Stiri, Top list

Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6: ce alegem?

Home  »  Stiri  »  Top list

Florin Codreanu

acum 5 ani

Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6 este un duel interesant intre doua terminale mid-range, atractive, aflate la mare cautare in acest moment in Asia. Ambele pot fi achizitionate momentan de pe site-ul Amazon.in. Smartphone-urile, nu au preturi tocmai mici, dar ofera cateva specificatii foarte atractive pentru aceasta gama. Haideti sa le trecem in revista avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre ele si sa vedem care este intr-un final optiunea mai buna.

» review Lenovo K8 Note

» review Coolpad Cool Play 6

Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6 pret de achizitie

Smartphone-ul Lenovo K8 Note este disponibil in acest moment pe Amazon pentru suma de 13.999 rupii indiene. Aceasta suma reprezinta echivalentul a aproximativ 800 de lei. Pe de alta parte, Coolpad Cool Play 6 este putin mai scump. Smartphone-ul costa 14.999 rupii indiene, echivalentul a aproximativ 900 de lei la ora redactarii acestui articol. Asadar, un pret de 100 de lei in plus pentru device-ul celor de la Coolpad, care pleaca din start cu handicapul brandului mai putin cunoscut. Lenovo este unul dintre cei mai importanti producatori de pe piata chineza si un brand foarte apreciat la nivel inalt.

Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6: Display

Ambele device-uri vin cu ecrane de 5.5 inch in diagonala. De asemenea, ambele suporta rezolutii foarte bune, in format Full HD, adica 1920 x 1080 pixeli. Cu toate acestea, tehnologia In-Cell Display de pe ecranul celor de la Coolpad pare sa asigure un plus de calitate pentru terminalul Cool Play 6.

Avantaj: Coolpad Cool Play 6

Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6: memorie si sistem de operare

Smartphone-ul celor de la Lenovo pierde categoric teren la acest capitol. K8 Note se bazeaza pe o memorie RAM de doar 3GB, cuplata cu 32 GB pentru stocarea de date, capacitate ce poate fi extinsa pana la 128 GB. Coolpad a plusat in mod surprinzator la acest capitol, oferind o capacitate de stocare a datelor superioara de 64GB si mai ales o memorie de 6GB RAM. Si pentru Cool Play 6, memoria nativa este extensibila prin microSD. Ambele device-uri ruleaza Android 7.1.1 Nougat, insa avantajul este clar de partea telefonului construit de CoolPad.

Avantaj: Coolpad Cool Play 6

Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6: platforma

Aici discutia tinde sa devina mai ampla. Ambele dispozitive se bazeaza pe chipset-uri bune pentru aceasta gama. Telefonul celor de la Coolpad este motorizat de un procesor Snapdragon 653 de la Qualcomm, un octa-core tactat la frecventa de 1.4Ghz. Lenovo K8 Note se bazeaza in schimb pe un procesor MediaTek. Este vorba despre un deca-core pe 64 de biti, MediaTek Helio X23, un chipset macar la fel de bun. Acesta este tactat la frecventa de 2.3 Ghz si in opinia noastra este intr-un usor avantaj fata de ceea ce gasim pe Cool Play 6.

Avantaj: Lenovo K8 Note

Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6: dotari foto

lenovo k8

Lenovo K8

Este unul dintre cele mai importante sectoare atunci cand analizezi un telefon, iar Lenovo a tinut cont de asta. Pe K8 Note avem in primul rand o camera foto duala pe partea din spate, detaliu care nu exista pe Coolpad. K8 Note are o camera principala echipata cu doi senzori de 13, respectiv 5 megapixeli plus LED Flash. Frontal, Lenovo a asezat o camera foto de 13 MP cu Selfie Light. Coolpad Cool Play 6 vine cu o camera principala de 13 megapixeli si un selfie cam de 8 megapixeli si pierde acest duel de la distanta.

Avantaj: Lenovo K8 Note

 

Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6 autonomie

Compania Lenovo este recunoscuta si apreciata pentru calitatea bateriilor sale. Pe K8 Note a plasat o baterie de 4000 de miliamperi capabila sa asigure pana la 24 de ore in convorbiri si pana la 15 zile in standby. Dincolo, Coolpad Cool Play 6 are un acumulator cu o capacitate la fel de mare (4000 mAh), capabila sa asigure pana la o zi autonomie in convorbiri si pana la 252 de ore in standby. Conform informatiilor culese din presa internationala, Cool Play 6 pare intr-un usor avantaj la acest capitol, dar as zice ca per total este un sector in care se consemneaza egalitatea

Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6 design

Ambele telefoane arata destul de bine in opinia noastra, avand o constructie destul de similara. K8 Note este mai inalt (154.5 mm fata de 152 mm), dar si putin mai gros (8.5 mm, fata de 8.45 mm). In schimb, telefonul celor de la Coolpad este mai usor cu 10 grame, detaliu destul de important.

Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6

CoolPad Cool Play 6 (stanga) si Lenovo K8 Note (dreapta)

Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6: concluzie

 Criterii Note Lenovo K8 Note Note CoolPad Cool Play 6
Pret aprox 800 RON aprox 900 RON
Display 7 8
Memorie 6.5 9
Platforma 7 7
Foto 6.5 6
Autonomie 6.5 6.5
Design 6 6

Cool Play 6

K8 Note ofera o performanta buna per total, o autonomie destul de buna, este bine construit, are un procesor bun si camera foto duala. Coolpad Cool Play 6 are o viteza mai buna si o performanta per total superioara, este la fel de bine construit, are procesor Qualcomm si un nivel decent de autonomie. E drept, CoolPad Cool Play 6 costa putin mai mult (aproximativ 100 de lei in traducere romaneasca) dar pluseaza prin memoria de 6GB RAM si cei 64 GB pentru stocare (extensibila). Chiar daca are o camera foto duala ceea ce adversarul sau nu are, K8 Note nu impresioneaza in conditii de iluminat scazut si nici la capitolul autonomie, unde Lenovo alta data stralucea. Pentru 100 de lei in plus, recomandarea noastra ar fi sa preferati cei 6GB RAM de pe CoolPad Cool Play 6.

Summary
Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6: ce alegem?
Article Name
Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6: ce alegem?
Description
Lenovo K8 Note vs CoolPad Cool Play 6: care dintre cele doua telefoane este mai bun? Avantaje si dezavantaje in acest articol
Author
Publisher Name
Catmobile