memoria interna si poate fi extins pana la doar 64 de GB prin introducerea unui card microSD in locul unuia din SIM-uri. Camera principala este de 13 megapixeli, cu diafragma f/2.0, avand blit dual tone LED, ea fiind capabila sa inregistreze in modul video 1080p. Camera secundara este de 5 MP.

Bateria acumulatoare este de tip Litiu Polimer cu o capacitate de 3500 mAh si confera o autonomie de aproape 480 de ore in stand-by si pana la 24 de ore in convorbire. Utilizat in conditii normale, telefonul trebuie incarcat o data pe zi.In concluzie, dimensiunea ecranului il fac pe Lenovo Phab sa fie potrivit in rolurile de GPS sau pentru a viziona un film in metrou, in drum spre munca. Totusi, cum am mentionat mai sus, la aceasta dimensiune, configuratia hardware nu il ajuta prea mult, ceea ce nu inseamna decat ca avem un telefon average, cu o dimensiune mare.

Review Lenovo Phab

Lenovo Phab review

Summary
Review Date
Reviewed Item
Lenovo Phab
Author Rating
51star1star1star1star1star